بیش از ۸۰۰ میلیون نفر گرفتار کم آبی میشوند

پژوهشگران دانشگاه تحقیقات خصوصی «نورثایسترن» (Northeastern University) در آمریکا، با تحلیل دقیقترین مدلهای موجود سیستم زمین (ESMs)، هشدار دادهاند که تا آغاز قرن بعدی، ۸۵۰ میلیون نفر تحت تاثیر کاهش رواناب رودخانههای اصلی جهان قرار خواهند گرفت. این رقم بیش از سه برابر برآوردهای پیشین است.
دکتر «پوجا داس» (Puja Das)، پژوهشگر پسادکتری در حوزه «هوش مصنوعی برای اقلیم و پایداری» و نویسنده اصلی این پژوهش، دریافته است برخی از مدلهای دقیقتر شرایط بدتری را از نظر تأثیر کمآبی پیشبینی میکنند.
این پژوهش در مجله علمی «علوم جوی و اقلیمی» (npj Climate and Atmospheric Science) وابسته به گروه انتشاراتی نیچر (Nature) منتشر شده است.
پژوهشگران در این مطالعه، ۳۰ رودخانه بزرگ جهان، از جمله آمازون، نیل، گنگ، براهماپوترا، و کنگو، را انتخاب کردهاند. دکتر داس میگوید هدف آنها این بوده است که ببینند چگونه «رواناب» (runoff) یا در دسترس بودن آب در این حوضهها در مدلهای اقلیمی نشان داده شده است. در واقع، هدف اصلی آنها این بوده است که بررسی کنند آیا مدلهای اقلیمی به خوبی، میزان آب موجود در این حوضهها (بهویژه رواناب) را شبیهسازی میکنند یا نه.
رواناب به آبی گفته میشود که از سطح زمین به سمت پایین جاری میشود و به منابع آبی مانند رودخانهها، دریاچهها، و اقیانوسها میریزد. رواناب میتواند شامل آب باران، آب ناشی از ذوب برف و یخ، و همچنین آبهای سطحی دیگر باشد.
بر اساس نتایج، پنج مدل دقیقتر پیشبینی میکنند که تا سال ۲۱۰۰ حدود ۴۰ درصد از این رودخانهها دچار کاهش در میزان رواناب خواهند شد، که این امر جمعیتی معادل ۱۰۰ برابر جمعیت شهر نیویورک (حدود ۸۵۰ میلیون نفر) را تحت تأثیر قرار خواهد داد. این در حالی است که برآوردهای قبلی تنها ۲۶۰ میلیون نفر را در معرض خطر میدانستند.
پژوهشگران همچنین مدلها را در پنج سناریوی مختلف انتشار کربن ارزیابی کردند. نتایج نشان داد چنانچه دنیایی سبزتر داشته باشیم، آب بیشتری در دسترس خواهد بود، و تعداد کمتری از مردم به علت کاهش دسترسی به آب تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.
داس میگوید با کاهش انتشار کربن «ما دریافتیم که به جای ۹۰۰ میلیون نفر، ۵۰۰ میلیون نفر تحت تأثیر قرار خواهند گرفت؛ اما دسترسی به آب همچنان در مناطق مشخصی از جهان کاهش خواهد یافت».
انتهای پیام/