سینماحقیقت نوزدهم و ۳ بخش جدید برای فرار از کلیشه‌ها

سینماحقیقت نوزدهم و ۳ بخش جدید برای فرار از کلیشه‌ها
نوزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» امسال ۳ بخش جدید دارد، «ایران»، «عکس» و «دانشجویی»، آیا قرار است تصویری متفاوت از این بخش، در محتوا و فرم داشته باشیم، یا همه چیز کلیشه‌ای است. 

به گزارش خبرنگار  خبرگزاری آنا، فراخوان نوزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» مدتی است منتشر شده، تمرکز بر موضوع مقاومت دوازده روزه در بخش «ایران» و برگزاری بخش «عکس» و «دانشجویی» قرار است برگ برنده این دوره باشد، دوره‌ای که محمد حمیدی مقدم دبیر آن است و احتماالا در پردیس ملت برگزار می‌شود.

محمد حمیدی مقدم، در ۶ دوره سپری شده،با وجود مشکلات فراوان اجتماعی و اقتصادی در مسیری که پیش آمده، دورانی تازه را رقم زده، او با تقویت ارتباطش با صنف تهیه کنندگان و کارگردانان کوشیده، میزان اعتراض و انتقاد به خود را کمتر کند، همچنین با همراهی صنوف از بحران‌های اجتماعی که ممکن بود برگزاری جشنواره را در آذر ۱۴۰۱ دچار مشکل کند، به سلامت عبور کند. بدون آنکه مانند جشنواره‌های دیگر، متهم شود به آوردن افراد غیرسینمایی در کاخ یا اختتامیه جشنواره اش. حمیدی مقدم، همواره تلاش کرده شان و جایگاه «سینماحقیقت» را حفظ کند، چه در دوران محمد خزاعی و چه در دوران رائد فریدزاده. البته که درباره عملکرد او هم میزان رضایت نسبی است و دبیر جشنواره «سینماحقیقت» مخالفان و معترضانی داشته است.

نکته مهم در فراخوان این دوره این است که انتظار‌ها از جشنواره «سینماحقیقت» بالاست، پس ایرانی که در این جشنواره برگزار می‌شود، نباید شبیه کلیشه‌ها باشد، نمایش چند مستند سفارشی با مضمون اتحاد ملی و مقاومت، مخاطبان این رویداد تخصصی را مجاب نمی‌کند. در بخش عکس، برگزاری یک نمایشگاه از عکس‌های یک یا چند فیلم، رویکردی تازه نیست. جشنواره فیلم کوتاه هر سال نمایشگاه عکس دارد و تقریبا این بخش زیر سایه نمایش فیلم‌ها و رقابت گرم آثار است.

سینماحقیقت نوزدهم و ۳ بخش جدید برای فرار از کلیشه‌ها

در بخش دیگر، فیلم دانشجویی می‌تواند عرصه‌ای برای معرفی نسلی تازه از سینماگران مستند باشد، فیلمسازانی که از  موسسات و نهاد‌ها  بهره‌ای ندارند، دانشجویند و می‌توانند در هر جایی از ایران درس بخوانند و نیاز به دیده شدن و حمایت دارند.

جشنواره «سینماحقیقت» فراز و فرود‌های بسیاری داشته، بحران‌های اجتماعی مانند سال ۸۸، ۹۸ و ۱۴۰۱ را به سلامت پشت سر گذاشته و تعطیل نشده، اینها امتیاز این جشنواره است که دبیران و دولت‌های مختلف بر کیفیت آن تاثیری نداشتند. امسال و در حالی که حمیدی مقدم و تیمش هفتمین تجربه مشترک را پشت سر می‌گذارند سینمای مستند ایران منتظر یک جرقه است، منتظر نمایش فیلم‌های از جنس «کابین»، «ضدقهرمان»، «احمد»، «خونه مامان شکوه» و ... هستیم، برگزاری رویداد‌های تک بعدی، با شخصیت‌های مشابه و مستندسازانی که در همه دوره‌ها تریبون در اختیار داشته‌اند کمکی به «سینماحقیقت» نمی‌کند، جایگاه و اعتبار «سینماحقیقت» بالاتر از این است و می‌تواند در طراز یک جشنواره عالی بین المللی باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب