20:00 15 / 06 /1404

شاخص جدید پیش‌بینی طول عمر

شاخص جدید پیش‌بینی طول عمر
با افزایش سن، زمان صرف وعده‌های غذایی تغییر می‌کند. پژوهشگران دریافته‌اند خوردن دیرتر صبحانه با افسردگی، خستگی، مشکلات خواب و افزایش خطر مرگ در ارتباط است. پایش زمان صرف وعده‌های غذایی می‌تواند به‌ عنوان یک شاخص ساده برای درک وضعیت سلامت افراد مسن کاربرد داشته باشد.
نویسنده : مهری بهرامی

با افزایش سن، نوع و مقدار غذایی که می‌خوریم تغییر می‌کند. با این حال، رابطه زمان صرف وعده‌های غذایی با سلامت همچنان کمتر شناخته شده است. پژوهشگران وابسته به شبکه بیمارستان‌های عمومی ماساچوست و بریگام (Mass General Brigham) و همکارانشان تغییرات زمان صرف وعده‌های غذایی در سالمندان را بررسی کردند و دریافتند که افراد با افزایش سن، به‌تدریج زمان غذا خوردن خود را تغییر می‌دهند. آنها همچنین ویژگی‌هایی را شناسایی کردند که می‌تواند به این تغییرات منجر شود و مسیر‌های خاصی را کشف کردند که با مرگ زودهنگام مرتبط است. 

زمان صرف وعده‌های غذایی به‌عنوان شاخص سلامت عمومی

دکتر حسن دشتی، نویسنده اصلی این پژوهش می‌گوید: «پژوهش ما نشان می‌دهد که تغییرات در زمان غذا خوردن افراد مسن، به‌ویژه زمان خوردن صبحانه، می‌تواند به‌عنوان یک نشانه ساده و قابل پایش برای وضعیت کلی سلامت آنها عمل کند. بیماران و پزشکان می‌توانند از تغییرات در روال وعده‌های غذایی به‌عنوان علامت هشدار اولیه برای بررسی مشکلات نهفته جسمی و روانی استفاده کنند. همچنین، تشویق سالمندان به داشتن برنامه غذایی منظم می‌تواند بخشی از راهبرد‌های گسترده‌تر برای ترویج سالمندی سالم و افزایش طول عمر باشد».

بررسی دقیق‌تر الگو‌های زمان‌بندی غذا خوردن در سالمندان

دشتی و همکارانش ابعاد کلیدی زمان صرف وعده‌های غذایی را که برای جمعیت سالمندان اهمیت دارد بررسی کردند تا مشخص شود آیا الگو‌های خاص می‌توانند نشان‌دهنده یا حتی تأثیرگذار بر وضعیت سلامتی در آینده باشند. تیم پژوهش داده‌های ۲٬۹۴۵ فرد بزرگسال ساکن در بریتانیا، در سنین ۴۲ تا ۹۴ سال را که بیش از ۲۰ سال تحت پیگیری بودند، تجزیه و تحلیل کردند. آنها دریافتند که سالمندان با افزایش سن تمایل دارند صبحانه و شام را دیرتر از قبل صرف کنند و همچنین بازه زمانی کلی غذا خوردن آنها در روز محدودتر می‌شود.

ارتباط میان صبحانه دیرهنگام و اختلالات جسمی و روانی

صرف صبحانه در ساعات دیرتر همیشه با شرایط جسمی و روانی مانند افسردگی، خستگی و مشکلات مربوط به سلامت دهان مرتبط بود. همچنین، سختی در آماده‌سازی غذا و خواب بی‌کیفیت نیز با صرف وعده‌های غذایی دیرتر ارتباط داشت. نکته قابل توجه این بود که صرف دیرهنگام صبحانه با افزایش خطر مرگ در طول دوره پیگیری مرتبط بود. افرادی که به‌طور ژنتیکی مستعد ویژگی‌هایی مانند «شب‌زنده‌داری» هستند (تمایل به خواب و بیداری دیرهنگام)، تمایل داشتند وعده‌های غذایی را در ساعات دیرتری مصرف کنند.

یافته‌هایی با معنا و کاربرد بالینی

دشتی می‌گوید: تا به امروز، ما درک محدودی از نحوه تغییر زمان صرف وعده‌های غذایی در دوران سالمندی و چگونگی ارتباط این تغییر با سلامت عمومی و طول عمر داشتیم. یافته‌های ما به پر کردن این شکاف کمک می‌کند و نشان می‌دهد که زمان صرف وعده‌های غذایی، به‌ویژه صبحانه دیرهنگام، با چالش‌های مربوط به سلامت و افزایش خطر مرگ در بزرگسالان مسن مرتبط است. این نتایج، معنای جدیدی به جمله قدیمی «صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی روز است» می‌بخشد، به‌ویژه برای افراد مسن.

نتایج مهم برای رژیم‌های محبوب امروزی

دشتی اشاره می‌کند این یافته‌ها پیامد‌های مهمی دارند، به‌ویژه با توجه به اینکه رژیم‌هایی مانند تغذیه محدود به زمان (Time-Restricted Eating) و روزه‌داری متناوب (Intermittent Fasting) در حال محبوب شدن هستند. تاثیرات تغییر زمان وعده‌های غذایی بر سلامت همچنین ممکن است در جمعیت سالمندان با بزرگسالان جوان به‌طور قابل توجهی متفاوت باشد.

نتایج این پژوهش در نشریه «کامیونیکیشن مدیسن» (Communications Medicine) منتشر شده است.

این گزارش با استفاده از مطلب منتشر شده در «ساینس دیلی» (Scince Daily) تهیه شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب
رسپینا