08:00 15 / 04 /1404

دانشگاه‌ها با شبکه‌سازی علمی و رسانه‌ای امید را در جامعه تقویت کنند

دانشگاه‌ها با شبکه‌سازی علمی و رسانه‌ای امید را در جامعه تقویت کنند
عضو هیئت علمی دانشگاه با توجه به موقعیت فعلی کشور تأکید کرد: دانشگاه‌ها باید با شبکه‌سازی علمی و رسانه‌ای در جنگ نرم پیشتاز باشند و امید را در جامعه تقویت کنند.

محمدرضا دهقانی‌اشکذری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در گفت‌وگو با خبرنگار آنا با بررسی ابعاد جنگ 12 روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران و پیامد‌های آن با بیانی رسا از فروپاشی دیوار‌های خیالی اقتدار این رژیم سخن گفت و اظهار کرد: حملات صهیونیست‌ها به سنگ سخت مقاومت ایرانیان برخورد کرد و نه‌فقط سازه‌های پوشالی این رژیم جعلی را به لرزه درآورد؛ بلکه سیاست‌های شیطانی آن را نیز از هم پاشید.

وی عنوان کرد: رژیم صهیونیستی از بدو تأسیس با تکیه بر حمایت‌های مالی و رسانه‌ای قدرت‌های غربی و جمع‌آوری مهاجران از نقاط مختلف جهان، سعی داشت خود را قدرتی شکست‌ناپذیر نشان دهد؛ اما جنگ اخیر این تصویر را به‌کل فرو ریخت. این رژیم با هماهنگی برخی کشور‌های منطقه و پشتیبانی ناتو، خیال خام سرنگونی جمهوری اسلامی ایران را در سر داشت؛ اما نه فقط به این هدف نرسید؛ بلکه با شکستی سنگین مواجه شد که پایه‌های سیاسی و امنیتی آن را متزلزل کرد.

تقویت سواد رسانه‌ای، آموزش مردم برای تشخیص اخبار جعلی، تولید علم کاربردی برای مقابله با تهدیدات دشمن و تبیین علمی دستاورد‌های ایران از جمله وظایف دانشگاه‌هاست که باید با شبکه‌سازی علمی و رسانه‌ای در جنگ نرم پیشتاز باشند و امید را در جامعه تقویت کنند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد افزود: این شکست، ساختار سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی را به شدت تضعیف کرد؛ تحلیل‌ها نشان می‌دهد که این رژیم حتی ممکن است با خطر حذف سیاسی مواجه شود. خطای راهبردی اسرائیل، آمریکا را نیز به اشتباه کشاند و این موضوع، شکست سیاسی و امنیتی این رژیم را عمیق‌تر کرد. از منظر نظامی، کشته شدن صد‌ها فرمانده و متخصص امنیتی، ضربه‌ای جبران‌ناپذیر به توان دفاعی این رژیم وارد کرده است.

باید روایت درست را به گوش مردم برسانیم

دهقانی‌اشکذری درباره احتمال وقوع جنگ جدید توضیح داد: رفتار غیرمنطقی و خصمانه رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که ممکن است بار دیگر دست به اقدامات نسنجیده بزند؛ اما با هوشیاری ایران و مقاومت بی‌مانند مردم، نتایج این بار نیز به نفع ما خواهد بود. از سوی دیگر، این رژیم ممکن است به جنگ روانی و رسانه‌ای روی بیاورد تا شکست خود را کمرنگ و پیروزی ایران را کوچک جلوه دهد. اینجا وظیفه ماست(دانشگاه و رسانه) که با تبیین حقیقت، روایت درست را به گوش مردم برسانیم.

وی با اشاره به چالش‌های پیش روی رژیم صهیونیستی در صورت شروع جنگ جدید به آنا گفت: این رژیم با مشکلات بزرگی دست‌وپنجه نرم می‌کند. اقتصاد آن که به فناوری و گردشگری وابسته بوده در جنگ اخیر خسارات سنگینی دیده از دست دادن نیروی انسانی کارآمد، به‌ویژه پس از کشته شدن تعداد زیادی از فرماندهان و متخصصان، توان نظامی آن را به شدت کاهش داده؛ علاوه بر این، انتقاد‌های گسترده حتی از سوی متحدان سنتی، حمایت بین‌المللی از این رژیم را به حداقل رسانده است.

ایران در موقعیتی قوی‌تر قرار دارد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یزد درباره نقش ایران در تحولات اخیر بیان کرد: ایران با سه ابزار کلیدی در برابر دشمن ایستادگی کرد. نخست با وجود حملات اولیه به سرعت توان خود را بازیابی کرده و ضربات مهلکی به دشمن وارد ساخت. دوم مردم ایران با وحدتی بی‌نظیر در برابر توطئه‌های دشمن ایستادند و جایگاه رهبری را تقویت کردند. سوم در جنگ رسانه‌ای، ایران با مدیریت هوشمندانه توانست روایت جنگ را به نفع خود تغییر دهد. امروز ایران در موقعیتی قوی‌تر قرار دارد؛ چراکه هم در عرصه نظامی و هم در دیپلماسی، پیروز میدان بوده است.

دهقانی‌اشکذری با بیان نقش دانشگاه‌ها در این تحولات مطرح کرد: دانشگاه‌ها در این جنگ ترکیبی وظایف سنگینی بر عهده دارند. تقویت سواد رسانه‌ای، آموزش مردم برای تشخیص اخبار جعلی، تولید علم کاربردی برای مقابله با تهدیدات دشمن و تبیین علمی دستاورد‌های ایران از جمله این وظایف است. دانشگاه‌ها باید با شبکه‌سازی علمی و رسانه‌ای در جنگ نرم پیشتاز باشند و امید را در جامعه تقویت کنند.

رسانه‌ها با تولید محتوای اثرگذار، روحیه مقاومت و امید را در جامعه تقویت کنند

وی در تشریح نقش رسانه‌ها تأکید کرد: رسانه‌ها باید با صداقت و هوشمندی، واقعیت‌ها را منعکس کرده و از انتشار اخبار جعلی پرهیز کنند. تولید محتوای اثرگذار، روحیه مقاومت و امید را در جامعه تقویت می‌کند. جنگ رسانه‌ای امروز یکی از میدان‌های اصلی نبرد است و اگر رسانه‌های داخلی به وظیفه خود عمل کنند، دشمن هرگز نمی‌تواند در این عرصه پیروز شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب