رویکرد علمی به حجاب و عفاف؛ میراث پژوهشی شهید طهرانچی در دانشگاه آزاد

رویکرد علمی به حجاب و عفاف؛ میراث پژوهشی شهید طهرانچی در دانشگاه آزاد
مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده با اشاره به دغدغه‌های علمی و فرهنگی شهید دکتر محمدمهدی طهرانچی، بر لزوم پرداختن به مسأله پوشش و زیست عفیفانه از منظر علمی و پژوهش‌محور تأکید کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با تکیه بر نگاه حل‌مسئله، این موضوع را به‌صورت روشمند و علمی دنبال می‌کند.
نویسنده : علی فلاح

به گزارش خبرگزاری آنا، مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برگزاری همایش «زیست عفیفانه» با حضور شهید دکتر محمدمهدی طهرانچی در تیرماه سال گذشته گفت: شهید طهرانچی در اختتامیه این همایش تأکید کردند که پژوهش‌های دانشگاهی باید مسأله‌محور و روش مند باشند و راه‌حل‌هایی کاربردی برای مشکلات جامعه ارائه دهند.

عاصمه قاسمی، رئیس دانشکدگان فرهنگ و زندگی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه «زیست عفیفانه» مفهومی چندبعدی است و نباید آن را صرفاً به ظاهر و پوشش تقلیل داد، تصریح کرد: این نوع زیست از چشم‌اندازهای مختلفی قابل بررسی است و چارچوبی برای یک زندگی سالم در جامعه ایرانی ارائه می‌دهد که مختص زنان هم نیست، بلکه همه افراد جامعه را در بر می‌گیرد.

وی با اشاره به ریشه‌های فرهنگی، تاریخی و دینی موضوع عفاف و حجاب در جامعه ایرانی افزود: مساله پوشش، حریم و عفت همواره در جامعه ایران موضوعیت داشته است، نکته ای که وجود دارد این است که باید به صورت علمی به مساله پوشش وعفت نگاه کنیم و برایش راه حل داشته باشیم نه اینکه موضوع دچار مباحث روزمره شود.

قاسمی با اشاره به تحولات جهانی و هجمه فرهنگی غرب گفت: امروزه بخاطر تحولاتی که در جهان رخ داده و مدرنیته ای که اتفاق افتاده و هجمه فرهنگی که از سوی غرب علیه جوامع در حال وقوع است مساله پوشش مورد بحث و چالش  واقع شده و حتی برخی آن را  زیر سوال می برند اما واقعیت آن است که وقتی ما به پیشینه تاریخی، فرهنگی و دینی خودمان نگاه کنیم می بینیم مساله پوشش و حریم و عفت همواره برای مردم ما مهم بوده است.

وی با اشاره به مأموریت دانشگاه آزاد اسلامی در حل مسائل اجتماعی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی چون خودش را دانشگاه حل مسئله می داند که باید به چالش ها و مسائل جامعه توجه صحیح علمی داشته باشد و راهکار هم ارائه دهد موضوع حجاب و عفاف و پوشش را بر همین مدار توجه می کند. 

قاسمی با اشاره به برگزاری همایش زیست عفیفانه که با حضور شهید طهرانچی برگزار شد تصریح کرد: در همایش زیست عفیفانه، پژوهش های انجام شده در دانشگاه آزاد اسلامی در مقاطع ارشد و دکتری که در موضوع زیست عفیفانه انجانم شده بود مورد بررسی و داوری قرار گرفت.

رئیس دانشکدگان فرهنگ و زندگی ادامه داد: همایش زیست عفیفانه با بیش از 1500 پایان نامه برگزار شد و 30 داور که از اساتید هیات علمی دانشگاه بودند این پژوهش ها را بررسی و تعدادی را برگزیدند که آثار برگزیده با حضور شهید دکتر طهرانچی تجلیل شدند.

 قاسمی در پایان به باور دکتر طهرانچی در حوزه زیست عفیفانه اشاره و تصریح کرد: کاری که دانشگاه آزاد اسلامی با نگاهی که شهید طهرانچی داشت انجام داد این بود که مسایل مربوط به پوشش و حریم و عفت را بصورت علمی و پژوهشی بررسی کرده و با جامعه گفت و گو کنیم تا به راهکار عملی برسیم به این معنا که چارچوبی برای زندگی سالم در قالب اجتماعی و فردی ارائه دهیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب