عملیات حقوقی مکمل عملیات نظامی/ چرا رهبر انقلاب بر پیگیری قضایی تجاوز به ایران تاکید دارند؟

به گزارش خبرگزاری آنا، بایستی یقهی جنایتکار گرفته بشود. این جملهای بود که رهبر معظم انقلاب نه صرفا در فضای نظامی، بلکه به آن از منظر حقوقی و قضایی اشاره و بیان کردند: ما در خیلی از قضایای قبلی در سالهای گذشته باید این کار را میکردیم و کوتاهی کردیم؛ این دفعه کوتاهی نکنیم. اگر پیگیری موضوع تجاوز اسرئیل و آمریکا به ایران و مراجعهی به دادگاههای بینالمللی و حقوقی و همچنین دادگاههای داخلی، بیست سال هم طول بکشد، اشکال ندارد.
بیتفاوتی نهادهای بینالمللی و حاکمیت قانون جنگل
حدود پنج هفته از تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی و آمریکای جنایتکار به شهرهای مختلف ایران و شهادت تعدادی از فرماندهان و دانشمندان هستهای و مردم عادی از جمله کودکان و زنان میگذرد؛ در این میان، اما نهادهای بینالمللی از جمله سازمان ملل و شورای حکام طبق معمول واکنشی نداشته و به گفته کارشناسان بینالملل دلیل نفوذ بالای آمریکا در آنان و به عبارتی حاکم بودن قانون جنگل بر این نهادها، صرفا نظاره گر عملیاتهای تروریستی اسرائیل هستند. کاری که در غزه، لبنان، سوریه و حتی قبلتر لیبی، عراق و افغانستان نیز شاهد آن بودیم و بیش از پیش حاکم بودن قانون جنگل در دنیای بینالملل نمایان میشود.
محمد عبادیفر، کارشناس مسائل بینالملل، با اشاره به بینظمی بینالملل میگوید: به گوش همه دنیا باید برسد که اگر در برابر جنایات و اقدامات نظامی خودسر دو دیوانه به نامهای ترامپ و نتانیاهو، کاهلی و بی تفاوتی صورت گیرد، باید همیشه پذیرای نظام بینظم جنگل در دنیا باشیم.
عملیات نظامی ایران و ضرورت تکمیل آن با پیگیریهای حقوقی
عملیات نظامی ایران در جنگ ۱۲ روزه با اسرئیل و بعد از آن آمریکا، با موشک باران شهرها و مکانهای حیاتی و نظامی اسرائیل و پایگاه العدید آمریکا در قطر برای همه عیان بود؛ عملیاتهایی که خسارات و ویرانی گسترده آن چشم همه دنیا را به قدرت نظامی ایران جلب کرد. اما این عملیاتها باید با عملیاتهای قضایی و پیگیریهای حقوقی در فضای بینالملل تکمیل شود. مسئلهای که رهبر انقلاب به آن تاکید کرده و بیان کردند: حتی اگر بیست سال هم طول بکشد، ارزشش را دارد.
حملات رژیم صهیونیستی و آمریکا مصداق جنایت جنگی طبق منشور سازمان ملل
براساس منشور سازمان ملل و معاهدات بینالمللی، حمله به خاک یک کشور مستقل و به خطر انداختن جان غیرنظامیان، جنایت جنگی محسوب میشود و قابلیت پیگرد بینالمللی دارد. اما این قوانین برای آمریکا و اسرائیل جنایتکار، استثنائاتی قائل میشود. مسئلهای که رهبر معظم انقلاب به آن اشاره و درخواست دارند که با پیگیریهای بینالمللی اجازه ندهید جنایات جنگی به سرکردگی مستکبران غربی و صهیونیستی عادی شده و کشورها زیر ظلم قرار بگیرند.
