سامانه سماح از فردا در دسترس زائران کربلا/ شرایط دریافت گذرنامههای زیارتی و ارز مسافرتی اربعین چیست؟

به گزارش خبرگزاری آنا، کسانی که برنامهریزی کردند امسال در پیادهروی اربعین حضور داشته باشند، در اولین گام باید در سامانه سماح ثبت نام کنند جواد تشکری سخنگوی ستاد اربعین در این رابطه تویح داده: ثبتنام زائران و متقاضیان شرکت در پیادهروی اربعین از ساعت ۹ صبح جمعه ۲۷ تیر ماه از طریق سامانه سماح آغاز میشود و همه متقاضیان شرکت در پیادهروی اربعین باید در این سامانه به نشانی sama.ir اقدام کنند. ثبتنام در سامانه سما نه تنها بیمه زائران را تسهیل میکند، بلکه با صدور یک کد مخصوص، دریافت ۲۰۰ هزار دینار ارز اختصاصی را از بانک عامل ممکن میسازد.
موضوع مهمی که در این خصوص وجود دارد این است که زائران حسینی ثبتنام و تهیه مدارک یا بلیط را نباید به روزهای پایانی موکول کنند، تا گرفتار صفهای طولانی و مشکل کمبود ظرفیت نشوند.
یکی از چالشهای مسیر پیادهروی اربعین گرمای هواست که سخنگوی ستاد اربعین درباره اقدامات ستاد در این خصوص اظهار کرد: در مرزهای ایران و عراق سامانه مشترکی راهاندازی شده تا فرایند تأیید هویت زائران تسریع شود. همچنین موکبهای ایرانی از ۱۰ روز پیش از اربعین در دو سوی مرز فعال خواهند بود و تأمین آب توسط نیروی انتظامی و دیگر بخشهای مردمی برنامهریزی شده تا مشکلی از بابت آب شرب پیش نیاید.
گذرنامه زیارتی در کمترین زمان
مسئله صدور گذرنامه زیارتی هم دررابطه با سفر اربعین بسیار مهم است. سردار منتظرالمهدی سخنگوی فراجا با اشاره به آمادهباش ادارات صدور گذرنامه در سراسر کشور برای صدور گذرنامه در کمترین زمان، افزود: متقاضیان میتوانند از هم اکنون از طریق برنامه کاربردی (اپلیکیشن) «پلیس من» به صورت غیرحضوری درخواست خود را ثبت و گذرنامه خود را درب منزل تحویل بگیرند. دفاتر صدور گذرنامه در سراسر کشور نیز به صورت حضوری پذیرا و پاسخگوی عزیزان میباشند.
طبق اعلام پلیس کسانی که سالهای گذشته گذرنامه زیارتی گرفتهاند، نیاز به تمدید آن ندارند و کماکان میتوانند با همان گذرنامه تردد کنند.
از طرف دیگر ساز و کارهای لازم در پایانههای مرزی برای تردد آسان انجام و جلسات هماهنگی با طرف عراقی نیز صورت گرفته است و به گفته جانشین معاون هماهنگکننده فراجا، با ایجاد پنجره واحد و اشتراکگذاری دادهها، زائرین در کوتاهترین زمان و زیر چهار ثانیه، شناسایی و کنترل میشوند و از مرز عبور میکنند. این از کارهای خوبی بود که صورت گرفت.
سردار شرفی جانشین معاون هماهنگکننده فراجا از زائرین درخواست کرد که اخذ اسناد مسافرتی را به روزهای آخر موکول نکنند و تاکید کرد: زائران باید در هنگام سفر اسناد معتبر به همراه داشته باشند و با پلیس کشور عراق و ایران همکاریهای لازم را داشته باشند تا سفر بدون حادثه و رخداد انجام شود.
ارز مسافرتی فقط از مبادی قانونی
در موضوع تأمین ارز نیز پلیس امنیت اقتصادی به زائران اربعین توصیه کرد که ارز لازم را از بانکهای شهرهای محل سکونت خود تهیه نمایند، زیرا در سنوات گذشته شاهد بودیم که برخی از دلالان خرده پا در مرزهای مختلف اقدام به فروش ارزهای تقلبی میکردند که توسط پلیس امنیت اقتصادی دستگیر شدند.
مشمولان متولد ۱۳۸۶ نیاز به مجوز ندارند
سردار رحمان علیدوست رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا اظهار کرد: کلیه مشمولان متولد سال ۱۳۸۶ که قصد زیارت عتبات عالیات از اول ماه محرم تا پایان ماه صفر بویژه اربعین حسینی را دارند، میتوانند در این ایام فقط برای یکبار بدون نیاز به اخذ مجوز خروج از کشور در این سفر معنوی شرکت کنند.
وی گفت: این دسته از عزیزان برای شرکت در این سفر معنوی و تا دوم شهریور ماه فقط برای یکبار بدون نیاز به دریافت مجوز خروج از کشور از ردههای وظیفه عمومی، میبایست برای دریافت گذرنامه از اداره گذرنامه اقدام کنند.
بلیتهای چارتری در ایام اربعین ممنوع!
رضا نفیسی دبیر کمیته حملونقل و سوخت ستاد اربعین وزارت راه و شهرسازی با اشاره به تمهیدات برای تسهیل انتقال زائران اربعین، گفت: سال گذشته حدود ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر زائر جابهجا شدند و امسال نیز پیشبینی میشود این رقم با رشد ۶ درصدی به ۴ میلیون نفر برسد.
وی ادامه داد: در حوزه حملونقل جادهای، ظرفیت ناوگان اتوبوسرانی با رشد ۱۰ درصدی همراه بوده و انتظار میرود بیش از ۹۰۰ هزار نفر از طریق اتوبوسها جابهجا شوند. همچنین پیشبینی میشود جابهجایی با خودروهای شخصی نیز سه درصد افزایش یابد و به ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر برسد. مجموعا سهم بخش جادهای همچنان بیشترین میزان انتقال زائر را به خود اختصاص داده است و در مجموع انواع مدهای حملونقل، رشد حمل زائران نسبت به سال گذشته چشمگیر خواهد بود.
نفیسی با اشاره به رشد ۱۰ درصدی ظرفیت پروازها نسبت به سال قبل نیز گفت: با برنامهریزی انجامشده بخشی از پروازها از شرق کشور به فرودگاههای غربی مانند کرمانشاه، اهواز، آبادان و ایلام منتقل خواهد شد تا از سفر زمینی طولانی زائران کاسته شود. همچنین تلاش شده است تا از ظرفیت ایرلاینهای خارجی- به ویژه شرکتهای عراقی- و انجام پروازهای مستقیم به نجف و بغداد بهرهگیری شود.
وی با بیان اینکه فروش بلیتهای چارتری در ایام اربعین ممنوع است و تمامی بلیتها به صورت مستقیم و با نظارت جدی فروخته خواهد شد، خواستار پرهیز شرکتهای هواپیمایی و ناوگان اتوبوسرانی از سودجویی و افزایش غیر موجه قیمتها در این سفر معنوی شد.
آغاز اجرای طرح ترافیکی اربعین از ۸ مرداد
در حوزه پلیس راهور نیز کلیه تیمهای امدادی و عملیاتی به صورت مشترک در نقاط حادثهخیز و پر تصادف مستقر خواهند شد و به گفته سرهنگ احمد کرمی اسد رئیس پلیس راه راهور فراجا، تمامی عملیاتهای عمرانی و کارگاههای جادهای، به جز موارد اضطراری، در استانهای ایلام، خوزستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، کردستان، همدان، مرکزی و لرستان از ۱۵ مرداد و در سراسر کشور از ۲۰ شهریور متوقف میشوند. همچنین، در محورهای منتهی به مرزها، از ۱۵ تا ۲۵ مرداد، تردد خودروهای ترانزیت و حامل مواد سوختی یا فاسدشدنی ممنوع شده و صدور بارنامه نیز از سوی شرکتهای حملونقل متوقف خواهد شد. دفاتر پایانههای مسافربری، بیمه مرکزی و سایر دستگاههای مسئول نیز موظف به استقرار نمایندگان خود در مرزها برای ارائه خدمات هستند.
همه ساله در مراسم اربعین، بخشی از زائران با خودروهای شخصی به سمت مرزها حرکت میکنند، در این باره نیز جانشین معاون هماهنگکننده فراجا ضمن توصیه به رعایت قوانین رانندگی و پرهیز از رانندگی با خستگی و خوابآلودگی گفت: به اندازه کافی پارکینگ داریم. قراردادهای پارکینگها بسته شده و متولیهایشان مشخص شده است. همه مسائل درباره نگهداشت خودروها را هم در آینده نزدیک به صورت کتبی به همه پارکینگداران اعلام میکنیم و به صورت حضوری هم توجیه میکنیم تا امانتدار خوبی برای زائران باشیم.
انتهای پیام/