16:02 19 / 04 /1404

استفاده از آینه می‌تواند به درمان بی‌اختیاری ادرار کمک کند!

استفاده از آینه می‌تواند به درمان بی‌اختیاری ادرار کمک کند!
دانشمندان می‌گویند انجام حرکات ورزشی مناسب می‌تواند عضلات کف لگن را تقویت کند و در نتیجه موجب پیش‌گیری از بروز مشکلات دامن‌گیر میانسالان مانند بی‌اختیاری ادرار و کاهش عملکرد جنسی شود. یکی از راه‌های پیشنهاد شده استفاده از آینه است.

سارا ریردن (Sara Reardon)، فیزیوتراپیست متخصص در نیواورلئان آمریکا، به روزنامه گاردین گفته است که عضلات کف لگن همیشه برای نگه داشتن ادرار و مدفوع، پشتیبانی از اندام‌های لگنی و ثبات ستون فقرات در حال کار هستند.

گزارش اخیر این روزنامه انگلیسی به مخاطبان یادآوری می‌کند که عضلات کوچکی در بدن انسان وجود دارند که بدون آنها حتی نمی‌توانید خنده راحتی داشته باشید. به شکل خیره‌کننده‌ای، آمار‌های مربوط به مشکلات ناشی از ضعف عضلات کف لگن به علت تابو‌های اجتماعی و حیای بیماران از ابراز مشکلاتشان از دید عموم مردم پنهان مانده است. 

آمار‌ها در انگلستان نشان می‌دهند، یک سوم زنان دچار بی‌اختیاری ادرار می‌شوند، در حالی که این مشکل در مقایسه با پوکی استخوان، فشار خون بالا و دیابت کمتر شناخته شده و کمتر درباره آن صحبت می‌شود. حدود ۵۰ درصد زنان بالای ۵۰ سال درجاتی از افتادگی ارگان‌های لگنی (pelvic organ prolapse) یا همان پرولاپس دارند. یک دهم زنان دچار بی‌اختیاری مدفوع می‌شوند که معمولاً کمتر گزارش می‌شود.

کلر بورن (Clare Bourne) فیزیوتراپیست کف لگن در لندن می‌گوید: هنوز دشوار است که درباره مشکلات مرتبط با کف لگن صحبت شود. موضوع مثانه و روده‌ها «مد» و «سکسی» نیستند و همین باعث شده بسیاری از زنان مشکلات خود را بیان نکنند.

سارا ریردن تأکید می‌کند بیشتر زنان با نشت ادرار مواجه می‌شوند، حتی بیش از کسانی که دچار پوکی استخوان، فشار خون بالا یا دیابت هستند، اما آگاهی از این مشکلات بسیار کمتر است.

این شرم اجتماعی و عدم گفت‌و‌گو درباره مشکلات کف لگن باعث شده بسیاری از زنان و حتی مردان از بی‌اختیاری ادرار، درد‌های جنسی، کاهش کیفیت روابط زناشویی و محدودیت در فعالیت‌های اجتماعی رنج ببرند، در حالی که با تمرینات ساده و مراقبت‌های روزمره می‌توان این مشکلات را پیشگیری یا درمان کرد.

پزشکان و متخصصان این حوزه یادآوری می‌کنند که آگاهی مردم از اهمیت این ماهیچه‌ها چندان به اندازه نیست و شاید بعضی‌ها ندانند که اولا، این عضلات مثل سبدی از ماهیچه‌ها در پایین لگن قرار دارند. دوما، در کنترل ادرار، مدفوع و حمایت از رحم و مثانه نقش دارند. سوما، در هنگام عطسه، سرفه و حتی خنده فعال می‌شوند. چهارم اینکه، ضعف این عضلات می‌تواند باعث بی‌اختیاری ادرار شود. پنجم اینکه ورزش‌های شدید مثل دویدن یا تمرینات سنگین بدون حمایت مناسب می‌تواند باعث آسیب به این عضلات شود. ششم اینکه مردان هم به دلیل عمل پروستات یا بالا رفتن سن در معرض ضعف این عضلات هستند. هفتم اینکه این عضلات در عملکرد جنسی و داشتن ارگاسم نقش کلیدی دارند. هشتم اینکه افزایش سن و یائسگی از عوامل تضعیف این عضلات هستند. نهم اینکه نگه داشتن طولانی ادرار یا تخلیه عجولانه (power peeing) می‌تواند به این عضلات آسیب بزند؛ و در نهایت دهم اینکه تقویت این عضلات با ورزش منظم می‌تواند کیفیت زندگی و اعتماد به نفس فرد را افزایش دهد.

متخصصان افزودن چهار رفتار را در مراقبت از سلامتی این عضلات موثر می‌دانند. اول انجام حرکات تقویتی (Kegel) است. به گفته ریردن، «انجام انقباضات سریع و همچنین انقباضات طولانی (۵ تا ۱۰ ثانیه) در حالت‌های مختلف مانند نشسته، ایستاده یا هنگام ورزش به تقویت این عضلات کمک می‌کند.

به گفته بورن، «همان‌قدر که قدرت مهم است، انعطاف و آرامش این عضلات نیز اهمیت دارد».

سوم اینکه کارشناسان داشتن یک روتین همیشگی از ورزش و تحرک را در مراقبت از سلامتی این عضلات موثر می‌دانند؛ که این می‌تواند با راه رفتن، تغییر وضعیت بین ایستادن و نشستن و حرکات کششی باعث افزایش گردش خون در این عضلات شود.

و اما چهارمین رفتار شنیدنی است. متخصصان می‌گویند استفاده از آینه برای مشاهده انقباض و رهاسازی عضلات می‌تواند به یادگیری کنترل بهتر کمک کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب