میوه پیشنهادی پژوهشگران

مقالهای جدید در نشریه معتبر علمی کشاورزی و شیمی مواد غذایی (Journal of Agriculture and Food Chemistry) نشان میدهد که انگور تازه به علت دارا بودن ترکیبات فراوان و مفید، باید جایگاهی برجسته در خانواده «ابرغذاها» (Superfood) داشته باشد. دکتر «جان پزوتو» (John M. Pezzuto)، متخصص پژوهش در زمینه رزوراترول و سرطان و رئیس دانشکده داروسازی و علوم بهداشتی دانشگاه وسترن نیوانگلند، مجموعه شواهدی را برای حمایت از دیدگاه خود در مورد این موضوع ارائه میدهد.
«ابرغذا» مفهومی بدون تعریف رسمی
در این مقاله اشاره شده که واژه «ابرغذا» تعریف علمی یا معیار ثابت شده ندارد؛ اما بهطور معمول به خوراکیهای سرشار از ترکیبات گیاهی مفید اطلاق میشود که اغلب بخشی از رژیم مدیترانهای هستند. پزوتو بهطور مفصل به موضوع گستردهتر ابرغذاها میپردازد و سپس شواهد علمی در حمایت از انگور ارائه میدهد و یادآور میشود که انگور تازه در این حوزه کمتر مورد توجه قرار گرفته و اغلب در کنار سایر خوراکیهای مشابه مانند انواع توتها ذکر نمیشود.
بیش از ۱۶۰۰ ترکیب مفید در انگور
انگور منبع طبیعی بیش از ۱۶۰۰ ترکیب از جمله آنتیاکسیدانها و دیگر پلیفنولهایی مانند فلاونوئیدها، آنتوسیانیدینها، کاتچینها، اسیدهای فنولیک، رزوراترول و ترکیبات دیگر است. پلیفنولها از طریق فعالیت آنتیاکسیدانی و اثرگذاری بر فرآیندهای سلولی، عامل فواید سلامتبخش انگور محسوب میشوند. این تأثیرات زیستی نه از یک ترکیب منفرد بلکه از کل میوه انگور و آرایش منحصربهفرد این ترکیبات درون آن ناشی میشود.
شواهد علمی درباره فواید سلامتمحور انگور
بیش از ۶۰ مقاله علمی داوریشده، اثرات مثبت انگور را بر سلامت تایید کردهاند:
• سلامت قلب و عروق: کمک به انبساط رگها، گردش خون سالم، تنظیم کلسترول.
• سلامت مغز: حفظ متابولیسم سالم مغز و تأثیرات مثبت بر عملکرد شناختی.
• سلامت پوست: مقاومت بیشتر در برابر اشعه UV و آسیب DNA سلولهای پوست.
• سلامت روده: تنظیم میکروبیوم روده و افزایش تنوع میکروبی در آن.
• سلامت چشم: افزایش تراکم رنگدانه ماکولا در شبکیه.
در نهایت، در حوزهٔ نوتریژنومیکس ـ مطالعهٔ تأثیر غذاها بر بیان ژنها در بدن ـ نشان داده شده است که مصرف انگور میتواند بیان ژنها را در دستگاههای بدنی مرتبط به صورت مثبت تغییر دهد.
انگور، شایستهی برچسب «ابرغذا»
به گفته پزوتو، تأثیر انگور در سطح ژنی احتمالا عامل کلیدی در فواید گسترده آن برای سلامتی است.
«یان لِمِی»، رئیس کمیسیون انگور کالیفرنیا، با اشاره به این پژوهش گفت: دکتر پزوتو نشان میدهد که براساس شواهد علمی، انگور واقعا یک ابرغذا است و باید به همین عنوان شناخته شود. امیدواریم این عنوان بهصورت عمومی برای انگور پذیرفته و استفاده شود.
این گزارش، در سایت ساینس دیلی (Scince Daily) منتشر شده است.
انتهای پیام/