دکتر طهرانچی؛ پیشگام استفاده از ظرفیتهای ملی در علم و فناوری

حسن فارسی عضو هیات علمی جهاددانشگاهی کشور در گفتوگو با خبرنگار آنا، با بیان اینکه جامعه دانشگاهی به طور کلی و به ویژه اساتید دانشگاهی به عنوان یک گروه مرجع شناخته میشوند؛ تاکید کرد: اگر به نظرسنجیها و افکارسنجیها نگاه کنیم، ممکن است جایگاهها نوسان داشته باشند و در مقاطع مختلف فراز و نشیبهایی دیده شود، اما همواره دانشگاهیان یکی از گروههای مرجع جامعه بودهاند.
وی افزود: جنایاتی که رژیم صهیونیستی در بامداد ۲۳ خرداد رقم زد، نشان داد جامعه دانشگاهی چقدر اهمیت دارد. دشمنان ما روی مباحث موشکی و انرژی هستهای حساسیت دارند، اما مشکل اصلی آنها با الهامبخشی و نقشآفرینی ایران اسلامی در عرصه پیشرفت است؛ چه این نقشآفرینی در قالب فعالیت دانشمندان باشد، چه در صنایع دفاعی و قدرت بنیه دفاعی کشور. جنایتی که رخ داد و طی آن تعدادی از دانشمندان هستهای و حوزههای دیگر و همچنین سرداران عزیز ما هدف قرار گرفتند، نشان داد گروه دانشمندان و حوزه دفاعی ما چقدر مورد کینه دشمن است.
فارسی با بیان اینکه، دانشگاه همواره سعی کرده پیوند بین دانش و مهارت و تقویت توان ملی را رقم بزند؛ تاکید کرد: این موضوع نشان میدهد که هر کجا گروهی نقش مؤثرتری داشته باشد، بیشتر مورد کینه دشمن قرار میگیرد؛ همانطور که هفته قبل شاهد بودیم.
نقش دانشگاهیان در میدان روایت و جنگ
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی اضافه کرد: دانشگاه در تقویت توان پیشرفت کشور در حوزه فناوری و جامعه نخبگانی (هستهای، هوش مصنوعی، صنایع دفاعی و ...) نقشآفرین است. هر جا که این نقشآفرینی و دشمنشکنی در تقویت ظرفیت و توان ملی بیشتر باشد، دشمن هم حساستر میشود. سایر بخشها و گروههای جامعه دانشگاهی نیز باید نقش مؤثری ایفا کنند. اکنون ما در میدان روایت قرار داریم؛ جنایت رژیم صهیونیستی رخ داده و ادامه دارد و دشمن در تلاش است جامعه را تحریک و عملیات روانی اجرا کند.
این استاد دانشگاه، اضافه کرد: به نظر من جامعه دانشگاهی باید روایتسازی مؤثر و دست اول از آنچه رخ میدهد، داشته باشد. ایفای نقش مؤثر به عنوان حلقه واسط بین جامعه و حاکمیت باید به بهترین شکل ممکن صورت گیرد و انسجام ملی را تقویت کند. جامعه دانشگاهی باید در کنار سایر اقشار جامعه، روشنگری و تبیین مسائل و مشکلات را بر عهده گیرد تا جامعه با روایتی روشن، مؤثر و دشمنشکن مواجه شود و اقناع لازم را نسبت به مسائل و مشکلات پیدا کند؛ اینکه دشمن چه فضایی را برای جامعه، کشور و نظام ما رقم زده یا در آینده ممکن است رقم بزند.
