دانستنی علمی/ ۱۶۲؛
چرا موز باعث رسیدن میوهها میشود؟
بررسیها نشان میدهد که موز گاز اتیلن تولید میکند که این امر روند رسیدن میوههای کال را سرعت میبخشد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، موز گاز اتیلن (C۲H۴) تولید میکند که عملکرد آن مانند یک هورمون گیاهی است. گیاهان ژنهایی به نام «ETR۱» و «CTR۱» دارند که ژنهای مرتبط به رشد، پیری و مرگ سلولی را تنظیم میکند. این دو ژن در حضور گاز اتیلن غیرفعال شده و بدینترتیب ژنهای دیگر وارد عمل میشوند.
برخی گیاهان میوهدار از این مکانیسم برای کنترل تغییرات توالی سلولی در روند رسیدگی استفاده میکنند. درواقع موز میزان متوسطی گاز اتیلن تولید میکند اما سیب، گلابی و ملونها حساسیت بالایی به هورمونهای گیاهی داشته و به همین دلیل حضور گاز اتیلن تأثیر شگرفی بر سرعت رسیدن این میوهها دارد.
انتهای پیام/ ۴۰۲۱/
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
دانستنیهای علمی/۱۶۲؛
چرا کرمهای خاکی پس از باران به سطح میآیند؟
دانستنیهای علمی/۱۶۱؛
آیا حیوانی با نفس آتشین وجود دارد؟
دانستنیهای علمی/ ۱۵۹؛
چرا شاپرکها به نور جذب میشوند؟
دانستنیهای علمی/ ۱۶۳؛
ماموتهای پشمالو چه میخوردند؟
ارسال نظر