«Comet» مرورگر هوشمند پرپلکسیتی وارد رقابت با گوگل شد

شرکت پرپلکسیتی، استارتاپ فعال در حوزه هوش مصنوعی، از مرورگر جدید خود تحت عنوان Comet رونمایی کرد. این مرورگر نخستین محصول پرپلکسیتی است که به طور ویژه با هدف رقابت جدیتر در بازار جستجوی آنلاین و کاهش وابستگی کاربران به مرورگر گوگل کروم عرضه میشود. نسخه اولیه این مرورگر در مرحله راهاندازی نخست، تنها در دسترس مشترکان طرح Max با هزینه اشتراک ماهانه ۲۰۰ دلار و برخی افراد منتخب که در لیست انتظار ثبتنام کرده بودند، قرار خواهد گرفت.
ویژگی برجسته مرورگر Comet، موتور جستجوی مبتنی بر هوش مصنوعی پرپلکسیتی است که به صورت پیشفرض نصب و فعال بوده و کاربران به محتوای خلاصهشده در نتایج جستوجو، به طور مستقیم دسترسی خواهند داشت. علاوه بر این، پرپلکسیتی در Comet ابزاری با نام Comet Assistant معرفی کرده است که به عنوان دستیار هوشمند مرورگر، وظایفی مانند خلاصهسازی ایمیلها و رویدادهای تقویم، مدیریت تبها و ناوبری صفحات وب را برای کاربران انجام میدهد. کاربران میتوانند این دستیار را در کناره هر صفحه وب فعال کرده و با ارائه سؤالات و درخواستها، پاسخ و راهنمایی متناسب با محتوای همان صفحه دریافت کنند.
به گزارش تک کرانچ، در ماههای اخیر پرپلکسیتی چندین محصول جدید معرفی کرده، اما به گفته آراویند سرینیواس، مدیرعامل این شرکت، عرضه مرورگر Comet گام مهمتری نسبت به اقدامات پیشین به شمار میرود. سرینیواس پیشتر در مصاحبهای اعلام کرده بود هدف اصلی توسعه مرورگر جدید، ارائه یک سیستمعامل کامل است که کاربران بتوانند نیازهای متنوع خود را در فضای آنلاین از طریق هوش مصنوعی برطرف کنند، بینیاز از استفاده از محصولات گوگل.
اکوسیستم مرورگرهای مجهز به هوش مصنوعی رقابتی پررنگ را تجربه میکند؛ علاوه بر گوگل کروم و سفاری اپل، استارتاپ The Browser Company نیز مرورگر مشابهی با عنوان Dia عرضه کرده و شرکت OpenAI نیز پروژههای مرتبط با مرورگر هوشمند را پیگیری میکند.
بررسیهای اولیه نشان میدهد دستیار Comet در انجام وظایف ساده مانند خلاصه کردن ایمیلها، اعلام زمان جلسات و پیشنهاد برنامهریزی روزانه عملکرد مناسبی دارد. این دستیار میتواند محتوای هر صفحه وب، ویدیوها یا حتی متنی که کاربر در فایلهای خود مینویسد را تحلیل کند و به سؤالات کاربر پاسخ دهد. استفاده از این قابلیت البته مستلزم اعطای سطح بالایی از دسترسیها از سوی کاربر خواهد بود؛ برای مثال اجازه مشاهده صفحات، ارسال ایمیل و مدیریت روابط کاربری باید به مرورگر داده شود.
در برخی وظایف پیچیدهتر، مانند انجام رزرو اینترنتی یا تعامل با سرویسهای خاص، مرورگر با محدودیتهایی مواجه است و گاهی در ورود دادهها یا انتخاب گزینهها دچار خطا میشود. این چالشها پیشتر هم در دیگر ابزارهای هوش مصنوعی مشابه مشاهده شده و تا زمانی که دقت سیستمهای هوشمند افزایش پیدا نکند، استفاده از این ابزارها برای امور مهم میتواند با ریسک همراه باشد.
بر اساس آمار ارائهشده از سوی مدیران پرپلکسیتی، این شرکت در ماه مه سال ۲۰۲۵، ۷۸۰ میلیون درخواست جستوجو را ثبت کرده که نسبت به ماههای قبل بیش از ۲۰ درصد رشد داشته است. در صورت استقبال کاربران فعلی به ویژه مشترکان حرفهای، Comet میتواند موقعیت پرپلکسیتی را در بازار مرورگرها ارتقا دهد. با این حال پذیرش و تعویض مرورگر پیشفرض توسط کاربران هنوز یکی از چالشهای اصلی برای تمام شرکتهای فعال در این حوزه است.
انتهای پیام/