تعطیلی غنیسازی برابر با تعطیلی هوش مصنوعی خواهد بود

به گزارش خبرگزاری آنا؛ طی تجاوز اخیر به خاک ایران و پیش از آن، کشورهای غربی به خصوص آمریکا و رژیم موقت متجاوز به ایران، بارها با قلدری از ایران خواستند که غنیسازی اورانیوم را داخل خاک خود متوقف کند و حتی رژیم آمریکا با همین دستاویز به سایتهای هستهای ایران حمله کرد، هرچند میزان تاثیر این تجاوز بر توقف غنیسازی ایران محل ابهام است اما نتیجه تجاوز در ماهیت و هدف آن تغییری ایجاد نمیکند.
ایران نیز قبل و بعد از این تجاوزها استمرار غنیسازی اورانیوم در خاک خود به عنوان فعالیت پایه برای دستیابی به مقاصد صلح آمیز استفاده از انرژی اتمی را مورد تاکید قرار داده است.
شاید برای ایران آسان باشد که مانند برخی کشورها دست تسلیم برابر دولت مستکبر آمریکا بالا ببرد و غنیسازی یا کل صنعت هستهای خود را تعطیل کند، ولی پیش از چنین عملی باید از خود پرسید که آیا گذشت از غنیساژی، سبب کوتاه آمدن غرب و آمریکا از دشمنی با ایران خواهد شد یا آنها بهانهای جدید برای ادامه مجادله پیدا خواهند کرد؟!
تجربه حاصل از رفتار غربیها نشان میدهد که حتی صرف نظر کردن از غنیسازی نمیتواند آنها را نسبت به ایران راضی خواهد کند و چالش با غرب به اشکال دیگر ادامه پیدا خواهد کرد. همانطور که هنوز ایران از غنیسازی در خاک خود کوتاه نیامده است، به تازگی رئیس جمهور فرانسه در اظهار نظری عجیب مدعی شده که توافق و مذاکره با ایران باید شامل برنامه موشکی کشور نیز باشد!
شاید نیاز به دانش چندانی نباشد تا انسان به راحتی متوجه شود که غرب در تلاش برای خنثی کردن همه مولفههای قدرت مردم ایران و در نهایت لیبی سازی از ایرانی فرضی است که برد موشکهایش حتی به ۳۰۰ کلیومتر نمیرسد!
احتمال استفاده نظامی از هوش مصنوعی، دستاویز جدید برای تعدی به حقوق کشورهای مستقل
این روزها احتمال استفاده نظامی از انرژی هستهای را بهانه انواع اقدامهای نادرست خود علیه مردم ایران قرار میدهند تا کشور ما را ضعیف کنند و تقلا میکنند که ایران از حق مسلم خود برای استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای کوتاه بیاید اما مشخص نیست که فردا روز اگر موفق شدند، کدام پرونده را روی بیاورند.
همانطور که استفاده نظامی از انرژی هستهای محتمل است، باید گفت که اگر کشوری بنای استعاذه نظامی از هوش مصنوعی را داشته باشد، چه بسا راحتتر از فناوری هستهای قادر به این کار خواهد بود تخریب بیشتری هم ایجاد خواهد کرد.
حتی همین حالا هم گذارههایی وجود دارد که رژیم صهیونسیتی در تجاوزهای خود به کشورهای مختلف مانند فلسطین، لبنان، سوریه و حتی ایران از این فناوری برای مقاصد نظامی استفاده کرده است.
نمونه آن ایلان ماسک (مدیرعامل تسلا و اسپیسایکس) و وزیر بهرهوری سابق ترامپ است که درباره استفاده تسلیحاتی از هوش مصنوعی میگوید: «هوش مصنوعی خطرناکتر از سلاحهای هستهای است. باید نظارت بینالمللی بر آن وجود داشته باشد.»
غربیها با دستاویز قراردادن مسائلی از همین دست پا را فراتر گذاشتهاند و دنبال راهانداختن تشکیلاتی مشابه آژانس بینالمللی انرژی اتمی هستند تا ضمن استفاده از سازوکارهای جانبدارانهای مانند شورای امنیت با شورای حکام، کشورها را در این عرصه نیز تحت سلطه خود در بیاورند.
شورابازی اینبار برای هوش مصنوعی
ایلان ماسک همچنین سال ۲۰۲۳ در مصاحبهای میگوید: «هوش مصنوعی میتواند بهترین یا بدترین اتفاق برای بشریت باشد. ما به یک نهاد بینالمللی برای نظارت بر توسعه آن نیاز داریم.»
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل ژانویه ۲۰۲۴ در اجلاس داووس، در همین رابطه میگوید: «ما به یک مدل حکمرانی شبکهای و تطبیقپذیر برای هوش مصنوعی نیاز داریم که بتواند مزایای این فناوری را آزاد کند و در عین حال خطرات آن را کاهش دهد.»
سندار پیچای، مدیرعامل گوگل یکی دیگر از فعالان جهانی فناوری است که در این خصوص اظهار نظر میکند، او سال ۲۰۲۳ در کنفرانس مونیخ میگوید: «AI به اندازه انرژی هستهای مهم است. ما به یک چارچوب جهانی برای مدیریت آن نیاز داریم.»
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه سال ۲۰۱۸ در نشست جهانی AI for Humanity درباره لزوم نظارت جهانی بر هوش مصنوعی گفت: «ما باید یک چارچوب جهانی برای AI ایجاد کنیم. فرانسه آماده است میزبان چنین نهادی باشد.»
بیل گیتس, بنیانگذار مایکروسافت سال ۲۰۲۳ در مصاحبه با MIT Tech Review میگوید: «AI نیازمند نظارت جهانی است. ما باید نهادی داشته باشیم که مانند WHO برای سلامت، برای AI عمل کند.»
ایجاد انحصار به اسم نظارت بینالمللی و جلوگیری از استفاده تسلیحاتی
رهبر انقلاب اسلامی شهریورماه گذشته در رابطه با تلاش غربیها برای راهاندازی سازمان بینالمللی هوش مصنوعی و ایجاد انحصار نظارتی توسط غربیها گفتند: «اگر شما نتوانید لایههای عمیق و متنوع هوش مصنوعی را تأمین کنید، فردا اینها یک ایستگاهی مثل آژانس اتمی درست میکنند برای هوش مصنوعی... آن وقت اجازه نمیدهند شما از این منطقه عبور کنید. خودتان باید برسید به فناوریهای عمیق و ژرف این مسئله.»
مروری کوتاه بر اظهارنظرهای چهرههای سیاسی نزدیک به مکتب غرب و فعالان عرصه فناوری این حوزه به وضوح نشان میدهد که آنها طرحی برای ایجاد سازمانی مشابه با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در دستور کار دارند و هر کشوری که پیش از اجرایی شدن این برنامه، به اندازه کافی در هوش مصنوعی قوی نشده باشد، تلاش خواهد شد تا امکان دستیابی به لایههای ژرف علمی هوش مصنوعی را پیدا نکند.
امروز اگر کشور از دستیابی به فناوری هستهای صلح آمیز کوتاه بیاید همانطور که کشورهای دارای سلاح هستهای، مدعی جلوگیری از اشاعه سلاح هستهای شدهاند، فردا روز نیز کشورهایی که از هوش مصنوعی برای مقاصد تسلیحاتی استفاده میکنند، سعی خواهند کرد، مانع استفاده از فناوری هوش مصنوعی توسط کشورهای مستقل شوند.
انتهای پیام/