تصویر زیبای مقاومت دوباره در ایران دیده شد/ رشد ۲۴ درصدی گردشگر خارجی در بهار

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، هشتمین نشست صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معاونان با اصحاب رسانه ظهر امروز هفدهم تیر ماه در سالن فجر این وزارتخانه برگزار شد.
صالحی امیری در ابتدای صحبت خود گفت: از بیست و سوم خرداد حوادث تلخی در کشور رخ داد که متاسفانه رژیم کودک کش در پی چهار دهه جنگ غیرمستقیم، وارد جنگ مستقیم شد و شرایط کشور جنگی شد، مجموعهای از فرماندهان، دانشمندان و انسانهای بیگناه شهید و بناهای کشور تخریب شد.
وی در ادامه افزود: جغرافیای جنگ در اسراییل نبود به وسعت ناتو بود، تمام سرویسهای امنیتی و تجهیزات و ناوگانها به کمک رژیم امده بودند تا تهاجم ایران را مدیریت کنند، هر دو کشور ضربات جدی دیدند، اما واقعیت کلان این است که دشمن به اهداف خود نرسید. نکته دیگر تقاضای رییس جمهور آمریکا برای اتش بش و موافقت ایران بود که دستاورد دوم ما بود.
صالحی امیری اظهار داشت: نکته مهم این است که وجدان عمومی جهانی رژیم کودک کش را محکوم کرد این تصویر در دنیا پس از حوادث غزه، لبنان و فلسطین ترسیم شد. مسئله بعدی پدیده مقاومت در ایران بود که در تحلیل هیچ رسانه غربی دیده نمیشود ونشان میدهد که رسانههای غرب هنور جامعه ایران را نشناختند این تصویر زیبا پس از جنگ هشت ساله را دوباره در کشور دیدیم که پیام روشنش این است جامعه ایران فرهیخته، اگاه، عقلانی و با مرز است.
وزیر میراث فرهنگی گفت: دولت در این دوازده روز همه ظرفیت خود را بکار گرفت که مردمی که در فشار جنگ زندگی میکنند، دغدغه تامین مایحتاج نداشته باشند، فقط ۸۰۰هزار تن کالا از بنادر جنوبی این مدت به کشور وارد شد. در یک روز مصرف سوخت به ۲۰۰میلیون لیتر رسید و تمام کالاهای اساسی در دسترس بود، استاندارد مازندران اعلام کرد که ۹میلیون نفر وارد استان شدند و خوشبختانه اعتراضی هم نبود.
وی در بحث مسئله رفتارشناسس مجموعه گردشگر کشور گفت: از جامعه هتلداران، آژانسها، مجمعها و تورگردانها و همه ۱۸۴۳مرکز اقامتی و گردشی در ایران تشکر میکنم که دربهایشان را روی مردم باز کردند، ۲۰درصد امکانات رایگان و بقیه با تخفیف به مردم خدمات دادند. این تصویر را کمتر در گذشته دیدیم، اما درایام جنگ نشان دادیم که همه دل در گرو ایران دارند. مجموعه میراث هم همه توان را برای صیانت از سرمایههای تمدنی ایران بسیج کرد ومهمترین نکته این است که نخبگان و پیشکسوتان و دانشگاهیان مکاتبات زیاد به نهادهای بین المللی داشتند، ماهم بعنوان وزارتخانه اعتراض خود را به یونسکو و دیگر مراکز نشان دادیم، در یک روز صد نخبه فرهنگی دغدغه خود را به نهادهای بین المللی اعلام کردند، گرچه جنگ عزیزان ما راگرفت، اما پیامدهایی مثبت هم داشت و مرزبندیهای کاذب را از بین برد.
صالحی امیری توضیح داد: تلاش ما این است که شرایط گردشگری را فراهم و ضربات را کمتر کنیم تا مجموعه صنایع دستی کنار مردم مثل قبل باشد، هر سه سازمان ما در این ایام حضور فعال داشتند امروز هم ما در وضعیت دو گانه مقاومت و مذاکره هستیم.
