18:23 21 / 04 /1404

تأثیر فناوری هسته‌ای بر زندگی مردم؛ از امنیت غذایی تا رادیو داروها

تأثیر فناوری هسته‌ای بر زندگی مردم؛ از امنیت غذایی تا رادیو داروها
عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: پرتودهی محصولات کشاورزی و غذایی، نقش مهمی در امنیت غذایی جامعه دارد و در اقتصاد و معیشت مردم نقش مهمی ایفا می‌کند.

افشین محمدی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در گفت‌‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در پاسخ به این پرسش که چرا پیشرفت علمی و دستیابی به فناوری‌های پیشرفته به‌ویژه صنعت هسته‌ای برای آینده ایران مهم است؟ اظهار کرد: صنعت هسته‌ای ایران در طول دهه‌های گذشته فراتر از تولید انرژی به‌عنوان یک صنعت مادر و راهبردی در عرصه‌های مختلف علمی، اقتصادی و اجتماعی نقش‌آفرینی کرده است.

وی گفت: براساس آمار‌های رسمی سازمان انرژی اتمی ایران و منابع بین‌المللی، این صنعت در بخش‌های تولید انرژی، پزشکی هسته‌ای، کشاورزی و توسعه فناوری‌های پیشرفته تأثیرات قابل‌توجهی دارد و ظرفیت بالایی برای توسعه اقتصادی کشور دارد.

این فعال رسانه‌ای اضافه کرد: اکنون کل ابزار دقیق مجتمع‌های بزرگ صنعتی شامل پتروشیمی‌ها، پالایشگاه‌ها، صنایع فولاد، سیمان و سلولوزی توسط سازمان انرژی اتمی ایران تولید و تأمین می‌شود، این درحالی است که صنایع تا پیش از این، وابسته به خارج از کشور بودند و به دلیل تحریم‌ها هیچ‌گونه خدمات پس از فروش و پشتیبانی را نمی‌توانستند دریافت کنند؛ اما این ابزار‌ها توسط سازمان انرژی اتمی ایران و در کشور ساخته شد که نمونه‌هایی از پیشرفت محسوب می‌شوند.

به گفته محمدی، نکته مهم در این مسیر، تاثیرگذاری فناوری هسته‌ای در زندگی مردم است. یکی از این موارد در حوزه سلامت و بخش رادیوداروهاست که تقریبا همه آگاه به تولید آنها توسط سازمان انرژی اتمی ایران و فناوری هسته‌ای هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند ادامه داد: رادیودارو‌ها یک فناوری مهم محسوب می‌شوند که اگر آن را در اختیار نداشتیم و فاقد امکان بهره‌مندی از تولید سوخت هسته‌ای بودیم به حتم امکان ایجاد این ظرفیت و میزان فعلی تولید چنین دارو‌هایی نیز وجود نداشت.

ر

وی با بیان اینکه پرتودهی محصولات غذایی و کشاورزی به عنوان یک نیاز مهم که سال‌ها از آن غفلت کرده‌ایم از دیگر برکات استفاده از صنعت هسته‌ای است، گفت: پرتودهی محصولات کشاورزی و غذایی، نقش مهمی در امنیت غذایی جامعه خواهد داشت و در اقتصاد کشور و معیشت مردم نقش مهمی ایفا می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه در پاسخ به این پرسش که وقتی می‌شنوید دانشمندان کشورمان در راه علم و استقلال ترور شده‌اند، چه احساسی به شما دست می‌دهد؟ بیان کرد: سوگ بزرگ فرماندهان نظامی و دانشمندان و خانواده‌ها و کودکان معصوم همان قدر که ملت ایران را داغدار کرد، برای پیشبرد مسیر انقلاب و انتقام از صهیونیست‌ها و ریشه‌کنی این غده سرطانی عزم آنان را جزم‌تر می‌کند.

محمدی افزود: آمیخته شدن خون فرماندهان نظامی و استادان دانشگاه نشان می‌دهد دشمن ایران، نابودی خود را در این همبستگی می‌دانسته و می‌داند. امروز دوباره درخت دانشگاه به خون شهدا آبیاری شد، استادان فرهیخته دانشگاه، شهیدان طهرانچی، عباسی، فقهی، ذوالفقاری، مینوچهر و مطلبی‌زاده به آرزوی دیرینه‌شان یعنی شهادت رسیدند.

این فعال رسانه‌ای در واکنش به اینکه به عنوان یک دانشجو یا استاد، سهم خودتان را در ادامه این مسیر علمی و حفظ این دستاورد‌ها چگونه می‌بینید؟ تشریح کرد: علم در هر جامعه‌ای جایگاه خاصی دارد و قدرت‌آفرین است؛ به همین دلیل خداوند متعال در قرآن علم را نوری می‌داند که آن را در دل کسانی قرار می‌دهد که دوستشان دارد.

وی ادامه داد: در مسیر دستیابی به انرژی هسته‌ای شناخت نخبگان و پرورش آنان کار بزرگ و مهمی است، خوشبختانه امروزه مسیر برای پژوهشگران به‌منظور انجام فعالیت‌های پژوهشی باز است و ما استادان و دانشجویان با حمایت و پشتیبانی نهاد‌های بالادستی می‌توانیم با نشاط و به‌شکل پرسرعت به نتایج مطلوب و مدنظر دولت برسیم. 

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند یادآور شد:‌ شهادت چند فرمانده و دانشمند نه تنها باعث آسیب به کشور نمی‌شود؛ بلکه انسجام ملی در میان جریان‌های مختلف کشور را افزایش می‌دهد و انگیزه دانشمندان و ملت غیور ایران را برای پایداری در رسیدن به آرمان‌های خود بیشتر می‌کند. معتقدم بسیاری از مردم ایران برای حراست از کیان سرزمینشان حاضر هستند جانشان را فدا کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب