نصیری قیداری: ایران هرگز به دنبال ساخت سلاح هستهای نبوده است/ هدف دانشمندان هستهای تنها توسعه علم است+ فیلم

سعدالله نصیری قیداری رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان و عضو هیأت علمی دانشگاه شهیدبهشتی در گفتوگو با خبرنگار آنا، با بیان اینکه، از اواخر دهه ۶۰ یک حرکت جدی برای رشد علمی ایران آغاز شد و با راهاندازی دورههای تحصیلات تکمیلی به ویژه دوره دکتری که حرکت بسیار مهمی تلقی میشد، توسعه علمی ایران همراه با شتاب بسیار ملموس شد؛ تاکید کرد: از نظر تولید اسناد علمی و فناوری در تمام رشتههای علوم پایه، علوم مهندسی، علوم پزشکی، علوم کشاورزی علوم انسانی و سایر حوزههای دانشی این توسعه با سرعت خوبی آغاز شد و با شتاب خوبی هم رشد یافت.
وی افزود: فرقی نمیکرد که پیشرفت رشتهها در کدام حوزههای فیزیک و شیمی و ... باشد، فقط توسعه علمی هدف بوده است، یعنی اگر امروزه دانشمندان هستهای ما در کشور شناخته شدهاند و ملت نام آنها را میشنوند، باید گفت که دانشمندان همه حوزههای دانشی در این سالها تلاش زیادی انجام دادند و توسعه متوازن علمی را در شئونات مختلف علمی و فناوری ایجاد کردند.
فعالیت دانشمندان هستهای کاملاً صلحآمیز بود
نصیری قیداری با اشاره به ترور دانشمندان هستهای کشور در حمله بامداد ۲۳ خرداد رژیم صهیونیستی به ایران، گفت: فعالیت دانشمندان هستهای کاملاً صلحآمیز بود و دانشمندان هستهای هم که اخیراً به دست صهیونیست به شهادت رسیدند هدفشان در طول عمر تسلیحات سازی و رفتن به سوی سلاح اتمی نبوده است، بلکه آنها برای مثال به همان سبکی که یک استاد ریاضی علم ریاضی را توسعه میدهد و مقاله تولید میکند، به دنبال توسعه فیزیک هستهای و انتشار مقالات در مجلات معتبر بین المللی بودند.
رئیس سابق دانشگاه شهیدبهشتی اضافه کرد: دانشمندان هستهای ایران به هیچ عنوان به دنبال ساخت سلاح هستهای نبودند و یافتههای آنها نشان میداد که همانند فعالیت استادان و پژوهشگران در دانشگاههای دنیا فقط به دنبال توسعه علم بودهاند.
نصیری قیداری ادامه داد: نمیتوان گفت که دانشمندان حوزه فیزیک هستهای فعالیت علمی نداشته باشند، بلکه آنها به صورت صلح آمیز فعالیت میکردند و با توجه به اینکه کشور عضو (NPT)، یعنی منع اشاعه تسلیحات هستهای است؛ بنابراین همه آحاد ملت و دانشمندان هستهای در این حوزه فعالیت داشتهاند، ترور دانشمندان هستهای اتفاق ناشایستی بوده است؛ در صورتی که این افراد در راه رفاه بشر و زندگی صلح آمیز و مفید تلاش کردند.
نقش دانشگاهیان در روشنگری جامعه
این استاد دانشگاه با اشاره به توصیههایی به دانشگاهیان در روشنگری جامعه مقابل افکار پلید رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: جامعه دانشگاهی جامعه آگاهی است و مسائل ملی، منطقهای و بینالمللی را میداند و همه دانشگاهیان در سراسر اینگونه هستند و اصلا نگاه ناسیونالیستی به مجامع دانشگاهی نگاه صحیحی نیست و نگاه آنهایی که در یک محیط آکادمیک فعالیت میکنند به مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی از دید علمی و در چهارچوب قوانین و قواعد ملی و منطقهای و بینالمللی است.
رئیس سابق دانشگاه شهیدبهشتی با بیان اینکه دانشگاهیان میدانند وقتی یک کشوری عضو (NPT) است، یعنی متعهد خواهد بود تا در مسیر صلح آمیز هستهای فعالیت کنند؛ تاکید کرد: دانشگاهیان این را میدانند که وقتی دو کشور با هم در حال مذاکره هستند حمله غافلگیرانه یک حرکت بر خلاف قانون و اخلاق سیاسی بین المللی است.
ایران کشوری صلحطلب با سابقه تمدنی چند هزار ساله
رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان افزود: دانشگاهیان این را میدانند که ایران، کشوری در حال توسعه و با سابقه تمدنی چند هزارساله هیچ زمان دنبال تجاوز به هیچ کشوری نبوده و کشورهای با سابقه چند ده و چند صد ساله واقعیت تاریخی ایران را به عنوان کشور متجاوز نمیشناسند، اما سلیقه کشورهای تازه به دوران رسیده این بود که از علم و دانش، خلاف استفاده را داشتند و به محض اینکه انرژی اتمی و هستهای کسب شد از آن بمب اتم ساختند و به کشور ژاپن حمله کردند.
تخلفات آشکار کشورهای دارای سلاح هستهای
نصیری قیداری بیان کرد: هم اکنون کشورهای آمریکا و اسرائیل و ... که دارای انرژی و سلاح هستهای هستند، تخلفهای آشکاری را با تطبیق بر قوانین بین الملل انجام میدهند، در صورتی که کشور ایران چننی کاری را انجام نداده، نمیکند و نخواهد کرد.
وی اضافه کرد: دانشگاهیان ایران و جهان این واقعیتها را میدانند و کشورهای متجاوز و کشورهایی که به قواعد بینالمللی متعهد هستند را میشناسند؛ بنابراین امیدوار هستیم که انسانهای آزاده، با اخلاق و متعهد در هر کجای جهان تلاش کنند تا مسیر اشتباهی که برخی کشورها احساس میکنند به دلیل اینکه قدرتمند هستند، اجازه تمکین سایر کشورها را دارند و به نظرات غیرمنطقی و غیرقانونی تن میدهند را روشنگری کرده و ذهن جامعه را آگاه کنند که همه به صورت یکسان ملزم به رعایت قوانین بین الملل هستند و باید به قانون و اخلاق تکیه کنند.
انتهای پیام/

شهادت طهرانچی، انگیزهای مضاعف برای جامعه علمی کشور/ نقش میانرشتهای دانشگاهیان در تحلیل پیچیدگیهای جنگ
