رشد 2 برابری درآمدهای غیرشهریهای در دستور کار دانشگاه آزاد استان سمنان

علیرضا لادنمقدم رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان در حاشیه برگزاری جلسات پیشدفاع بودجههای پیشنهادی استانی دانشگاه آزاد اسلامی برای سال مالی ۱۴۰۴- ۱۴۰۵ در گفتوگو با خبرنگار آنا از برنامهریزی گسترده این دانشگاه برای افزایش ۱۲ تا ۱۵ درصدی جذب دانشجو و رشد دو برابری درآمدهای غیرشهریهای در سال مالی آینده خبر داد.
وی با تشریح عملکرد بودجهای دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان در سال گذشته بر ضرورت توسعه آموزشهای کوتاهمدت، طرحهای پژوهشی و راهاندازی سراهای نوآوری و دانشکدههای موضوعی در مسیر تحقق درآمدهای پایدار تأکید کرد.
لادن مقدم با اشاره به آغاز فرآیند پیشدفاع بودجه پیشنهادی سال مالی ۱۴۰۵–۱۴۰۴ در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان با هدفگذاری دقیق، تلاش کرده است در مسیر رشد پایدار درآمدها، توسعه علمی و ارتقاء بهرهوری حرکت کند. پیشبینی میشود با ادامه روند فعلی، سال آینده شاهد افزایش ۱۲ تا ۱۵ درصدی در جذب و ثبت نام دانشجویان جدید باشیم بهگونهای که از حدود ۱۷ هزار دانشجوی فعلی در استان، این رقم به مرز ۱۹ هزار نفر خواهد رسید.
وی با تأکید بر اهمیت درآمدهای غیرشهریهای در ساختار بودجهای دانشگاه اظهار کرد: سال مالی ۱۴۰۴–۱۴۰۳، تعهد استان برای درآمد آموزشهای کوتاهمدت حدود ۵ میلیارد تومان بوده که ۷۴ درصد آن محقق شده است. این رقم در سال مالی جدید، حدود دو برابر افزایش یافته و حدود ۹.۵ تا ۱۰ میلیارد تومان پیشبینی شده است. دورههای کوتاهمدت شامل دورههای پزشکی و غیرپزشکی، MBA و DBA، دورههای مجازی آنلاین و آفلاین، توانافزایی کارکنان و نیز آموزشهای درونسازمانی بودهاند که با استقبال خوبی از سوی نهادها و موسسات همراه بودهاند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان افزود: در واحد سمنان، تعهد اولیه برای آموزشهای کوتاهمدت در سال مالی گذشته، ۸۰۰ میلیون تومان بود که در زمان تحویل مدیریت، فقط حدود ۴۰ میلیون تومان آن تحقق یافته بود؛ اما در چهار ماه اخیر، بالغ بر ۶۰۰ میلیون تومان از این تعهد محقق شده که رشد قابل توجهی به شمار میآید.
این مقام مسئول با ارائه تصویری کلی از ترکیب درآمدهای استانی، بیان کرد: اگرچه در سطح سازمان مرکزی سهم درآمدهای غیرشهریهای برای سال آینده ۴۰ درصد و شهریهای ۶۰ درصد در نظر گرفته شده، اما در استان سمنان این نسبت بهطور میانگین ۳۰ به ۷۰ درصد تعریف شده است. این نسبت در واحدهای اصلی مانند سمنان، شاهرود، دامغان و گرمسار رعایت میشود. در واحدهای کوچکتر مانند مهدیشهر و مرکز شهمیرزاد بهدلیل محدودیت منابع انسانی و هیئت علمی، سهم درآمد شهریهای تا ۸۰ یا ۹۰ درصد نیز برآورد شده است.
واحدهای دانشگاهی موظف به راهاندازی حداقل یک سرای نوآوری و مراکز رشد هستند
وی به برنامههای دانشگاه در بخش پژوهش و فناوری اشاره کرد و به آنا گفت: برنامهریزی شده است در سال مالی جدید، دورههای کوتاهمدت با افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی برگزار شود. درآمد حاصل از طرحهای پژوهشی نیز با رشدی بیش از دو برابر نسبت به سال گذشته هدفگذاری شده است.
لادنمقدم با اشاره به لزوم توسعه زیستبوم نوآوری در استان اظهار کرد: بر اساس الزامات جدید، واحدهای دانشگاهی موظف به راهاندازی حداقل یک سرای نوآوری و راهاندازی مراکز رشد هستند. راهاندازی حداقل سه دانشکده موضوعی در هر واحد برای سال آینده در دستور کار قرار دارد.
وی از ظرفیت آزمایشگاههای پیشرفته (High-Tech) برای درآمدزایی نیز یاد کرد و گفت: برآورد میشود حداقل ۱۵ درصد از ارزش تجهیزات این آزمایشگاهها به درآمد تبدیل شود. برای مراکز تحقیقاتی فنی و مهندسی نیز حدود ۲ میلیارد تومان و برای مراکز تحقیقاتی علوم انسانی ۱.۵ میلیارد تومان درآمد از محل اجرای طرحهای پژوهشی پیشبینی شده است.
لادن مقدم با تأکید بر نقش مدیریت هوشمندانه منابع و ارتقای کیفیت خدمات علمی و آموزشی، ابراز امیدواری کرد دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان بتواند در سال مالی ۱۴۰۵–۱۴۰۴ نیز همچون سالهای اخیر، روند رو به رشد خود را با قوت ادامه دهد و در تحقق اهداف کلان دانشگاه گامهای مؤثری بردارد.
به گزارش آنا، فرآیند بودجهریزی دانشگاه آزاد اسلامی طبق روال معمول در سه ماه پایانی هر سال انجام میشود؛ بنابراین جلسات پیشدفاع بودجههای پیشنهادی استانی سال ۱۴۰۴-۱۴۰۵ با حضور معاونان دانشگاه، رؤسای استانی دانشگاه، معینهای استانی، معاونان رؤسا و رئیس دانشکدگان استانی، اعضای «هسته فکری بودجهریزی هدفمند دانشگاه» (هسته سازمانی و استانی) از ۱۷ تیر ۱۴۰۴ تا ۲۸ تیر در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میشود.
جلسات پیشدفاع بودجه همه استانها بسته به شرایط موجود و در هماهنگی با سرپرست دانشگاه تا حد امکان به صورت حضوری برگزار میشود. اعضای هسته فکری هر استان به همراه معاونان واحد دانشگاهی مرکز استان و نیز در استانهای بزرگ حداقل دو نفر از رؤسای واحدهای مؤثر در بودجه استان در جلسه سازمان مرکزی حضور خواهند داشت. در صورتی که شرایط منجر به برگزاری جلسه مجازی شود، همه اعضای هسته فکری بودجه ریزی استان در یک مکان حاضر شده و از طریق یک IP به صورت مجازی، صوتی- تصویری با جلسه هسته فکری بودجهریزی دانشگاه مستقر در سازمان مرکزی ارتباط خواهند گرفت.
انتهای پیام/