در گفت‌وگوی تفصیلی آنا با مقام مسئول دانشگاه علمی کاربردی مطرح شد

فرهیختگی و ولایتمداری شناسنامه اخلاقی شهید طهرانچی/ طهرانچی الگو شد؛ نسل جوان هسته‌ای پرچمداران راه ایشان

فرهیختگی و ولایتمداری شناسنامه اخلاقی شهید طهرانچی  طهرانچی الگو شد؛ نسل جوان هسته‌ای پرچمداران راه ایشان
مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه جامع علمی کاربردی، گفت: با وجود فقدان اساتید برجسته‌ای، چون دکتر طهرانچی، مسیر پیشرفت علمی ایران هرگز متوقف نخواهد شد؛ چرا که امروز شاگردان این شهدا و دانشمندان جوان، پرچم‌دار ادامه راه و تحقق آرمان‌های علمی کشور شده‌اند و با انگیزه‌ای دوچندان، جای خالی پیش‌قراولان هسته‌ای را پر خواهند کرد.

حجت الاسلام و المسلمین عباس نصیری فرد مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه جامع علمی کاربردی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا، با اشاره به محکومیت رژیم صهیونیستی در حمله به خاک نظام جمهوری اسلامی ایران و شهادت برخی دانشمندان هسته‌ای کشور، مقامات مسئول و شهروندان، اظهار کرد: در جنگ‌های امروزه که معروف به جنگ‌های مدرن است، طبیعتاً پیش‌برنده و پیشرو در جنگ‌های مدرن نقش تبلیغاتی و رسانه‌ای است که هم می‌تواند یک آمادگی ذهنی در مردم ایجاد کند و هم می‌تواند تخریب ذهنی انجام دهد.

وی افزود: امروزه دشمنان ما در این جنگی که علیه مردم ایران راه انداخته‌اند، در کنار جنگ سخت و نظامی، بیشتر هم و غم خود را بر حوزه جنگ رسانه‌ای و تبلیغات و همچنین مدیریت ذهن مردم گذاشته‌اند.

اساتید و دانشجویان؛ پیشگامان خنثی‌سازی دسیسه‌های دشمن

نصیری فرد اضافه کرد: بر این اساس، یکی از قشر‌ها و گروه‌هایی که می‌تواند این دسیسه‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا و همچنین مزدوران داخلی آنها را نقش بر آب کند، دانشگاه‌ها، اساتید دانشگاه و دانشجویان هستند. دانشگاه به عنوان یک نهاد علمی کشور می‌تواند در مقابله با جنگ نرم و همچنین در بحث مقابله با جنگ رسانه‌ای نقش‌آفرینی کند.

مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه جامع علمی کاربردی تاکید کرد: مقام معظم رهبری هم فرمودند که نقش تبیینی می‌تواند مردم را مقاوم‌تر کند و واقعیت‌ها را برای جامعه روشن سازد.

دانشگاهیان؛ خط مقدم جبهه تبیین و امیدآفرینی

حجت الاسلام نصیری فرد با بیان اینکه، امروزه در حوزه جنگ رسانه‌ای، دشمن به دو مسئله می‌پردازد که دانشگاهیان می‌توانند در هر دو نقش خوبی داشته باشند و به وظایف خود عمل کنند؛ تاکید کرد: نکته اول این است که دشمن می‌خواهد مردم را ناامید کند و آنها را از مقاومت و استقامت در برابر هجمه‌ها و حمله‌های نظامی بترسانند. نکته دوم این است که می‌خواهند واقعیت‌ها را غیرواقع جلوه دهند و حقیقت جنگ را وارونه نشان دهند و واقعیت‌ها را بیان نکنند و بلکه مدیریت ذهن را به گونه‌ای انجام دهد که غیرواقع جای واقع را بگیرد؛ بنابراین در هر دو بخش، اساتید دانشگاه، فرهیختگان و نخبگان دانشگاهی می‌توانند ورود کنند و مدیریت فکر و ذهن جامعه را بر عهده بگیرند.

وی اضافه کرد: دانشگاه و دانشگاهیان به صورت عام می‌توانند به عنوان کسانی که راهبری جامعه را بر عهده دارند و واقعیت‌ها را همانگونه که هست برای مردم بیان کنند. بر این اساس، واقعاً در این زمان نقش بسیار مهمی دارند.

دعوت به صبر، استقامت و آرامش؛ مسئولیت نخبگان دانشگاهی

مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه جامع علمی کاربردی ادامه داد: لازم است دانشگاهیان از تمام پتانسیل‌ها و بستر‌های فکری خود و همچنین رسانه‌ای استفاده کنند و مردم را در این زمینه راهنمایی و هدایت ذهنی و فکری کنند. مثلا، یکی از بحث‌هایی که اکنون واقعاً به آن نیازمندیم این است که مردم را به صبر، استقامت و آرامش دعوت کنیم. جامعه دانشگاهی و نخبگان دانشگاهی به عنوان افرادی که می‌توانند تأثیر زیادی در جامعه داشته باشند و سخن‌شان در بین مردم خریدار دارد، می‌توانند نقش‌آفرینی خوبی داشته باشند.

خط مقدم جنگ امروز؛ رسانه و تبلیغات دشمن

حجت الاسلام نصیری فرد، افزود: من معتقدم که خط مقدم این جبهه، موشک‌ها و بمباران‌ها نیست که رژیم صهیونیستی انجام می‌دهد؛ بلکه خط مقدم جریان رسانه‌ای است که رسانه‌های صهیونیستی، رسانه‌های آمریکایی و بعضی از رسانه‌های وابسته به مزدور در حال انجام آن هستند و پیش از عملیات‌های نظامی، رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند ذهن مردم را مدیریت کند و ناامیدی و ترس و دلهره در مردم ایجاد کند؛ لذا اینجاست که وظیفه دانشگاهیان، اساتید و دانشجویان است که وارد میدان شوند و این توطئه را خنثی کنند و نگذارند دشمن با مدیریت ذهن و تبلیغات رسانه‌ای، مردم را از خط دفاعی که امروز ایجاد شده، مأیوس و ناامید کند.

انتظارات از جامعه علمی جهانی برای محکومیت حملات و حمایت از ایران

وی در پاسخ به این سوال که چه انتظاری از مجامع علمی و دانشگاهی جهان برای محکومیت این حملات و حمایت از مردم ایران دارید؟ گفت: طبق کنوانسیون‌های بین‌المللی، فعالیت‌های علمی در همه جای دنیا در هر شرایطی آزاد است، چون فعالیت‌های علمی در راستای پیشرفت و توسعه هر جامعه‌ای است و در تمام شرایط این فعالیت‌ها باید آزاد باشد و دانشمندان و اندیشمندان بتوانند کارهایشان را انجام بدهند؛ لذا یکی از کار‌هایی که رژیم صهیونیستی و آمریکا انجام می‌دهند این است که جلوی بسیاری از فعالیت‌های علمی درست و صحیح و بشردوستانه را می‌گیرند. خب، بعد از متاسفانه این جنایتی که آمریکا و رژیم صهیونیستی ایجاد کردند، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، آقای گروسی اعلام کرد که ما هیچ انحرافی در حرکت انرژی هسته‌ای ایران نداشتیم و ایران به پروتکل‌ها عمل کرده و به ساخت بمب اتم اقدام نکرده است. متاسفانه این رفتار را دیر اعلام کردند و در واقع بعد از آن مصوبه شورای حکام این را بیان کردند و این نشان می‌دهد که آنها به دنبال گول زدن مردم در دنیا هستند.

مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه جامع علمی کاربردی بیان کرد: وقتی در یک کشوری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌داند که انحرافی در حرکت هسته‌ای این کشور وجود ندارد، چرا شما دانشمندان هسته‌ای ما را ترور کردید؟ چرا شما دانشمندان علمی و نخبگان علمی ما را هدف قرار دادید؟ مگر اینها چه کار می‌کردند؟ آیا اینها نظامی بودند؟ آیا اینها فعالیت‌های نظامی داشتند؟ در صورتی که آنها داشتند کار علمی می‌کردند و کار علمی در هر شرایطی، در هر کشوری، در هر موقعیت اقلیمی و جغرافیایی در دنیا بر اساس کنوانسیون‌های بین‌المللی آزاد است و هیچ‌کس حق ندارد جلوی رشد و توسعه علمی یک جامعه، یک ملت و یک کشور را بگیرد.

وی، گفت: بر این اساس، اینها به جهت اینکه رژیم صهیونیستی و آمریکا رشد و پیشرفت و توسعه را فقط برای خودشان می‌خواهند و ترس و نگرانی از قدرت علمی جمهوری اسلامی و ملت ایران دارند، روی این اساس اینها می‌آیند و ناجوانمردانه و ظالمانه دانشمندان و نخبگان علمی ما را به شهادت می‌رسانند. در همین روز جمعه گذشته، بعضی از نخبگان علمی ما در حوزه برنامه‌نویسی و در حوزه هوش مصنوعی فعال بودند. دانشمندانی مثل دکتر مجید تجن جاری که ایشان یک نخبه علمی در حوزه برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی بود. خب، ایشان واقعاً داشت کار نظامی می‌کرد که شما او را هدف قرار دادید؟ ایشان جوانی بود که داشت به جوانان و نوجوانان این کشور آموزش می‌داد و رشد علمی در حوزه هوش مصنوعی ایجاد می‌کرد.

مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه جامع علمی کاربردی، تاکید کرد: با وجود اینکه در سرار جهان فعالیت علمی دانشمندان و اندیشمندان علمی آزاد است، اما متاسفانه رژیم صهیونیستی و رژیم جنایتکار آمریکا، دانشمندان هسته‌ای، اتمی و علمی و بعضی از دانشمندان حوزه فیزیک و علوم پایه ما و بعضی از دانشمندان رشته برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی را به شهادت رساندند؛ لذا امروزه هم باید تمام دانشمندان جهان وظیفه خود بدانند که بیایند و اعتراض کنند در برابر این رفتار جنایتکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی که جلوی رشد علمی جامعه را نگیرند. یعنی اگر اینها امروز ساکت باشند، یقیناً فردا نوبت آنها خواهد شد و بر این اساس، وظیفه تمام دانشگاهیان جهان، وظیفه تمام نخبگان و اندیشمندان جهان است که این ندای مظلومیت دانشمندان و اندیشمندان شهدای ایرانی را به گوش همه ملت‌های جهان برسانند.