فارسی تأکید کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری جامعه دانشگاهی باید با روایتگری صحیح، روشنگری، تقویت انسجام ملی و ایستادگی در برابر جنگ روانی و رسانهای دشمن، نقش تاریخی خود را ایفا کند تا راه شهدای عزیز و دانشمندان بزرگ کشور ادامه یابد و جامعه در مسیر پیشرفت و عزت باقی بماند.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی، گفت: مجامع علمی دانشگاهی دنیا ادعا دارد که نسبت به موضوعات علمی نگاه میکنیم، اگر انتظار داریم، ایران فقط از باب نگاه حقوقی مورد حمله واقع شده است؛ در واقع چیزی که در دوران جنگ تحمیلی اتفاق افتاد، این بود که ایران از خودش خویشتنداری نشان داد و وارد فضای جنگی نشد، اما امروز شاهد هستیم که شریعت جابجا شده و این جنایت رقم خورده است. طبیعتاً جامعه علمی به عنوان جامعهای که مدعی بیطرفی است و ادعا میکند موضوعات را با نگاه علمی بررسی میکند، باید به این موضوع توجه کند که رژیم جعلی آمده و به یک کشور و دولت مستقر حمله کرده است. این را باید از بعد حقوقی ببینند و همچنین به حمله به دانشمندان ما توجه کنند. مجامع علمی طبیعتاً باید جوهره ادعاهای خود را نشان دهند.
فارسی درباره چگونگی مقابله جامعه دانشگاهی ایران در برابر حملات رژیم صهیونیستی و استمرار تلاش نخبگان در مسیر علم و دانش، اظهار کرد: ما باید دانشمندان خود را چه در این جنایت اخیر و چه در جنایتهای قبلی به شهادت رسیدهاند، به عنوان الگوهای برتر به نخبگان خود معرفی کنیم. البته، باید حفاظت از این سرمایههای علمی را تا حد ممکن افزایش دهیم. اما اگر کسانی هستند که در این زمینهها پذیرفتهاند جهاد علمی دشمنشکن انجام دهند، باید این روحیه و خودباوری را در خود تقویت کنند که هرچه مؤثرتر برای کشور ایفای نقش کنند، احتمالاً بیشتر مورد کینه دشمن قرار میگیرند. در تقویت هویت ملی و دینی جوانان نخبه باید تلاش کنیم و زحمات کسانی که ظرفیتهای علمی دارند و نگاه دینی و ملی دارند را ارج بگذاریم تا بحثهایی مثل مهاجرت پیش نیاید و همه ظرفیت خود را در داخل کشور به کار بگیرند.
این عضو هیات علمی جهاددانشگاهی بیان کرد: سابقه جنگها نشان میدهد، دشمن زمانی حذف فیزیکی اولویت و هدف اصلی بود، اما امروز علاوه بر حذف فیزیکی، جنگ و عملیات روانی را هم دنبال میکند؛ عملیاتی که با ذهن و روان جامعه سروکار دارد و با نیرنگ سعی میکند، ابتدا تحقیر کند و سپس اراده خود را تحمیل کند. دشمنان سالهاست تلاش میکنند جامعه ایران را با ابزارها و تکنیکهای مختلف هدف قرار دهند. اما جنایت و اتفاقات اخیررژیم صهیونیستی باعث شد که اتفاقاً جوانان نخبه و دانشگاهی و غیر دانشگاهی ما هوشیارتر شوند که این را به وضوح دیدیم.
فارسی گفت: نخبگان میگویند: «اینکه ما چه داشته باشیم یا نداشته باشیم، به رژیم صهیونیستی ارتباطی ندارد». جامعه دانشگاهی ما باید با قوت و قدرت بیشتر در تقویت زیرساختها و توجه به جوانان نخبه تلاش کند و در بحث خنثیسازی عملیات روانی دشمن نقشآفرین باشد.
وی درباره جایگاه علمی و مدیریتی شهید دکتر طهرانچی در پیشبرد علم هستهای و دانشگاهی کشور و تأثیر فقدان ایشان بر دانشگاه آزاد و جامعه علمی، افزود: دانشمند شهید دکتر طهرانچی سابقه علمی روشنی داشتهاند و در مقالات، کتابها و اختراعات ایشان مشهود است. اینکه دشمن، ایشان را در لیست تحریمها قرار میدهد، نشاندهنده جایگاه اثرگذار و علمی ایشان است.
نقش کلیدی شهیدطهرانچی در توسعه علمی کشور
وی تاکید کرد: دکتر طهرانچی فردی بود که همواره نقش کلیدی در توسعه علمی کشور ایفا کرد و با شهادت دکتر طهرانچی، طهرانچیهای مختلف متولد میشوند و با وجود اینکه فقدان او ضایعهای برای جامعه علمی ایران است، اما راه این شهید بزرگوار توسط شاگردان و دانشمندان جوان ادامه خواهد یافت.