وی افزود: از ما گله کردند چرا گردشگری تعطیل شد، اینها باید از رژیم بپرسند چرا با ما وارد جنگ شدند؟ همه گردشگران خارجی و داخلی ما مدیرست شدند که به منطقه خود بروند خوشبختانه اتفاق ناگوار نداشتیم و تلاشمان این بود در کمترین زمان ممکن فضای موجود را مدیریت و چهارده راهکار در عرصه گردشگری داریم که انها را تبدیل به برنامه خواهیم کرد.
از آثار جشنواره میراث تا پیگیری ثبت مساجد ایرانی در فهرست یونسکو
در ادامه نشست خبری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، علی دارابی، معاون میراث فرهنگی کشور، و محسنی بندپی، معاون گردشگری، به پرسشهای خبرنگاران درباره وضعیت جشنوارههای فرهنگی، پروندههای ثبت جهانی و روند گردشگری در روزهای اخیر پاسخ دادند.
جشنواره میراث فرهنگی؛ بستری برای رقابت سازنده و آگاهیبخشی اجتماعی
علی دارابی درباره روند برگزاری جشنواره میراث فرهنگی گفت: نخستین خروجی این جشنواره، آثاری متنوع بود که از همان دوره اول، از انیمیشن گرفته تا تولیدات دیگر، بهدست ما رسید.
وی افزود: نکته مهمتر، ایجاد رقابت سالم و سازنده بین افراد است. همچنین برای استان میزبان، بیش از یک ماه پیش از برگزاری جشنواره، موجی از مشارکت دستگاهها، تبلیغات و فعالیتهای میدانی شکل میگیرد.
دارابی تأکید کرد: برای اینکه اهمیت میراث فرهنگی را به جامعه گوشزد کنیم، به چنین رویدادهایی نیاز داریم. امسال هم تلاش خواهیم کرد تا مشارکت رسانهها در جشنواره، فعالتر از سالهای قبل باشد.
ثبت تجربه حفاظت میراث در جنگ و پیگیری پروندههای تمدنی ایران
معاون میراث فرهنگی ادامه داد: تمام اقدامات حوزه میراث فرهنگی در دوران جنگ مستندسازی و در قالب کتاب منتشر شده است. این روزها با شرایط جدیدی مواجه هستیم؛ برخی کشورها از یونسکو خارج شدهاند و دیگر تعهدی در قبال حفاظت از میراث جهانی ندارند، اما ما در ایران همچنان پیگیر حفاظت و ثبت آثار تمدنی خود هستیم.
دارابی با اشاره به فعالیتهای بینالمللی ایران گفت: سال گذشته، اجلاس مربوط به میراث تمدنی به پیشنهاد ارمنستان در ایران برگزار شد و امسال نیز این روند ادامه یافت. در حال حاضر، مرکز میراث ناملموس تهران با حضور ۱۱ عضو ثابت و نمایندگان ۲۴ کشور فعال است؛ برخی از این کشورها نیز در روزهای گذشته بیانیههای حمایتی صادر کردهاند.
پرونده مساجد ایرانی در فهرست موقت یونسکو
به گفته دارابی، پرونده جامع «مسجد ایرانی» در فهرست موقت یونسکو ثبت شده و تمامی مکاتبات لازم در این زمینه انجام شده است.
او افزود: تا این لحظه، حدود ۴۰ مسجد از ۱۴ استان کشور در این فهرست قرار گرفتهاند و مراحل میدانی بررسی آنها در حال انجام است.
تداوم گردشگری در شرایط جنگی / رشد ۲۴ درصدی گردشگر خارجی در بهار
در ادامه این نشست، محسنی بندپی، معاون گردشگری، نیز به بیان دیدگاههای خود پرداخت و گفت: اولویت اصلی ما در شرایط فعلی، رونق گردشگری داخلی است. البته در همین مدت، استانهای شمالی کشور میزبان میلیونها گردشگر بودند. همه استانها نیز تحت تأثیر مستقیم جنگ قرار نداشتند و ما کار را متوقف نکردیم.
وی افزود: تلاش ما این است که با تکیه بر ظرفیت گردشگری، پویایی و تحرک اجتماعی را در کشور حفظ کنیم. بهعنوان مثال، در دو ماه نخست امسال شاهد رشد ۲۴ درصدی گردشگران خارجی بودیم. همزمان با شروع جنگ، اجلاس گردشگری سلامت نیز با موفقیت در همدان برگزار شد.
انتهای پیام/