در گفت‌وگو با آنا مطرح شد

نیاز رشته علوم و صنایع غذایی به افراد خلاق؛ از قدمت و محبوبیت تا آینده شغلی

نیاز رشته علوم و صنایع غذایی به افراد خلاق؛ از قدمت و محبوبیت تا آینده شغلی
عضو هیئت علمی دانشگاه معتقد است که رشته علوم و صنایع غذایی با تعدد گرایش‌ها در مقاطع ارشد و دکتری و ملموس بودن با زندگی افراد جامعه از گذشته تاکنون، دارای مقبولبت و استقبال بوده و همچنان این صنعت جهانی به افراد خلاق بسیار نیازمند است.

خبرگزاری آنا؛ مرجان نوری جوان‌ترین عضو هیئت علمی رشته علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن به‌تازگی با صدور حکمی از سوی بیژن بیژن رنجبر سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی در دویست و شصت و ششمین نشست هیئت ممیزه دانشگاه به مرتبه دانشیاری (دانشیار پایه ۱۸) ارتقا یافت. 

رنجبر در حکم خود ابراز امیدواری کرده است که نوری در مرتبه جدید با تأییدات خداوند تبارک و تعالی، منشأ خدمات بهتر و ارزشمندی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و دانشجویان شود و در توسعه علم و دانش گام‌های موثرتری بردارد.

عضو هیئت علمی رشته علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن به همین مناسبت در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره جایگاه این رشته در دانشگاه‌های کشور اظهار کرد: صنعت غذا از ارکان‌ پایه در اقتصاد ایران به حساب می‌آید که از مزرعه تا سفره (Farm to Fork) حامی ارتقای سلامت افراد جامعه است.

نیاز رشته علوم و صنایع غذایی به افراد خلاق؛ از قدمت و محبوبیت تا آینده شغلی

وی افزود: رشته مهندسی صنایع غذایی (Food Industry) در میان رشته‌های پرطرفدار و آینده دار مهندسی با هدف آموزش نیرو‌های متخصص با قدرت حل مسئله امنیت غذایی در دانشگاه‌های کشور قرار دارد.

نوری اضافه کرد: تمام افردای که دارای دانش در علوم پایه و مهندسی، ذهن خلاق در طراحی فرمولاسیون‌های جدید غذایی و مکمل‌های غذایی (Dietary supplements)، ایده‌های طراحی ماشین آلات، تأسیسات غذایی و بسته بندی‌های نوآورانه، دغدغه‌مند در کاهش ضایعات کشاورزی و حفظ سلامت محیط زیست، مشتاق به ترویج غذای سالم (Healthy Food) در جامعه یا کار در لابراتوار‌های غذایی و میکروبی هستند، می‌توانند افرادی موفق در این حوزه باشند.

آینده شغلی دانش‌آموختگان رشته علوم و صنایع غذایی در بازار کار

عضو هیئت علمی دانشگاه در پاسخ به این پرسش که آینده شغلی دانش‌آموختگان رشته علوم و صنایع غذایی در بازار کار را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ بیان کرد:  توانایی و آینده شغلی دانش‌آموختگان این رشته شامل متخصصان عملی و آزمایشگاهی (فیزیکوشیمیایی و میکروبی) تمام محصولات غذایی (غلات، لبنیات، کنسرو، خشکبار، روغن، قند، محصولات تخمیری، ...) در کارخانجات، مراکز نظارتی، دانشگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها، بخش کنترل کیفی (QC)، تحقیق و توسعه (R & D)، کنترل فرآیند و یا در بخش‌های طراحی قطعات، کارخانجات، فرآیند‌هایی حرارتی/ سرمایی یا حتی فروش محصولات مشغول به کار شوند.

به گفته وی، رشته علوم و صنایع غذایی با تعدد گرایش‌های شیمی، زیست فناوری، مهندسی، فناوری، کنترل کیفی، بهداشت مواد غذایی در مفاطع ارشد و دکتری و ملموس بودن این رشته با زندگی تمام افراد جامعه از گذشته تاکنون دارای مقبولبت و استقبال بوده است و همچنان این صنعت جهانی به افراد خلاق بسیار نیازمند است.

نیاز رشته علوم و صنایع غذایی به افراد خلاق؛ از قدمت و محبوبیت تا آینده شغلی

نوری اظهار کرد: ازجمله مزیت‌های این رشته می‌توان قدمت و محبوبیت آن را ذکر کرد که منجر به وجود دانش‌آموختگان بسیاری در کشور شده است که با افزایش تسلط بر یکی از موارد مانند، مهارت‌های جانبی (حضور در کارخانجات به عنوان کارورز در حین دوره دانشجویی)، نرم افزار‌های تخصصی (منحصر‌به‌فرد کردن خود)، آگاهی به علم روز (مطالعه روزانه آخرین مقالات جهانی) و کار‌های آزمایشگاهی (غذایی و میکروبی) می‌توان به فردی پرطرفدار در این حوزه تبدیل شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد رودهن در پاسخ به این پرسش که گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی در تربیت دانشجویان چقدر موفق بوده است؟ به آنا گفت: اکنون به دلیل وجود استادان بسیار مجرب و متخصص در این حوزه از یک سو و دانشجویان علاقه‌مند و پرتلاش از سوی دیگر در دانشگاه آزاد اسلامی منجر شده است که در فروشگاه‌ها غذا‌های پروبیوتیک (Probiotic)، فراسودمند/عملگرا (Functional)، غنی شده (Fortified)، کم کالری/رژیمی (Low Calorie)، غذا‌های نیمه آماده (Semi-Ready Food)، بسته بندی‌های خلاق (Innovative packaging) و ... و در حوزه پژوهشی مقالات (Review، Research) داخلی و خارجی در معتبرترین مجلات و طرح‌های پژوهشی موفق کشوری مشاهده شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب
رسپینا