16:27 13 / 04 /1404
فصل دوم؛ اپیزود دوم

من اسلام آوردم

من اسلام آوردم
این بار می‌خواهیم به دهه هفتاد میلادی و به اعماق اهرام شگفت انگیز تمدن باستانی مصر برویم. می‌خواهیم با ماجراجویی یک دکتر فرانسوی رو به رو شویم. دکتری که تا مومیایی رامسس دوم را دید، به جای این که مثل فیلم‌های هالیوودی از او بترسد و فرار کند یا مبارزه کند، فریاد زد: من اسلام آوردم.
 

موریس بوکای که بود؟

موریس بوکای پزشکی فرانسوی بود که عمدتاً به خاطر کتابش «کتاب مقدس، قرآن و علم» شناخته می‌شود . او متخصص بیماری‌های گوارش بود. در سال 1973، او به عنوان پزشک خانواده‌ی فیصل، پادشاه عربستان سعودی منصوب شد. بیماران او شامل اعضای خانواده انور سادات، رئیس جمهور مصر، نیز می‌شدند .

در سال 1976، بوکای پس از مطالعه مومیایی فرعون مصر، رامسس دوم، کتابی با عنوان «کتاب مقدس، قرآن و علم» منتشر کرد. این کتاب شامل ارجاعات متعددی به قرآن بود که علم و قرآن را به هم مرتبط می‌کرد و در آن بوکای نتیجه گرفت که قرآن وحی الهی است و توسط هیچ انسانی نوشته نشده است. این کتاب باعث ایجاد جنبشی به نام بوکاییسم شد که سعی دارد علم مدرن را با دین، به ویژه اسلام مرتبط کند. از زمان انتشار کتاب «کتاب مقدس، قرآن و علم»، بوکاییست‌ها این ایده را ترویج کرده‌اند که قرآن منشأ الهی دارد و استدلال می‌کنند که حاوی حقایق علمی و تاریخی صحیح است. به گفته‌ی وال استریت ژورنال، بوکاییسم «از برخی جهات معادل اسلامی خلقت‌گرایی مسیحی» است و اگرچه «در حالی که خلقت‌گرایی بخش زیادی از علم مدرن را رد می‌کند، بوکاییسم آن را می‌پذیرد.

رویکرد به کتاب مقدس و علم مدرن

موریس بوکای به خاطر تلاش‌هایش برای نشان دادن سازگاری آموزه‌های اسلامی با دانش علمی مدرن مشهور است. تأثیرگذارترین اثر او، کتاب مقدس، قرآن و علم ، که در سال 1976 منتشر شد، کتاب‌های مقدس یهودیت، مسیحیت و اسلام را در چارچوب اکتشافات علمی معاصر بررسی می‌کند. بوکای نتیجه گرفت که قرآن حاوی گزاره‌هایی سازگار با علم مدرن است که نشان دهنده منشأ الهی آن است. یکی از ادعاهای قابل توجه بوکای، روایت قرآنی از حفظ جسد فرعون به عنوان نشانه‌ای برای نسل‌های آینده است. او این آیه را به کشف مومیایی رامسس دوم مرتبط دانست و اظهار داشت که حفظ فیزیکی جسد فرعون، روایت قرآنی را تأیید می‌کند.

آثار بوکای در جوامع مسلمان در سراسر جهان تأثیرگذار بوده‌اند و اغلب در مباحث مربوط به هماهنگی بین اسلام و علم به آنها استناد می‌شود. رویکرد او الهام‌بخش کاوش‌های علمی بیشتر در جنبه‌های علمی قرآن بوده است.

 

 
 

عوامل تولید:

نویسنده و کارگردان: محمد وحیدی

راوی: یاسر نظیفی گیلوان

تدوین: علیرضا مهاجری

گرافیک: علیرضا مهاجری

تهیه کننده: یاسر نظیفی گیلوان

 

 تهیه شده در گروه محتوا و رسانه نو در خبرگزاری دانشگاه آزاد (آنا)

 

قطعات موسیقی به کار رفته:

The Last Hajj of Abdul Mutallib (AS)” from Muhammad: The Messenger of God by Le Trio Joubran & Dilshaad Shabbir Shaikh. Released: 2015. Track 17.

 

#قرآن

#کتاب

#کلام_خدا

#اعجاز_کلامی

#تفسیر_قرآن

#علم_و_دین

#دانش_اسلامی

#حقایق_قرآنی

#اعجاز_قرآن

#موریس_بوکای

#مومیایی

#رامسس_دوم

#اهرام_مصر

انتهای پیام/

ارسال نظر