18:18 09 / 04 /1404

صدا و سیما و ایتا در صدر توجه مردم برای کسب اخبار جنگ تحمیلی

صدا و سیما و ایتا در صدر توجه مردم برای کسب اخبار جنگ تحمیلی
در حالی که رسانه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان سال‌هاست با تبلیغات گسترده در صدد جذب مخاطب ایرانی هستند، نظرسنجی جدید دانشگاه جامع انقلاب اسلامی نشان می‌دهد آمار مراجعه مردم ایران به این رسانه‌ها در بحبوحه جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران تنها ۱۳.۹ درصد بود.

در حالی که سال‌ها است رسانه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان با تبلیغات گسترده و حضور فعال در فضای مجازی، خود را به عنوان منبعی جایگزین برای خبررسانی به مردم ایران معرفی می‌کنند، نظرسنجی اخیر دانشگاه جامع انقلاب اسلامی حقیقت دیگری را آشکار می‌کند؛ در لحظات حساس نظامی و امنیتی، اعتماد عمومی همچنان معطوف رسانه‌های داخلی است.

این نظرسنجی نشان می‌دهد که تنها ۱۳.۹ درصد از شهروندان ایرانی در جریان جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران به رسانه‌های ماهواره‌ای متوسل شده‌اند، رقمی که نشان‌دهنده سقوط چشمگیر مخاطبان این رسانه‌ها در مواقع بحرانی است.

صداوسیما؛ منبع اول و مورد اعتمادترین رسانه

صداوسیما با ۴۴.۷ درصد، همچنان به عنوان منبع اول خبری برای مردم باقی مانده است. این رقم گویای این است که در مواقعی که موضوعات امنیتی و راهبردی مطرح می‌شوند، مردم بیشترین اعتماد را به رسانه‌های ملی و تحت نظارت دارند. 

فضای مجازی، بازتاب رسانه‌های داخلی

چیزی که ممکن است بسیاری را شگفت‌زده کند، یافته‌های مربوط به فضای مجازی است. این بخش از فضای اطلاعاتی با وجود تصویر «آزاد» و «مستقل» که اغلب از خود به نمایش می‌گذارد، در عمل بیشتر به عنوان بازنشرکننده محتوای رسانه‌های رسمی داخلی عمل می‌کند. طبق این نظرسنجی، ۳۲.۷ درصد از مردم اخبار جنگی را از طریق فضای مجازی دنبال کرده‌اند، ولی بخش عمده‌ای از این اخبار، منشا داخلی داشته‌اند.

ایتا، پیشتاز در دریافت اخبار

در میان پیام‌رسان‌های مورد استفاده برای پیگیری اخبار در لحظات بحرانی، ایتا با ۵۹.۶ درصد، در صدر جدول است و  پس از آن، بله (۱۴%)، اینستاگرام (۸.۱%)، روبیکا (۷.۴%)، تلگرام (۵.۱%)، سروش (۲.۲%)، توییتر (۲.۲%) و واتساپ (۱.۵%) قرار دارند.

این آمار مؤید آن است که بیشتر کاربران فضای مجازی در ایران، اخبار خود را از طریق پلتفرم‌های داخلی و پیام‌رسان‌هایی دنبال می‌کنند که بیشترین محتوا را از منابع رسمی کشور بازنشر می‌کنند. بنابراین، حتی در فضای مجازی، تأثیر رسانه‌های داخلی همچنان چشمگیر است.

این نظرسنجی در شرایطی منتشر شده که توجه به منابع خبری معتبر و ملی، نقش کلیدی در مدیریت افکار عمومی در مواقع بحرانی دارد. با توجه به این یافته‌ها، مشخص می‌شود که مردم در لحظات حساس، بیشتر به منابعی اعتماد می‌کنند که آنها را رسمی، قابل اعتماد و وطنی تشخیص می‌دهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب