راهکارهای حقوقی شکایت و محکومیت بینالمللی رژیم صهیونیستی و آمریکا

خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ در پرتو تحولات جاری در منطقه و جهان، توجه به ابعاد حقوقی و بینالمللی اقدامات خصمانه بهخصوص از سوی رژیم کودککُش و جعلی صهیونیستی اهمیتی دوچندان یافته است.
این رژیم با نقض آشکار قوانین و معاهدات بینالمللی بهخصوص اصول بنیادین منشور ملل متحد مبنی بر احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت کشورها جنایات فجیعی را مرتکب شده است.
تجاوز به کشورمان و به شهادت رساندن دانشمندان، فرماندهان نظامی، زنان، کودکان و غیرنظامیان بیگناه نمونهای بارز از این رویکرد خصمانه است که نقض آشکار حقوق بشر و حقوق بینالملل بشردوستانه محسوب میشود.
در این میان، شهادت دانشمندان هستهای کشورمان از جمله شهید دکتر طهرانچی ضربهای جبرانناپذیر به پیشرفت علمی و فناوری کشور وارد آورده است.
این اقدامات در حالی صورت میگیرد که دولتهای مدعی غربی از جمله آمریکا با حمایت آشکار از رژیم صهیونیستی زمینهساز تداوم این جنایات هستند. مقابله با این اقدامات خصمانه، نیازمند یک رویکرد چندوجهی و هماهنگ در عرصه بینالمللی است.
از یک سو پیگیری حقوقی و قضائی این جنایات از طریق نهادهای بینالمللی مانند دیوان بینالمللی دادگستری (لاهه) و سایر ارگانهای ذیربط سازمان ملل متحد، امری ضروری است، از سوی دیگر، فعالیتهای رسانهای و حقوقی گسترده برای تنویر افکار عمومی جهان و بسیج حمایتهای بینالمللی میتواند نقشی کلیدی در انزوای رژیم صهیونیستی و حامیان آن ایفا کند.
در این راستا ضروری است که با جمعآوری مستندات دقیق و ارائه شکایات مستند به نهادهای بینالمللی ازجمله یونیسف ابعاد جنایات رژیم صهیونیستی در قبال کودکان و غیرنظامیان افشا شود.
فعالسازی ظرفیتهای حقوقی و قضایی داخلی ازجمله قوه قضائیه و سازمانهای مردمنهاد در تنظیم و ارائه شکایات بینالمللی هم میتواند به تحقق عدالت و بازدارندگی در برابر تکرار این جنایات کمک کند.
جمهوری اسلامی بهعنوان کشوری که همواره پایبندی خود را به قوانین و مقررات بینالمللی نشان داده در مواجهه با رژیمی که آشکارا منشور ملل متحد را زیر پا میگذارد، وظیفه دارد تا با استفاده از تمام ظرفیتهای حقوقی و بینالمللی از حقوق ملت خود و اصول عدالت دفاع کند.
در چنین بستری گفتگوی پیش رو با جعفر قنادباشی استاد دانشگاه و کارشناس حقوق و روابط بینالملل به بررسی ابعاد حقوقی و بینالمللی جنایات رژیم صهیونیستی و آمریکا، نقش نهادهای بینالمللی و راهکارهای حقوقی برای مقابله با این اقدامات خصمانه میپردازد و نگاهی عمیقتر به شخصیت علمی و فداکاریهای دانشمند شهید دکتر طهرانچی خواهد داشت.
نقض منشور ملل متحد و قوانین بینالمللی توسط رژیم صهیونیستی
آنا: از دیدگاه حقوق بینالملل، مبنای حقوقی محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به ایران چیست و چه معاهدات و کنوانسیونهایی در این زمینه قابل استناد هستند؟
قنادباشی: سازمان ملل متحد اصلیترین، مهمترین و اولیترین اصل حقوق بینالملل درراستای احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت کشور بوده که از سوی رژیم جعلی و کودککُش صهیونیستی و آمریکا رعایت نشده و سران این دو رژیم منفور دانشمندان، فرماندهان سپاه و زنذان و کودکان بیگناه و غیرنظامی را به شهادت رساندهاند.
مهمتر اینکه دشمنان صدها نفر را در کشورمان به شهادت رسانده است که اکثریت شهدا را زنان و کودکان بیگناه تشکیل میدهند.
آنا: با توجه به قوانین و معاهدات بینالمللی موجود، حمله رژیم صهیونیستی به کدام بخشهای حقوق بینالملل (مانند منشور ملل متحد) خدشه وارد کرده و بر چه مبنایی میتوان درخواست محکومیت بینالمللی این تجاوز را مطرح کرد؟
قنادباشی: ببینید. باید شکایتهایی را تنظیم کنیم، حال یک طرف از سوی دولت، یک طرف دیگر قوه قضائیه و حتی از طرف دیگر سازمانهای مردمنهاد در کشور هم باید بهعنوان مدعی وارد شوند.
آفریقای جنوبی درباره کودکان غزه وارد شد و به دادگاه لاهه شکایت کرد، آفریقای جنوبی که ۷۰۰۰ کیلومتر از ایران دورتر است و یک تا دو درصد مسلمان دارد، بنابراین باید با گردآوری مستندات لازم علاوه بر گزارشهایی که به شورای امنیت سازمان ملل متحد یا نهادهای زیرمجموعه سازمان ملل و نهادهای فرهنگی آن مانند یونسکو باید گزارشهای مستندی را به یونیسف (بزرگترین نهاد بینالمللی در حوزه کودکان) هم ارائه کنند؛ چراکه رژیم جعلی و فاسد صهیونیستی با حمایت تمامقد آمریکای جنایتکار به کودکان حمله کرده و آنان را به شهادت رسانده است.
این اقدامات میتواند در قالب گزارشهای جنایت صهیونیستها و شکایت مطرح شود، دادگاه بهتنهایی وظیفه ندارد و تا شکاستی نزد دادگاهها مطرح نشود قابل بررسی نخواهد بود؛ بنابراین باید شکایتهایی را متناسب با جرائم رژیم صهیونیستی و آمریکا تنظیم کنیم؛ البته از رژیم جعلی صهیونیستی که نماینده آن منشور سازمان ملل را در انظار همه نمایندگان کشورها در کاغذ خردکُن قرار داد و خرد کرد، انتظاری نیست که به قوانین عمل کند.
اردیبهشتماه سال گذشته بود زمانی که بیش از دو سوم کشورهای دنیا کشور به نفع فلسطین رای دادند، نماینده رژیم صهیونیستی منشور سازمان ملل را با یک دستگاه کاغذ خردکُن خرد کرد، یعنی صهیونیستها هیچ اعتقادی به قوانین سازمان ملل ندارند و در مقابل سازمان ملل باید رژیم صهیونیستی را از عضویت در این سازمان اخراج میکرد.
سازوکارهای حقوقی برای پیگیری جنایات جنگی و جنایات ضد بشری
آنا: اکنون چه سازوکارهای حقوقی و بینالمللی وجود دارد که مسئولان کشورمان مسئولیت مستقیم یا غیرمستقیم رژیم صهیونیستی در جنایات جنگی و جرائم بینالمللی مانند کودککُشی، نسلکُشی و جنایات ضد بشریت را مورد پیگیری و تعقیب قرار دهند؟
قنادباشی: رژیم کودککُش صهیونیستی در غزه هم مرتکب فجیعترین جنایات شده و میشود و همه جرائم بینالمللی را انجام داده، یعنی کودککُشی، نسلکُشی، پاکسازی قومی، مجازات جمعی حمله به بیمارستان، حمله به مراکز سازمان ملل، حمله به گروههای امدادی، یعنی آب از سر رژیم غاصب صهیونیستی گذشته و ثبت شکوائیه در زمینه جنایت صهیونیستها و آمریکاییها در کشورمان بیتاثیر نخواهد بود، قوه قضائیه در این زمینه اقداماتی را آغاز و کیفرخواست صادر کرده، رژیم صهیونیستی مرتکب یک جنایت نشده، بلکه جنایت این رژیم بسیار است.
