20:38 25 / 04 /1404
تورج امرایی، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی:

دانشگاه و صنعت در بهره‌برداری از فرصت‌های قانون جهش دانش‌بنیان کوتاهی می‌کنند

دانشگاه و صنعت در بهره‌برداری از فرصت‌های قانون جهش دانش‌بنیان کوتاهی می‌کنند
معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، در بیست و هفتمین کنگره سراسری همکاری‌های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی، از استفاده نامناسب دانشگاه‌ها و واحدهای صنعتی از ظرفیت‌های قانون جهش دانش‌بنیان انتقاد کرد و خواستار بهره‌برداری جدی‌تر از این بسته حمایتی شد.

تورج امرایی، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، ضمن تأکید بر لزوم استفاده بهینه از ظرفیت‌های قانون جهش دانش‌بنیان توسط دانشگاه‌ها و صنایع، گفت: دولت در این قانون بند‌های پیشرفته‌ای را برای حمایت از این دو بخش در نظر گرفته است، اما متاسفانه تاکنون به‌درستی از این فرصت استفاده نشده است.

امرایی در بیست و هفتمین کنگره سراسری همکاری‌های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی، با اشاره به وجود بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان فعال در ۹ حوزه فناوری، اظهار داشت: در طول دو دهه گذشته، ۶۸ درصد از این شرکت‌ها شرکت‌های نوپای دانش‌بنیان بوده‌اند.

به گفته معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، در حال حاضر ۱۷ هزار محصول دانش‌بنیان در کشور تولید شده است و بر اساس آمار سال ۱۴۰۲، درآمد این شرکت‌ها معادل ۱۲۰۰ همت بوده است.

وی مجموع اشتغالزایی شرکت‌های دانش‌بنیان را ۵۲۰ هزار نفر عنوان کرد و توضیح داد: این میزان اشتغالزایی در چارچوب زیست‌بوم دانش‌بنیان و با حمایت‌های قانون جهش دانش‌بنیان صورت گرفته است. حمایت‌های این قانون شامل معافیت‌های مالیاتی، معافیت بیمه قراردادها، تسهیلات گمرکی، خدمات توانمندسازی، تسهیلات نظام وظیفه، اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه، اعتبار مالیاتی سرمایه‌گذاری، حمایت از تولید نخستین بار، مجوز استقرار در اماکن مسکونی، و حمایت‌های حقوقی و قضایی است.

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان در پایان با اشاره به مصوبه هیئت وزیران در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴، خاطرنشان کرد: در یک تحول مهم، دانش فنی شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق به عنوان دارایی قابل توثیق به رسمیت شناخته شد که می‌تواند نقش چشمگیری در تسهیل دسترسی این شرکت‌ها به منابع مالی ایفا کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب