فراخوان سومین دوره جایزه آهنگسازی استاد روحالله خالقی منتشر شد

به گزارش خبرگزاری آنا، این رویداد با هدف ترویج تفکر تألیفی در موسیقی دستگاهی ایران، حمایت از آهنگسازان مستقل و نسل تازهی موسیقیدانان خلاق، در آبانماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.
بخش رقابتی سومین دوره:
بخش اول – آثار بیکلام؛ برای حداقل دو ساز از میان سازهای ایرانی مانند تار، سهتار، نی، کمانچه، عود، قانون، قیچک، سنتور، تارباس و… آثار باید تألیفی و دارای انسجام موسیقایی باشند. استفاده از سازهای کوبهای یا محلی نیز در صورت رعایت اصول ارکستراسیون مجاز است.
بخش دوم – آثار با الهام از ادبیات و اساطیر ملی ایران؛ بدون محدودیت در سازبندی، با تأکید بر روایت موسیقایی، عناصر حماسی، اجتماعی و فرم مستقل. استفاده از تلفیق سازهای ایرانی و غربی بلامانع است.
بخش سوم – آثار باکلام؛ برای خواننده یا گروه آوازی همراه با سازبندی آزاد. استفاده از قالب تصنیف، روایت، دکلمه یا ساختارهای نوین آوایی مجاز است.
شرایط داوری: هر آهنگساز در هر بخش فقط یک اثر میتواند ارسال کند. آثار باید تألیفی و برای اولینبار ارائه شده باشند و داوری بهصورت ناشناس انجام خواهد شد.
بخش پژوهشی جایزه:
این بخش با تمرکز بر بررسی آثار و اندیشههای استاد روحالله خالقی، و تحلیل ساختارهای آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایرانی برگزار میشود.
محورهای پژوهشی شامل: تحلیل موسیقایی و سبکشناسی آثار خالقی؛ یادداشتهای مروری و میانرشتهای درباره گفتمان موسیقایی ملیگرا؛ • واکاوی روش آهنگسازی خالقی و تأثیر آن بر آهنگسازان بعدی؛ آنالیز تطبیقی آثار؛ تألیف و بررسی کتابشناسی خالقی
مقالات برگزیده نیز در کتاب دوسالانه جایزه منتشر خواهند شد.
هیئت داوران بخش آهنگسازی با حضور استادانی چون کیوان ساکت، علیاکبر قربانی، محمدرضا فیاض، پویا سرایی، پاشا هنجنی و محمدرضا تفضلی برگزار میشود.
داوران بخش پژوهشی نیز عبارتاند از بابک خضرایی، سیدحسین میثمی و میرعلیرضا میرعلینقی
زمانبندی: مهلت ارسال آثار (در هر دو بخش): تا ۱۰ آبان ۱۴۰۴، مراسم اختتامیه: ۲۱ آبانماه ۱۴۰۴ – تهران است.
بنا بر این فراخوان، جایزه خالقی یک جایزه مستقل موسیقایی است که به احترام استاد روحالله خالقی و به همت محمدرضا عزیزی برگزار شده و تاکنون دو دوره موفق را با استقبال چشمگیر هنرمندان، همراهی استادان شناختهشده و حمایت بسیاری از نهادهای رسمی پشت سر گذاشته است.
نحوه ارسال آثار آهنگسازان و پژوهشگران میتوانند برای مطالعه فراخوان و ارسال آثار به وبسایت رسمی جایزه به نشانی زیر مراجعه کنند: www.khaleqiaward.ir (https://www.khaleqiaward.ir/)
انتهای پیام/