14:02 10 / 04 /1404

از کربلا تا لبه فناوری؛ عاشورا زیربنای تربیت فرماندهان و دانشمندان تمدن‌ساز

از کربلا تا لبه فناوری؛ عاشورا زیربنای تربیت فرماندهان و دانشمندان تمدن‌ساز
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر بیان کرد: عاشورا زیربنای تربیت فرماندهان و دانشمندان تمدن‌ساز است.

زید احمدی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره نقش عاشورا در تربیت نسل‌های تمدن‌ساز، پیوند آن با فرهنگ ایثار و شهادت و تأثیر این مکتب بر تربیت چهره‌هایی همچون سرداران عالی‌رتبه نظامی، شهدای هسته‌ای و دانشمندان انقلابی از جمله شهید دکتر طهرانچی مباحثی را مطرح کرد.

وی درباره اینکه در ماه محرم چه پیوندی میان نهضت عاشورا و تربیت نخبگان و شهیدان می‌بینید؟ چنین پاسخ داد: عاشورا فقط یک واقعه تاریخی نیست؛ یک مکتب دائمی انسان‌سازی است، مدرسه‌ای که در آن، مفاهیمی همچون فداکاری، بصیرت، مقاومت و وظیفه‌محوری به عالی‌ترین شکل ممکن تدریس می‌شود.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر تبیین کرد: اگر امروز فرماندهان بلندپایه نظامی ما و شهدای دانش و فناوری همچون شهدای هسته‌ای با روحیه‌ای حسینی در خط مقدم ایستادگی می‌کنند، ریشه آن را باید در تربیت عاشورایی جست‌وجو کرد.

احمدی در پاسخ به سوال دیگر که چگونه می‌توان در دانشگاه‌ها مکتب عاشورا را به‌عنوان الگوی پرورش نسل تمدن‌ساز نهادینه کرد؟ بیان کرد: دانشگاه فقط محل آموزش مفاهیم علمی نیست؛ بلکه مأمن تربیت فکری و هویتی نسل آینده است.

وی متذکر شد: عاشورا به ما می‌آموزد چگونه زیستن با عزت را بر ماندن با ذلت ترجیح دهیم و این روحیه اگر در فضای دانشگاهی نهادینه شود، نتیجه‌اش می‌شود تربیت جوانانی چون شهید شهریاری، شهید علی‌محمدی، شهید فخری‌زاده و... یا مدیرانی چون دکتر طهرانچی که نه‌تنها معمار آموزش عالی نوین بودند، بلکه با هویت انقلابی و علمی خود، به‌مثابه یک سرمایه ملی در عرصه‌های هسته‌ای و دانشگاهی درخشیدند.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر، جایگاه دکتر طهرانچی را در امتداد این مسیر اینگونه ارزیابی کرد: شهید طهرانچی یک نمونه درخشان از پیوند علم، ایمان، و مسئولیت‌پذیری انقلابی بودند، نگاهی که ایشان به دانشگاه داشتند، نگاهی تربیتی بود؛ دانشگاه را نه فقط محیطی برای پژوهش، بلکه سکوی پرتاب برای ساخت جامعه تراز اسلامی می‌دانستند و به جرأت می‌توان گفت که دکتر طهرانچی یک دانشمند حسینی بود؛ کسی که عقلانیت علمی را با معرفت دینی به هم پیوند زد.

احمدی تأکید کرد: امروز در دانشگاه‌ها باید بازخوانی عاشورا، بازتولید مکتب شهدا و بازطراحی الگوهای زیست حسینی در محور آموزش و پژوهش قرار گیرد و اگر حضرت حسین‌ ابن‌ علی علیه‌السلام با خون خود مسیر تاریخ را عوض کرد، ما نیز با قلم و علم و تربیت حسینی می‌توانیم آینده تمدن اسلامی را بسازیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب