کنکور ۱۴۰۴ با طعم جنگ و صدای انفجار/ ۱۲ روز جنگ برای کنکوریها چگونه بود؟

به گزارش خبرگزاری آنا، روزهای آخر هست و منتظر روز موعود هستند. یکسال و حتی بیشتر از بهترین ایام زندگیشان را صرفا درس خوانده و تلاش کردهاند تا برای آینده خود بنای محکمی بگذارند. شاید در دور اول کنکور خیلی حساب شده شرکت نکرده و صرفا جهت محک خود حضور یافتند؛ بنابراین چشم امید به دور دوم کنکور و تعیین آینده تحصیلی و زندگی خود دارند. اما ناگهان خبری همه تستهایی که زده و دروسی که خواندهاند را به حاشیه میراند.
صدای جنگ نزدیک تر از صدای کنکور
دانش آموزان کنکوری صدای جنگ را نزدیکتر از صدای کنکور حس میکنند؛ دانش آموزی صدای جنگنده میشنود، دیگری صدای انفجار، دیگری صدای موشک، دیگری صدای اخبار فوری که از تلوزیون یا گوشی پخش میشود، دیگری به عینه دید که خانه همسایهشان در اثر انفجار فرو ریخت و دیگری این صحنه را در گوشی خود میبیند. دختران و پسران کنکوری حال استرس دیگری را در وجود خود میدیدند؛ استرسی که استرس کنکور در کنار آن ناچیز به شمار میآید.
در این میان دیگر مجالی برای درس خواندن و جمع بندی وجود ندارد؛ همه اذهان دانش آموزان کنکوری پر شده از اینکه کجا را زدند و کجا را زدیم و فلان شهر چه خبر هست و همین باعث شده تمرکز از اذهان آنان رخت ببندد. چند روز اول جنگ را با استرس و بدون خواندن کلمهای درس یا زدن یک تست میگذرانند و اصلا همه برنامههایشان بهم ریخته؛ همین طور برنامههای خانوادهها برای فرزندان کنکوریشان. اصلا خیلیها بیخیال کنکور شده و به مسافرت رفتند.
ابهام روزهای جنگ؛ کنکور چه زمانی برگزار خواهد شد؟
چند روزی بدین نحو میگذرد و بسیاری از برنامهها عقب افتاده از جمله کنکور سراسری در نوبت دوم؛ هنوز خبری قطعی از تاریخ برگزاری مجدد آن نیست و شرایط جنگی کشور هم فعلا امان نمیدهد. اما بعد از گذشت چند روز از جنگ و خوابیدن تب و تاب لحظات اولیه، دوباره سوالی در اذهان داوطلبین کنکور سراسری شکل میگیرد که یعنی کنکور دیگر برگزار نمیشود یا اگر جنگ ادامه داشته باشد، تکلیف ما چیست؟ و هزاران سوال دیگر که به فشار و استرس کنکوریها اضافه میشود.
البته ناگفته نماند که در این میان تعدادی هم هستند که درس نخوانده و خیلی برایشان عقب افتادن کنکور یا مبهم بودن برگزاری آن فرقی نمیکند و حتی خوشحال هم هستند؛ اما عده زیادی که مدت زیادی برای آن زحمت کشیده و بی خوابی کشیدهاند، خیره به اخبار ماندهاند و بلاتکلیف.
جنگی که با روانها هم بازی کرد؛ حتی روان کنکوریها
این جنگ در 12 روز برنامهها و افکار و زندگی خیلی از مردم را بهم ریخت؛ به علاوه اینکه جان خیلی از مردم بی گناه را هم گرفت و همین تاثیر عمیق و اندوهناکی بر افکار بقیه گذاشت؛ خصوصا دانشآموزانی که روزهای آخر نزدیک به کنکور به آرامش نیاز داشتند اما روزهای منتهی به کنکور امسال باید پراسترسترین و دردناکترین روزها میشد.
مونا اصلانی، کارشناس آموزشی درباره تاثیر روانی این جنگ بر دانش آموزان خصوصا کنکوریها میگوید: طبیعی است که جنگ تاثیرات منفی زیادی بر جامعه و مردم دارد. اما در این میان دانشآموزان و کودکان بسیار بیشتر در معرض تاثیرات روانی جنگ هستند. کنکوریها هم که باید با آرامش روزهای منتهی به آزمون را بگذارند، از این قضیه مستثنی نیستند و مسئله غیرقابل انکاری نیست که بگوییم تاثیر روانی جنگ بر کنکوریها بسیار زیاد بود و در این ایام بسیاری از دانش آموزان به من مراجعه کرده بودند که از نظر روانی و استرس بسیار بهم ریخته بودند؛ چون هم استرس جنگ را داشتند و هم استرس آینده خود را که چه خواهد شد.
