میکربهای مقاوم به دارو میلیونها نفر را خواهند کشت

یک پژوهش تازه و مبتنی بر مدل سازی که از سوی اندیشکده مرکز توسعه جهانی (Center for Global Development) و با حمایت مالی دولت انگلیس انجام شده است هشدار میدهد بدون اقدام هماهنگ، افزایش نرخ مقاومت ضد میکروبی (AMR) میتواند تا سال ۲۰۵۰ سالانه ۱.۷ تریلیون دلار به تولید ناخالص داخلی جهانی ضرر وارد کند. روزنامه گاردین در گزارشی به این پژوهش پرداخته است.
به گفته «آنتونی مکدانل»، نویسنده اصلی این پژوهش کاهش ناگهانی حمایتهای توسعه رسمی (ODA) از سوی آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و دیگر کشورها ممکن است نرخ مقاومت میکروبی را در بدترین سناریو افزایش دهد و حتی کشورهای موفق در کنترل این بحران نیز در امان نخواهند بود.
در همین راستا، روز پنجشنبه، دولت انگلیس اعلام کرد که در چارچوب کاهش بودجه کمکهای خارجی، تامین مالی صندوق فلمینگ را که در کشورهای با درآمد پایین و متوسط برای مبارزه با مقاومت ضدمیکروبی فعالیت میکرد، قطع خواهد کرد. دولت ترامپ نیز کاهش ۹ میلیارد دلاری بودجه کمکهای خارجی خود را تأیید کرده است. تعدادی از کشورهای اروپایی نیز هزینههای کمکهای خارجی خود را کاهش دادهاند.
این پژوهش نشان میدهد در بدترین سناریوی پیشبینیشده، تا سال ۲۰۵۰ چین سالانه کمی کمتر از ۷۲۲ میلیارد دلار، آمریکا نزدیک به ۲۹۶ میلیارد دلار، اتحادیه اروپا ۱۸۷ میلیارد دلار، ژاپن ۶۵.۷ میلیارد دلار و انگلیس ۵۸.۶ میلیارد دلار از تولید ناخالص داخلی خود را به علت مقاومت ضد میکروبی از دست خواهند داد.
براساس آمار مؤسسه سنجش و ارزیابی سلامت (IHME)، مرگومیر ناشی از مقاومت ضد میکروبی تا سال ۲۰۵۰ تا ۶۰ درصد افزایش خواهد یافت و پیشبینی میشود سالانه ۱.۳۴ میلیون نفر در آمریکا و ۱۸۴ هزار نفر در انگلیس بر اثر باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک جان خود را از دست بدهند، در حالی که انتظار میرود تعداد افرادی که به علت باکتریهای مقاوم به دارو به شدت بیمار میشوند نیز افزایش یابد.
همچنین، درمان این عفونتهای مقاوم به علت نیاز به بستریهای طولانیتر، داروهای گرانقیمتتر و مراقبتهای پیچیدهتر، بهطور متوسط دو برابر بیشتر از درمان عفونتهای قابلدرمان با آنتیبیوتیک هزینه خواهد داشت.
با این حال، پژوهشگران تأکید میکنند که اگر کشورها سرمایهگذاری بیشتری جهانی برای مقابله با ابرمیکروبها انجام دهند؛ یعنی دسترسی به آنتیبیوتیکهای جدید و درمان با کیفیت این عفونتها را افزایش دهند، اقتصاد آمریکا تا سال ۲۰۵۰ سالانه ۱۵۶.۲ میلیارد دلار و اقتصاد انگلیس ۱۲ میلیارد دلار (۹.۳ میلیارد پوند) رشد خواهد کرد.
دکتر محسن نقوی، استاد موسسه «IHME» در جریان اظهارنظر درخصوص این یافتهها گفت: «امروزه تهدید مقاومت ضد میکروبی در حال افزایش است و بدون اقدام فوری از سوی تمام ذینفعان، داروهایی که اکنون به آنها دسترسی داریم ممکن است در آینده بیاثر شوند و به طور بالقوه باعث شوند یک عفونت ساده کشنده شود». او افزود که این امر شامل تغییر سیاستها از سوی دولتهای آمریکا، اروپا و انگلیس، ساخت داروهای جدید و اطمینان از این مسئله است که همگان میدانند آنتیبیوتیکها در برابر ویروسها بیاثر هستند.
انتهای پیام/