مسئول نهاد رهبری در دانشگاه آزاد: همبستگی اجتماعی پس از انقلاب، سرمایهای برای جهاد فرهنگی است

حجتالاسلام والمسلمین میرمجید سیدقریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، امروز در شورای فرهنگی دانشگاه آزاد با بیان اینکه جهاد تبیین نیاز به بازتعریف دارد، گفت: «کارهای فرهنگی در دانشگاه باید با نگاه نو پیش برود. اگر به اول مهر برسیم و حرف تازهای برای فضای دانشگاه نداشته باشیم، دچار خسران خواهیم شد و باید در پیشگاه خداوند پاسخگو باشیم.»
او با اشاره به شرایط ویژه امروز کشور گفت: «کشور ما بعد از جنگ دیگر همان کشور سابق نیست و دنیا نیز در حال تغییر است. یکی از بخشهایی که باید همراه با این تغییر بدرخشد، حوزه علمی و فرهنگی کشور است؛ باید روحیه ایستادگی، صبر و پایداری را در بدنه دانشگاه گسترش دهیم، چه در میان اساتید، چه دانشجویان، چه کارمندان و چه مدیران.»
سیدقریشی افزود: «دشمن تلاش میکند با ضربهزدن به بخشهای نظامی و اقتصادی، مردم را در برابر حکومت قرار دهد. یکی از وظایف جدی ما این است که مانع این اتفاق شویم و با جهاد تبیین، ایستادگی کنیم.»
او ادامه داد: «این روزها فرصت خوبی است برای تقویت فعالیتهای فرهنگی؛ همه فعالان فرهنگی دانشگاه باید با دانشجویان، استادان و دیگر ذینفعان فرهنگی ارتباط نزدیکتری برقرار کنند.»
در بخش دیگری از سخنانش، سیدقریشی با اشاره به کتابی از آقای بینیادیان گفت: «در این کتاب، فرهنگ به سه بخش تقسیم شده: فرهنگ غریزی، فرهنگ عقل ابزاری و فرهنگ فطری. در توضیح فرهنگ غریزی، مثالی از علامه طباطبایی آمده که میگوید این نوع فرهنگ مبتنی بر سلطهجویی است؛ همانند فرهنگ شیر در جنگل. علامه این فرهنگ را فرهنگ یهودیت دانسته که خصلت آن سلطه و برتر دانستن خود بر دیگران است.»
او درباره فرهنگ عقل ابزاری گفت: «این فرهنگ با میل و هوس جامعه همراه است و برخلاف فرهنگ دینی ماست که رشد فطری و الهی را دنبال میکند. در گذشته برخی دانشجویان این مباحث را نمیپذیرفتند، اما امروز با دیدن واقعیتهای عریان آمریکا، استقبال بیشتری از این مفاهیم میشود.»
سیدقریشی همچنین گفت: «بنا داریم در قرارگاه جهادی و معاونت فرهنگی دانشگاه، برنامههایی اجرایی کنیم. هر واحد دانشگاهی باید تعریف روشنی از وضعیت فرهنگی خود داشته باشد و بر اساس آن، برنامهها را بازتعریف کند.»
او در پایان، به اهمیت همبستگی اجتماعی اشاره کرد و گفت: «بعد از انقلاب کمتر چنین همبستگیای دیده شده و این یک سرمایه اجتماعی ارزشمند است. باید با اقدامات فرهنگی این سرمایه را حفظ کنیم و از آن برای تقویت جبهه فرهنگی انقلاب بهره بگیریم.»
انتهای پیام/