در روزهای منتهی به کنکور، معمولا کتابخانهها، مدارس، محیطهای عمومی و حتی برخی از مساجد پر بود از دانشآموزانی که خود را برای رقابت نهایی آماده میکردند و تلاشهای آخر خود را میکردند. اما امسال کتابخانهها و مدارس در روزهای آخر خرداد و تنها چند روز قبل از کنکور خالیتر از همیشه بود.
خبر توقف جنگ و آرامش بعد از طوفان
دوباره خبری اعلام میشود؛ توقف درگیری. جنگ فعلا به درخواست طرف آمریکایی و رژیم صهیونیستی متوقف میشود و سر و صدای جنگندهها، پهپادها، موشکها و انفجارها چه در دنیای واقعی چه مجازی فروکش میکند؛ اما از خبر اول و شروع جنگ و خبر دوم و توقف جنگ، تنها 12 روز نیاز بود تا کنکوریها بارها و بارها در ابهام آینده و سرنوشتشان بمانند و بدون تمرکز و با استرس مضاعف به درسهای دوره نشده و تستهای زده نشده فکر کنند.
در این میان که کشور و دستگاهها کم کم به حالت عادی بازمیگردند، روزهای برگزاری دور دوم کنکور هم اعلام میشود؛ 26 و 27 تیرماه یعنی روزهای پنجشنبه و جمعه آزمون تعیین سرنوشت بسیاری از دانشآموزان برگزار میشود. آزمونی که با سالهای گذشته تفاوت اساسی دارد؛ تفاوت نه از جهت کمیت و کیفیت سوالات بلکه از نظر شرایط برگزاری و روحیه و آمادگی داوطلبینی که جنگی را کنار خود حس کرده و دیدهاند.
کنکوریها از روزهایی که گذشت، میگویند
علی مرادی، دانش آموز رشته تجربی و تهران است؛ او میگوید که سه سال تمام در حال تلاش و آمادگی برای روز کنکور بوده ولی این 12 روز خیلی او را بهم ریخت و تمرکز و اعتماد به نفس او را گرفت.
یاسمن پیرغلامی نیز دانش آموز رشته انسانی است که میگوید علی رقم تلاش فراوان برای کنکور امسال، با توجه به شرایط جنگی قید کنکور را زده و برای سال بعد دوباره تلاش میکند.
از طرف دیگر محمد عسگری که دانش آموز رشته ریاضی و زبان است میگوید که بعد از گذشت چند روز از جنگ، توانسته روحیه و آرامش خود را تا حدودی حفظ کند و به برنامه ریزی درسی خود در دوران جمع بندی کنکور برگردد. این سه تجربه تنها گوشهای از حرفهای حدود ۸۲۲هزار داوطلبی هست که قصد شرکت در کنکور نوبت دوم را دارند.
اما روز موعود رسید و شرایط جنگی هم تا حدودی از مردم و نهادها فاصله گرفته؛ از اذهان کنکوریها هم همین طور. داوطلبینی که روزهایی همه فکر و ذهن شان این شده بود که با شرایط بحرانی، کنکورشان چه میشود، حالا آن را نزدیک تر از هر زمانی به خود میدیدند. عدهای که از قبل بیخیال بوده و خیلی جدی نبودهاند، با مشخص شدن تاریخ جدید کنکور، خیلی حالشان فرقی ندارد. اما آنانی که پرتلاش جلو آمده بودند، خواستند حداکثر تلاش را در روزهای باقیمانده بکنند و با روحیه بهتر خود را به سر جلسه کنکور برسانند.
آزمون سراسری در روزهای پنجشنبه و جمعه در حال برگزار شدن است و باید دید داوطبین 1404، متفاوتترین و پرچالشترین و پراسترس ترین کنکور سالهای قبل را که شاید شباهت به برگزاری کنکور در زمان هشت سال جنگ تحمیلی دارد، چگونه پشت سر میگذارند؛ مسئلهای که آمار نتایج کنکوریها مشخص خواهد کرد که جنگ 12 روزه چه تاثیری در دانشجویان آینده داشته است.
انتهای پیام/