محمد عبادیفر، کارشناس مسائل بینالملل، در این زمینه میگوید: طبق موازین حقوق بینالملل اقدامات تروریستی اخیر در ایران مصداق بارز «تروریسم حکومتی، نقض حاکمیت ملی و بیاعتنایی آشکار به حقوق بینالملل» است. اگر امروز علاوه بر پاسخ نظامی قاطع، در مجامع بینالمللی به جنایات اسرائیل پاسخ حقوقی و قضایی داده نشود، این جنایات از منظر حقوقی نیز عادی شده و باز هم تکرار خواهد شد.
کوتاهیهای گذشته و درسهای آموخته شده برای پیگیریهای آینده
همچنین رهبر انقلاب در بیانات خود در دیدار روز چهارشنبه، ۲۵ تیرماه بیان کردند که ما در خیلی از قضایای قبلی در سالهای گذشته باید این کار را میکردیم و کوتاهی کردیم. اشاره ایشان به کوتاهی در گذشته، میتواند به اقدامات در برابر ترور دانشمندان یا ترور شهید حاج قاسم سلیمانی به دستور مستقیم ترامپ یا حمله به کنسولگری ایران در سوریه در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ باشد که نشاندهنده کوتاهی مسئولین در این زمینه یا عدم پیگیری مستمر در فضای بینالملل است. مسئلهای که به گفته کارشناسان بینالملل، همین عدم پیگیری مستمر و جدی در دادگاههای بینالملل خصوصا بعد از ترور شهید سلیمانی، باعث جریتر شدن اسرائیل و آمریکا شده است.
ظرفیتهای قوه قضائیه و همکاری با نهادهای بینالمللی
در شرایط فعلی امکان استفاده قوه قضائیه از ظرفیتهای داخلی و بینالملل برای پیگیری حقوقی تجاوز به ایران وجود دارد؛ مسئلهای که رئیس قوه قضائیه در دیدار با رهبر انقلاب، به آن تاکید و گفت: در خصوص اقدام حقوقی علیه جنایتکاران و رژیم خبیث صهیونیستی در دادگاه کیفری بینالمللی، کاری مؤثر با همکاری وزارت امور خارجه و دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی در حال انجام است.
پیگیری قضایی؛ ابزاری برای دیپلماسی و جنگ روایتها
مسئله دیگری که باید در این بین به آن توجه کرد این است که این پیگیری قضایی، صرفا نباید به چشم یک ابزار حقوقی صرف دیده شود؛ بلکه باید به عنوان دیپلماسی و ابزار رسانهای در جنگ روایتها در فضای بینالملل دیده شود؛ چراکه اسرائیل همواره در دنیا با دفاع مشروع خواندن حملات خود به دیگر کشورها، به دنبال مظلوم نمایی بوده و این قبیل اقدامات در دادگاههای بینالملل موجب شکسته شدن سکوت سنگین سران کشورها در برابر اقدامات متجاوزانه این رژیم و ارباب آنان یعنی آمریکاست. باید مستندات جنگ ۱۲ روزه به دنیا نشان دهد که اسرائیل آغازگر جنگ بوده و اقدامات آنان بسیاری از غیرنظامیان و کودکان و زنان بیگناه را هدف قرار داده است.
مسئولیت ملی دستگاه قضا در پاسخگویی به جنایات و حفظ امنیت ملی
صحبت رهبرانقلاب اسلامی، بیانگر مطالبه و وظیفه ملی خصوصا برای دستگاه قضاست. قوه قضائیه وظیفه دارد اجازه ندهد، خون شهدای جنگ ۱۲ روزه بیپاسخ بماند و تجاوز آشکار رژیمی که بارها نشان داده التزام به قانون جنگل دارد، بدون تبعات حقوقی باشد. پیگیری حقوقی، نهتنها بخشی از پاسخ ایران به این جنایات است، بلکه ابزاری برای بازدارندگی در آینده و حراست از امنیت ملی کشور محسوب میشود.
انتهای پیام/
