19:37 15 / 04 /1404
در گفت‌و‌گو با آنا تشریح شد

انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز؛ مسیری برای پیشرفت یا بهانه‌ای برای دشمنی؟

انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز؛ مسیری برای پیشرفت یا بهانه‌ای برای دشمنی؟
عضو هیئت علمی گروه شیمی با بیان نقش راهبردی فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای در توسعه کشورها، ترور دانشمندان ایرانی را نشانه‌ای از عصبانیت دشمنان از رشد علمی ایران دانست و تأکید کرد: حفظ این دستاورد ملی وظیفه‌ای همگانی است.

سیدمهدی سعادتی مدیر گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره علت دستیابی به فناوری هسته‌ای صلح‌آمیز در ایران اظهار کرد: بگذارید پاسخ سوال شما را ابتدا با یک سوال از ذهن مخاطبان آغاز کنم، اگر از نگاه کشورهای استعمارگر، انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای برای ایران مضرّ و خطرناک است، چرا همین کشورها و بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته دنیا بیشترین بهره‌برداری را از این فناوری دارند؟

وی افزود: همان‌طور که می‌دانیم، انرژی هسته‌ای کاربردهای فراوانی دارد؛ از تولید برق، پزشکی و تولید دارو گرفته تا صنعت، کشاورزی و حتی شیرین‌سازی آب شور. تأثیر این انرژی بر حفظ محیط‌زیست نیز ثابت شده و یکی از کاربردهای اصلی آن، تولید برق است، به‌عنوان نمونه سال ۲۰۲۳ انرژی هسته‌ای سهم ۹.۲ درصدی در تولید برق جهانی داشته که تغییری نسبت به سال قبل نداشته است.

مدیر گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد بیان کرد: در این حوزه، ایالات متحده آمریکا با تولید ۷۷۹.۲ تراوات ساعت در رتبه نخست قرار دارد و پس از آن کشورهایی مانند چین، فرانسه، روسیه، کره جنوبی، کانادا، ژاپن و اسپانیا جای دارند. 

انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز؛ مسیری برای پیشرفت یا بهانه‌ای برای دشمنی؟

سعادتی تبیین کرد: ایران در این رتبه‌بندی با سهم ۱.۷ درصدی از سبد برق خود در انتهای فهرست قرار دارد، در حالی‌که فرانسه ۶۴.۸ درصد برق خود را از انرژی هسته‌ای تأمین می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد با بیان اینکه فشارهای سیاسی و ترورها نشان از دشمنی است، ادامه داد: بدون تردید وقتی دشمنان شاهد پیشرفت علمی ایران هستند، به هر روشی که بتوانند درصدد توقف این روند خواهند بود. متأسفانه یکی از روش‌های پلید آنان، ترور دانشمندان و متخصصان ماست و با شنیدن خبر شهادت دانشمندان‌مان، بسیار متأثر شدم و این جنایات نشان می‌دهد که مسیری که در حوزه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای در پیش گرفته‌ایم، کاملاً درست است و این پیشرفت، خشم دشمنان ما را برانگیخته است.

وی افزود: اما به قول مرحوم قیصر امین‌پور «به لحظه‌لحظه‌ این روزهای سرخ قسم / که بوی سبزترین فصل سال می‌آید»، یعنی آینده روشن از دل همین سختی‌ها و خون‌های پاک جوانان‌مان جوانه خواهد زد.

سعادتی در بخش دیگری از گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا بیان کرد: استادان و دانشجویان ما باید با تمام توان در راه ادامه این مسیر گام بردارند و این وظیفه فقط بر عهده یک گروه خاص نیست؛ بلکه عزت، قدرت و آینده‌ این سرزمین در میان است و اگر ما در موقعیت خود کوتاهی کنیم، آیندگان درباره‌ ما قضاوت خواهند کرد.

وی با نگاهی به نقش شهدا در این مسیر خاطرنشان کرد: شهادت، اوج تعالی انسان است و همان‌طور که گفته‌اند: «شهدا سنگ‌نشانند که ره گم نشود.»، بنده نیز تا آخرین نفس، خود را سرباز وطن می‌دانم و اگر لازم باشد، جان ناقابل و هستی خود را فدای مردم عزیز و اعتلای ایران اسلامی خواهم کرد.

گفت‌وگو: مریم ریحانی 

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب