15:30 16 / 04 /1404
تحلیلگر صدا و سیما مطرح کرد؛

از هفت‌خان موشکی تا بازار جهانی؛ قدرت‌ نظامی ایران با موشک‌های غیرقابل رهگیری

از هفت‌خان موشکی تا بازار جهانی؛ قدرت‌ نظامی ایران با موشک‌های غیرقابل رهگیری
پژوهشگر و تحلیلگر صداوسیما با اشاره به قدرت‌نمایی ایران در عرصه نظامی با موشک‌های غیرقابل رهگیری گفت: قدرت و دقت این موشک‌ها بعد از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به حدی بود که بسیاری از کشور‌ها برای خرید تجهیزات نظامی ایران که قابل ردگیری توسط سیستم پدافندی نیست، پیشگام شدند.

به گزارش خبرنگار آنا، نشست تخصصی «دستاوردهای دفاع مقدس جنگ ۱۲ روزه» با سخنرانی امید طاهرنژاد پژوهشگر و تحلیلگر صداوسیمای جمهوری اسلامی به صورت حضوری و برخط در دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر برگزار شد.

طاهرنژاد در این نشست تخصصی با تسلیت شهادت فرماندهان، سرداران، دانشمندان و مردم بی‌گناه کشور با بیان اینکه در تحلیل این جنگ تحمیلی، در کنار برخی چالش‌ها که از روی غافلگیری در کشور روی داد و دستاوردهای بزرگی که ناشی از قدرت نظامی، مردمی، اعتقادی و تجهیزاتی کشور بود به دست آمد، موجب تحسین و حیرت جهانیان شد، گفت: دشمنی صهیونیست با اسلام و ایران، در سنوات اخیر ختم نمی‌شود و مربوط به انرژی هسته‌ای و نفت و ... نیست، بلکه این عداوت از دیرباز و از زمان صدر اسلام و تمدن پارس ایجاد شده است.

نمایش همدلی و بلوغ فرهنگی - سیاسی در جنگ ۱۲ روزه

وی با بیان اینکه برای درک این موضوع باید به تاریخ رجوع کرد، توضیح داد: حضرت موسی علیه‌السلام ۱۷ قرن پیش از میلاد مسیح و ۲۳ قرن پیش از ولادت پیامبر اعظم صلی‌الله علیه و آله و سلم می‌زیست و سال ۵۷۰ میلادی (قرن ششم میلادی) به دنیا آمد و در ۴۰ سالگی و معادل حدود سال ۶۱۰ میلادی (قرن هفتم میلادی) به پیامبری مبعوث شدند که مطابق با تاریخ اروپا، کشور‌های غربی بین قرون ۳ تا ۵ تا قرون ۱۳ تا ۱۵ میلادی در قرون وسطی بودند که تاریخ از اتفاقات، فجایع و فرهنگ تأسف‌برانگیز این دوران ماجرا‌ها نقل می‌کند.

پژوهشگر و تحلیلگر صداوسیما یادآور شد: جنگ‌های صلیبی و داخلی با بیشترین کشتار در طول تاریخ، حاکمیت بی قید و شرط کلیسا در دادگاه‌های انگیزاسیون و تفتیش عقاید، سکوت هزار ساله اروپا در عرصه علم و فرهنگ، شیوع انواع بیماری‌های جذام، وبا، طاعون و...، اصطلاح شکنجه‌های قرون وسطایی مربوط به این بخش از تاریخ تاریک اروپا است.

طاهرنژاد با اشاره به اینکه در چنین دورانی اسلام و مسلمانان با جستجو در پی علم و دانش، رویکرد جدیدی را در جهان پایه‌گذار شدند، تشریح کرد: اواسط قرن دوم هجری تا اوایل قرن هشتم هجری قمری، معادل قرن هشتم تا سیزدهم میلادی، مطابق با قرون وسطی، قرون طلایی فرهنگ و تمدن اسلامی با تسلط و برتری کامل و علمی حدود ۷۰۰ ساله تمدن اسلامی بر جهان، اوج پیشرفت‌های علمی در دنیا توسط مسلمانان در رشته‌های معماری، پزشکی، نجوم، موسیقی، فلسفه و...، کتابخانه‌های شگفت‌انگیز در جهان اسلام و ... مصادف بود.

این محقق و پژوهشگر با تشریح روی دیگر دشمنی صهیونیست با اسلام از طریق ایران اسلامی عنوان کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن جنگ تحمیلی و با وجود بزرگ‌ترین و بیشترین تحریم‌های تاریخ جهان علیه ایران، اقدامات منافقین و ...، ایران در چهار دهه اخیر، دستاوردهای بزرگی همچون  حفظ کیان و خاک کشور، پیشرفت‌های علمی شگفت‌انگیز، سرعت علمی ایران ۱۱ برابر سرعت علمی جهان و رتبه‌های نخست دنیا در نانو فناوری، هسته‌ای، پزشکی، نظامی و... را به گواه آمارهای جهانی کسب کرد.

جنگ ۱۲ روزه فرصتی شد تا هزینه نظامی یکی دو مانور سالانه نیروهای مسلح، مستقیماً در جنگ واقعی مصرف شود، آن هم با دشمن‌ترین دشمنان ایران و نیز موشک‌های جدیدی مانند خیبرشکن و... تست عملیاتی در یک جنگ واقعی شوند که به اذعان رسانه‌های غربی موفق هم بود

پژوهشگر و تحلیلگر صداوسیما با اشاره به مراحل پنج‌گانه تمدن اسلامی در سخنان رهبر معظم انقلاب بحث تمدنی را اصلی ترین عامل دشمنی جهانخواران برشمرد و ادامه داد: مرحله اول، انقلاب اسلامی یعنی انفجار در مقابل نظام غلط باطل طاغوت، مرحله دوم، نظام اسلامی برای ایجاد یک نظام جامع نو با مفاهیم و ارزش‌های نو و کارآمد، مرحله سوم دولت اسلامی، برای تحقق ارزش‌های انقلابی، ایجاد دولت اسلامی است، دولتی که ارکان آن انقلاب را باور کرده باشند و دنبال اهداف آن باشند، مرحله چهارم جامعه اسلامی دولت اسلامی باید با اجرای درست، آرمان و ارزش‌های انقلابی در کل جامعه تسری پیدا کند تا جامعه انقلابی و اسلامی به وجود آید و مرحله پنجم تمدن اسلامی که با تحقق آن، جهان به طور کامل آگاه خواهد شد و تمامی مردم در مقابل زورگویان خواهد ایستاد، بنابراین باید از وقوع آن جلوگیری می‌شد. 

این تحلیلگر در بخش دوم سخنان خود با اشاره به دستاوردهای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه برای ایران، تشریح کرد: این دستاوردها را می‌توان در حوزه‌های نظامی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و ... تقسیم کرد.

جنگ ۱۲ روزه صدق گفتار قرآن درباره یهود را آشکار کرد

وی با بیان اینکه در نخستین بحث نظامی باید این مورد را گفت که موشک‌های ایران اسلامی در مسیر اصابت به سرزمین‌های اشغالی، هفت خوان را گذراندند، متذکر شد: پس از شلیک موشک‌ از ایران در خان اول ابتدا ناوهای جنگی آمریکا و متحدانش در خلیج فارس موشک‌ها را رهگیری می‌کردند تا به سرزمین‌های اشغالی نرسیده، در آسمان منهدم شوند، خان دوم آسمان عراق است که در دست آمریکایی‌هاست و در سیطره سلاح‌های آمریکایی و پایگاه‌های متعدد ارتش تروریستی آمریکا. خوان سوم، موشک‌ها بعد از عبور از دو لایه پدافندی قوی تازه به اردن می‌رسند و دفاع ناجوانمردانه پدافند هوایی اردن از رژیم غاصب صهیونیستی. همزمان لایه چهارم هواپیماهای تهاجمی پدافندی آمریکا، انگلیس و فرانسه است که از آسمان مدیترانه، مصر و دریای سرخ به شکار موشک‌های ایرانی اقدام می‌کنند تا به سرزمین‌های اشغالی برخورد نکند، خان پنجم ناوهای پدافندی کشورهای متخاصم غربی و آمریکایی در دریای سرخ و خان ششم همین جنگ‌افزار غربی در دریای مدیترانه است که پدافند می‌کند، در نهایت موشک‌های ایرانی بعد از این ۶ لایه پدافندی پیشرفته و قوی، در خان هفتم تازه به گنبد آهنین اسرائیل می‌رسد که خودش چند لایه است و با موشک‌های تاد آمریکایی هم تقویت مضاعف شده است.

طاهرنژاد، دیگر دستاورد نظامی کشور را ناوبری و هدایت نقطه‌ای موشک‌های ایرانی بدون جی.پی.اس جهانی برشمرد و عنوان کرد: امروزه با گوشی‌های هوشمند و سیستم‌های موقعیت‌یاب آمریکایی موسوم به GPS شما می‌توانید به طور نقطه‌ای با اختلاف یکی دو متر به مکان دلخواهی که تاکنون نرفته‌اید و هیچ شناختی از آن ندارید، بروید، بدیهی است که اصلاً نمی‌توانیم برای موقعیت‌یابی موشک‌ها از این سیستم آمریکایی استفاده کنیم، حتی استفاده از موارد مشابه جی.پی.اس که با ۲۴ ماهواره متعلق به آمریکا کار می‌کند، مانند گلوناس روسیه با ۲۴ ماهواره ، بایدو با بیدو چینی با ۳۰ ماهواره و یا گالیله اروپایی با ۲۴ ماهواره، هم برای ایران چندان مطمئن نیست، بنابراین این چه فناوری است که می‌تواند موشک‌های ایرانی را با دقت چند متر از ۲۰۰۰ کیلومتر دورتر به هدف برساند؟

پژوهشگر و تحلیلگر صداوسیما، دیگر دستاور نظامی را استفاده از جنگ واقعی به جای مانور سالانه برای تست نظامی و موشکی و تست عملیاتی تجهیزات نظامی در یک جنگ واقعی و رفع عیوب آن برشمرد و ادامه داد: همه کشورهای دنیا برای حفظ آمادگی نظامی خود، آموزش نیروهای جدید و مصرف مهماتی که در هر مقطع زمانی باید با کمیت زیاد با احتمال درگیری لحظه‌ای با دشمن تولید شود، مهماتی که طی سال‌های متمادی بدون جنگ انبار می‌شود و تنها محل مصرف آن برای جایگزین شدن با مهمات جدید، مانورهای هستند، همچنین همه تجهیزات و سلاح‌های نظامی با تست‌های آزمایشگاهی و جنگ فرضی(مانور) به تولید انبوه می‌رسند و در اختیار نیروهای مسلح قرار می‌گیرند، اما تست جنگی در یک عملیات واقعی، عیوبی را مشخص می‌کند که در مانور این اتفاق نمی‌افتد.

طاهرنژاد تشریح کرد: جنگ ۱۲ روزه فرصتی شد تا هزینه نظامی یکی دو مانور سالانه نیروهای مسلح، مستقیماً در جنگ واقعی مصرف شود، آن هم با دشمن‌ترین دشمنان ایران و نیز موشک‌های جدیدی مانند خیبرشکن و... تست عملیاتی در یک جنگ واقعی شوند که به اذعان رسانه‌های غربی موفق هم بود.

وی اضافه کرد: گوشزد شدن رعایت اصول حفاظتی، توجه عمومی به اهمیت نیروهوایی و جنگنده‌های نظامی از دیگر موارد این بخش دستاوردها است.

این محقق درباره دستاوردهای جنگ ۱۲ روزه در حوزه‌های دیگر گفت: دستاوردهای فرهنگی همچون هم‌زبانی، همدلی و هم‌افزایی بی‌نظیر در سطح کشور، انسجام اجتماعی، اقناع‌سازی، تفاهم عمومی و بلوغ فرهنگی - سیاسی، بیداری امت اسلامی و اجماع جهانی علیه رژیم صهیونیستی، توجه همگانی به فرهنگ بسیجی، نواخته شدن طبل رسوایی فرهنگ خونخوار غربی، مشخص شدن علت فرهنگ دفاع از مظلوم در اسلام و دلایل حمایت ایران از مظلومان جهان، به‌خصوص فلسطین، دشمنی با ظالم و یاری مظلوم از واجب‌ترین واجبات می باشد.

وی افزود: در بخش سیاسی نیز می‌توان رسوایی سازمان‌های بین‌المللی، تعلیق همکاری ایران با آزانس انرژی اتمی و پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی یا NPT، مطالبه عمومی برای دستیابی به ۱۰۰ کاربرد مثبت و صلح‌آمیز انرژی هسته‌ای، باز تعریف سیاست خارجی و ارتباطات جهانی، شناخت دوست از دشمن و سطح فهم سیاسی برخی اساتید علوم سیاسی را نام برد.

این پژوهشگر بیان کرد: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه دستاوردهای اقتصادی و اعتقادی به همراه داشت؛ همچون درخواست کشورهای دیگر برای خرید تجهیزات نظامی ایران که قابل ردگیری توسط سیستم پدافندی نیست، همچنین مشخص شدن این مهم که کار و تلاش بسیار بیشتر از جنگ بر وضع اقتصادی اثرگذار است و در بخش اعتقادی، مشخص شدن صدق گفتار قرآن درباره یهود را می توان عنوان کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب