این ۶ رویداد نجومی را بدون تلسکوپ در چند شب آینده تماشا کنید!

بیژوبین یا سِماک اَعزَل
از شامگاه دوازدهم تیر (سوم ژوئیه) شروع میکنیم. در این شب شما میتوانید ماه را در کنار یک ستاره درخشان سفید مایل به آبی به نام بیژوبین یا سِماک اَعزَل ببینید که در واقع دو ستاره بسیار نزدیک بهم هستند تا جایی که یک ستاره به نظر میرسند.
بیژوبین درخشانترین ستاره در صورت فلکی دوشیزه است. این ستاره پانزدهمین ستارهی درخشان در آسمان شب است و حدود ۲۵۰ سال نوری از زمین فاصله دارد.
سیاره عطارد
درست بعد از غروب آفتاب در تاریخ سیزدهم تیر (چهارم ژوئیه) میتوانید سیاره عطارد را ببینید. در این زمان عطارد با رنگی مایل به زرد در افق غربی دیده میشود؛ زیرا به بیشترین کشیدگی خود میرسد؛ یعنی بیشترین فاصله زاویهای و دوری بصری از خورشید را دارد و بنابرین در بهترین موقعیت رصدی است.
ستاره قلب العقرب
ماه، در تاریخ شانزدهم تیر (هفتم ژوئیه)، با قلب العقرب، ابرغول سرخ، درخشانترین ستارهٔ صورت فلکی کژدم همنشین میشود. این ستاره به خاطر رنگ قرمز و درخشندگی خود به راحتی قابل شناسایی است.
سیاره زهره و همراهانش
از ابتدای هفدهم تیر (هشتم ژوئیه)، قبل از طلوع آفتاب، میتوانید سیاره زهره را ببینید که با رنگ سفید درخشان خود در بالای افق شرقی، از میان خوشه پروین و دَبَران عبور میکند و در تاریخ سیزدهم ژوئیه در کنار دَبَران (درخشانترین ستارهٔ صورت فلکی گاو) قرار خواهد گرفت.
خوشه پروین، خوشهای از چند صد ستاره است که به هفت خواهران نیز مشهور است؛ زیرا بهطور معمول تنها هفت ستاره از بیش از دویست ستاره شناخته شدۀ آن، با چشم غیر مسلح قابل دیدن هستند.
سیاره زحل
قبل از نیمه شب بیست و پنجم تیر (شانزدهم ژوئیه)، میتوانید ماه را در حال طلوع در کنار نقطه نورانی سفید مایل به زرد ببینید که همان سیاره زحل است که در تمام طول شب در کنار ماه باقی خواهد ماند.
چنانچه تلسکوپ کوچکی داشته باشید میتوانید به وضوح شکل این سیاره را با حلقههای آن ببینید.
سیاره مشتری
پیش از طلوع آفتاب در تاریخ یکم مرداد (۲۳ ژوئیه)، ممکن است با چشمان خود متوجه ماه در کنار سیاره مشتری شوید که با نور سفید روشنی میدرخشد.
با استفاده از یک تلسکوپ کوچک، میتوانید مشتری را بهخوبی ببینید و چند نقطهٔ کوچک در کنارش دیده میشود که همان قمرهای این سیاره هستند. مشتری چهار قمر بزرگ دارد که به قمرهای گالیله معروفاند.
انتهای پیام/