انتقال اشیای تاریخی اصفهان به مخازن امن؛ عملیات مرمت ۹۰ اثر تاریخی آغاز شد

سیدروحالله سیدالعسکری معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره اینکه ارزیابی شما از میزان خسارات وارد شده به آثار و محوطههای تاریخی و فرهنگی استان اصفهان ناشی از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم غاصب صهیونیستی علیه ایران اسلامی چیست و کدام یک از بناها و مناطق آسیب بیشتری دیدهاند؟ اظهار کرد: خوشبختانه هیچ آسیبی به بناها و محوطههای تاریخی استان اصفهان وارد نشده و در بافتهای تاریخی استان اصفهان هم گزارشی مبنی بر وارد آمدن آسیب نیامده است.
وی با اعلام اینکه گزارش نرسیدن آسیب به بافتها و محوطههای تاریخی براساس پایش صورت گرفته است، اضافه کرد: البته اقداماتی قبل از وقوع جنگ تحمیلی ۱۲ روزه انجام داده بودیم، چراکه از سوی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دستورالعملهایی ابلاغ شد و در نهایت براساس این دستورالعملها اقدام کردیم.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان با بیان اینکه اشیای تاریخی موزههای اصفهان را به مخازن امن انتقال دادیم، ادامه داد: در این راستا درصد حفاظت از محوطههای تاریخی را افزایش دادیم و بررسیهای لازم درباره اماکن تاریخی حساس صورت گرفته است.
سیدالعسکری با تأکید بر اینکه سیستمهای اعلام حریق اماکن تاریخی، موزهها و بناها و بافتهای تاریخی را مورد ارزیابی قرار دادهایم، یادآور شد: در این راستا و حین جنگ تحمیلی ۱۲ روزه آموزش لازم به کارکنان شاغل در بناها و بافتهای تاریخی توسط امدادگران آتشنشانی، هلالاحمر و بهداشت و درمان برای مقابله با حوادث مترقبه ارائه شده است.
وی متذکر شد: در استان اصفهان گزارشی مبنی بر آسیب واردشدن به بناها و بافتهای تاریخی دریافت نکردهایم، اما تمام احتمالات و آموزشهای لازم به کارکنان داده شده تا در برابر حوادث احتمالی در آینده آمادگی لازم را داشته باشند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان توضیح داد: مکانهایی که مورد تجاوز و جنایت رژیم صهیونیستی قرار گرفته است، بیرون از محدوده اصفهان بوده که فاصله بسیاری از شهرهای دارای بناها و بافتهای تاریخی و فرهنگی داشت.
سیدالعسکری تشریح کرد: البته شنیدهام بناها و بافتهای تاریخی برخی استانها مانند کرمانشاه دچار آسیب شدهاند، اما در اصفهان گزارشی که نشاندهنده آسیب جدی اماکن تاریخی باشند دریافت نکردهایم.
وی در بخش دیگری از گفتوگو با خبرنگار آنا در زمینه اقدامات ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در زمینه رونق و توسعه گردشگری در ایام تابستان عنوان کرد: استاندار اصفهان همزمان با ایام محرم و تاسوعا و عاشورای حسینی طرحی را ساماندهی کرده که ۵۰ درصد هتلهای شاخص اصفهان برای گردشگران در نظر گرفته شود.
اقدامات بسیار خوبی از سوی مدیریت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در حال انجام است تا گردشگری همچنان در استان اصفهان پررونق باشد
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان افزود: بر این اساس، گردشگرانی که استان اصفهان را بهعنوان مقصد خود انتخاب کردهاند، میتوانند در هتلهای شاخص اصفهان اقدام گزینند و با آسیبهایی که جنگ تحمیلی به گردشگری کشور وارد کرده، اقدام استانداری اصفهان برای تخصیص ۵۰ درصد هتلهای شاخص به گردشگران برای جبران بخشی از خساران وارد شده به حوزه گردشگری است.
خیّران پای کار میراث فرهنگی؛ مشارکت مردمی برای نجات آثار تاریخی اصفهان
سیدالعسکری با بیان اینکه درتلاشیم تحرک لازم را به صنعت گردشگری بعد از جنگ تحمیلی بدهیم، تأکید کرد: اقدامات بسیار خوبی از سوی مدیریت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در حال انجام است تا گردشگری همچنان در استان اصفهان پررونق باشد.
وی در پاسخ به سؤال دیگر که با وجود شرایط فعلی چه برنامههای توسعهای برای حفظ و ارتقای میراث فرهنگی استان اصفهان در نظر دارید و آیا پروژههای جدیدی در زمینه مرمت، احیا و معرفی آثار تاریخی تعریف شدهاند؟ مطرح کرد: سؤال خوبی پرسیدید. بالغ بر ۹۰ اثر مرمت اماکن، بافت و بناهای تاریخی را در دستورکار داریم که فعالت میکنند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان تشریح کرد: بهعنوان مثال مرمت سه کلیسای اصفهان ازجمله کلیسای «نرسس مقدس»، «وانک» و ... آغاز شده، همچنین آتشکده اصفهان در حال مرمت است و اماکن، خانهها و مساجد تاریخی، مرمت بافت تاریخی خمینیشهر، کاشان، بازار تاریخی شهرضا و پروژههای متعدد دیگر در برنامه مرمت قرار دارند.
سیدالعسکری مطرح کرد: براساس برنامهریزی صورت گرفته مسجد تاریخی «شعیا» و امامزاده اسماعیل مرمت میشوند و مرمت مدرسه علمیه «چهارباغ» سردار ورود شهر اصفهان (این مدرسه آخرین بنای تاریخی باشکوه دوران صفوی در اصفهان است) هم آغاز شده و قرارداد عملیات مرمتسازی بالغ بر 90 پروژه طی یک ماه گذشته منعقد و آغاز شده است.
وی بودجه تخصیص داده شده برای مرمت 90 پروژه متشکل از اماکن، بناها و بافتهای تاریخی استان اصفهان را 90 میلیارد تومان عنوان کرد و با اشاره به مشارکت جوامع محلی ازجمله خیّرین در مرمت بناها و بافتهای تاریخی گفت: برخی خیّران برای مرمت اماکن تاریخی ورود پیدا کردهاند، بهخصوص اماکن تاریخی مذهبی و بسیاری دیگر از خیّران و قشر مردمی میخواهند در این راستا به کمک ما بیایند و شهرداریهای کاشان و سایر شهرهای استان اصفهان برای مرمت اماکن تاریخی به کمک ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آمدهاند.
انتهای پیام/