فارسی اضافه کرد: جامعه دانشگاهی ایران باید با تکیه بر هویت ملی و دینی، تقویت روحیه علمی و خودباوری، و مقابله هوشمندانه با جنگ روانی دشمن، مسیر پیشرفت علمی کشور را با قدرت ادامه دهد و یاد و راه دانشمندان شهید را زنده نگه دارد.
شهید طهرانچی؛ دانشمند ممتاز و مدیر
به گفته وی، شهید طهرانچی نشان علمی درجه یک دانش را داشتند و در فیزیک، به ویژه در موضوعات مرتبط با انرژی صلحآمیز هستهای، فعالیتهای چشمگیری انجام دادند. این موضوع برای همه ما کاملاً واضح است و طبیعتاً باید این جایگاه و دستاوردها را برای اقشار مختلف جامعه بیشتر تبیین کنیم. دکتر طهرانچی دوره موفق مدیریتی در دانشگاه شهید بهشتی داشتند و همچنین یک دوره تحولگرا و جهادی را در مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی رقم زدند. ما از شهادت ایشان عمیقاً ناراحت و سوگواریم، اما با شناختی که از شهید طهرانچی داریم، باید بگویم ایشان هیچگاه دانش را انحصاری خود نکرد. پیشرفتهایی که در دوران فعالیت ایشان رقم خورد، در یک شبکه علمی گسترده در سراسر کشور منتشر شد و با شهادت شهید طهرانچی، طهرانچیهای جدیدی متولد خواهند شد که چند گام جلوتر حرکت خواهند کرد. از این بابت نگرانی نداریم.
میراث علمی و مدیریتی شهید طهرانچی؛ تداوم مسیر پیشرفت
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی، گفت: اگرچه از دست دادن شهید طهرانچی برای ما تلخ و دردناک است، اما اینکه تصور کنیم با نبود شهید طهرانچی پیشرفت و فناوری ما در حوزه هستهای دچار مشکل خواهد شد، صحیح نیست. شناخت من از ایشان این است که همواره رویکردی همافزا داشتند و برای استفاده از ظرفیتهای علمی کشور، به دنبال ایجاد کنسرسیوم و همافزایی بین مجامع مختلف دانشگاهی بودند تا دانش تولیدشده در سراسر کشور مورد استفاده قرار گیرد و حرکت علمی کشور به سمت جلو ادامه پیدا کند. ا یشان همیشه رو به آینده بود و باور عمیقی به توان و ظرفیت داخلی داشت.
فارسی ادامه داد: این شهید، پیشگام استفاده از ظرفیتهای ملی در علم و فناوری بود طهرانچیهای جدید، دانشمندان هستهای جدید، این مسیر را با قوت و قدرت بیشتر ادامه خواهند داد و قطعاً پیشرفت علمی کشور متوقف نخواهد شد.
این استاد دانشگاه در پایان گفت: ما امروز مورد هجوم یک رژیم جعلی، بیریشه و مونتاژشده قرار گرفتهایم؛ رژیمی که حتی به زعم بسیاری از یهودیان، به یهودیت هم خیانت کرده است. هیچ انتظار صلح و آرامشی با چنین رژیمی نداریم؛ رژیمی که روزی بر اساس سیاستهای استعماری قدرتهای بزرگ ایجاد شد و امروز به یک خطر چندوجهی برای دنیا تبدیل شده است؛ خطری تاریخی، قومی، حقوقی، سیاسی و جغرافیایی دارد. بنابراین؛ ما با تکیه بر ظرفیت و توان ملی، اجتماعی، جهان اسلام و حتی آزادیخواهان جهان، باید به دنبال آن باشیم که این لکه ننگین بشریت را با اقناع افکار عمومی جهانی به زودی از صحنه دنیا به زودی از صحنه دنیا محو کنیم. این هدف به معنای نابودی یک قوم برای مثال یهودی نیست، بلکه مقابله با رژیمی است که صلح جهانی و زندگی بشریت را به خطر انداخته و هیچ ریشه و مشروعیتی ندارد. انشاءالله به زودی شاهد اضمحلال کامل این رژیم منحوس خواهیم بود.
انتهای پیام/