رژیم اشغالگر صهیونیستی در غزه با ارتکاب فجیعترین جنایات، تمامی خطوط قرمز را زیر پا گذاشته، این رژیم با اقداماتی نظیر کودککشی، نسلکشی، پاکسازی قومی، مجازات جمعی، حمله به بیمارستانها، مراکز سازمان ملل و گروههای امدادی، مرتکب نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بینالملل شده است
اکنون دانشمندان آمریکا در انگلیس، فرانسه و ... در حال ساخت بمب اتمی هستند، چرا رژیم صهیونیستی اقدام به کشتن این دانشمندان نمیکند؟
درحالی که دانشمندان ایرانی در حال کار روی کار روی انرژی صلحآمیز هستهای هستند و براساس فتوای مقام معظم رهبری ساخت بمب هستهای حرام است، اما رژیم صهیونیستی همین دانشمندان و خانواده آنان را به شهادت رساند.
این عوامل همه دست به دست هم میدهد تا مسئولان از رژیم صهیونیستی به سازمانهای بینالمللی شکایت کنند.
شهرداری و سازمانهای مردمنهاد علیه جنایات صهیونیستها بهپاخیزند
آنا: با توجه به نقش و وظایف نهادهای بینالمللی از جمله دادگاه لاهه، چه راهکارهای حقوقی برای مسئول دانستن رژیم صهیونیستی و آمریکا که مرتکب جنایات جنگی و جنایات ضد انسانی میشوند، وجود دارد و در چه مواردی میتوان از این نهادها درخواست شکایت و پیگیری قضائی کرد؟
قنادباشی: یکی از اقدامات میتواند فعالیت رسانهای باشد و رسانهها باید مسئولان را تشویق به شکایت از رژیم صهیونیستی و آمریکا به نهادهای بینالمللی کنند. حتی وکلای ما باید در نامهای جمعی بهصورت مستند شکایت خود را به نهادهای بینالمللی اعلام کنند.
حمله به امدادگران یا ماشینهای امدادی کفایت میکند تا حتی شهرداری تهران در اعتراض به جنایت صهیونیستها شکایت خود را تنظیم کرده و به نهادهای مرتبط بینالمللی ازجمله دادگاه لاهه ارسال کنند.
شهرداری تهران یا سایر استانها میتوانند نامه مستند به شهرداریهای سراسر دنیا ارسال کنند یا قضات ایرانی نامهای مستند به قضات سراسر دنیا ارسال کنند.
همچنین افکار عمومی ایران میتوانند با افکار عمومی دنیا در ارتباط باشد و جنایات و کودککُشی رژیم صهیونیستی را به اطلاع افکار دعمومی دنیا برساند.
این شکایتها قطعاً میتواند بازدارندگی داشته باشد و با همافزایی ملی میتوانیم از جرثومه فساد رژیم صهیونیستی شکایت کنیم که بسیار مؤثر خواهد بود تا دیگر جرئت نکنند بهراحتی دانشمندان ایرانی را با خانوادههایشان و همسایگان به شهادت برسانند.
جمهوری اسلامی از منظر رعایت حقوق بینالملل در دنیا نمونه است و در زمینه انرژی هستهای و سیاسی مقررات را کاملاً رعایت کردهایم؛ اما مورد تجاوز رژیمی قرار گرفتیم که در نادیده گرفتن مقررات بینالمللی رتبه نخست را در دنیا دارد.
البته رژیم صهیونیستی برخی افکار عمومی دنیا را با خود دارد، اما باید با طرح شکایتهای درست و قانونی افکار عمومی را سازماندهی کنیم و مخالفتهای عمومی در دنیا با رژیم صهیونیستی را که جمهوری اسلامی را تحسین میکنند با خود همراه کنیم، این موارد باید جنبه عملیاتی به خود بگیرد و در صحنههای سیاسی نمود پیدا کند.
بنابراین این موارد جز با فعالیت رسانهای و حقوقی امکانپذیر نیست.
انتهای پیام/