نقش ماندگار شهدا در توسعه علمی و هسته‌ای کشور

وی با اشاره به تاثیر فقدان شهدای هسته‌ای بر وضعیت علمی کشور، اظهار کرد: بنده به عنوان فردی که در رابطه با زندگی شهید علی‌محمدی، شهید تهرانی‌مقدم، شهید شهریاری، شهید رضایی‌نژاد و شهید احمدی‌مقدم کتاب نوشته‌ام و در تدوین کتاب‌هایی درباره شهید علی‌محمدی، شهید شهریاری، شهید احمدی‌روشن و رضایی‌نژاد فعالیت داشته‌ام، باید عرض کنم که تقریباً ۹ یا ۱۰ سال قبل با دکتر طهرانچی هم مصاحبه‌های مختلفی داشتم و آشنایی و رفاقت زیادی با ایشان داشتم و ایشان را به خوبی می‌شناختم. به جهت اینکه کتاب‌هایی درباره شهدای هسته‌ای قبلی نوشته‌ام، دکتر طهرانچی نیز نقش زیادی در معرفی ابعاد شخصیتی این شهدا داشت و همواره در گفت‌و‌گو‌ها به بعد علمی و شخصیتی آنان اشاره می‌کرد.

خون شهدا جریان رشد و توسعه هسته‌ای را به پیش خواهد برد

مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه جامع علمی کاربردی، درباره تأثیر شهادت دکتر طهرانچی بر مسیر علم و فناوری کشور، گفت: خون شهید جریان‌ساز است؛ شهید از بین نمی‌رود، بلکه تازه زنده می‌شود. دکتر طهرانچی، دکتر ذوالفقاری و دکتر فقهی با شهادت‌شان تازه زنده شدند. جریانی که خون شهیدان در پیشبرد و توسعه فعالیت‌های علمی هسته‌ای ما ایجاد خواهد کرد، بی‌نظیر است.

حجت الاسلام نصیری فرد اضافه کرد: نقش دکتر طهرانچی این بود که خون شهادتش بیشتر از زنده بودنش تأثیر خواهد گذاشت. خون شهدا جریان رشد و توسعه هسته‌ای را به پیش خواهد برد؛ چرا که شور و نشاطی در جامعه ایجاد می‌کند که یقیناً به نفع حرکت علمی هسته‌ای خواهد بود.

تداوم راه شهدا توسط شاگردان و دانشمندان جوان

وی افزود: شهید ظهرانچی و دیگر شهدای عزیز مانند شهید ذوالفقاری و شهید فقهی، شهید فریدون عباسی شاگردانی تربیت کردند و دانشمندان جوانی را تربیت و رشد دادند که امروز می‌توانند راه اساتیدشان را ادامه دهند. به فضل الهی و به لطف فعالیت‌های دانشمندانی، چون دکتر طهرانچی، بسیاری از جوانان مستعد این سرزمین جای این شهدا را پر خواهند کرد. اگرچه فقدان این عزیزان به عنوان اساتید و پیش‌قراولان حرکت علمی هسته‌ای به این سادگی جبران نمی‌شود، اما راه این عزیزان توسط دانشمندان دیگر، به‌ویژه دانشمندان جوانی که شاگرد این شهدا بودند، ادامه خواهد یافت.

حجت الاسلام نصیری فرد، اضافه کرد: دشمن امروز به این دلیل دستپاچه است و تهدید می‌کند که می‌خواهد تأسیسات هسته‌ای را هدف قرار دهد؛ چون می‌داند تا زمانی که سانتریفیوژ‌ها باشند، اساتید و نخبگان ما حضور دارند. هرچقدر از نخبگان و اساتید ما را ترور کنند، باز هم اندیشمندان و دانشمندانی هستند که با فضل علمی بالا و روحیه ایثار، حاضرند جان خود را برای ملت، انقلاب و اسلام فدا کنند.

نقش ویژه دکتر طهرانچی در تولید دانش هسته‌ای و مدیریت علمی

این مقام مسئول دانشگاه علمی کاربردی با اشاره به نقش شهید طهرانچی، گفت: دکتر طهرانچی استاد بزرگ دانش هسته‌ای کشور بود. برخی اساتید ما نقش زیادی در تولید دانش داشتند؛ غیر از بحث فناوری هسته‌ای، در بحث تولید دانش نیز تأثیرگذار بودند. شهید علی‌محمدی و شهید طهرانچی از جمله این افراد بودند. دکتر طهرانچی شخصیتی بود که هم در تولید علم و هم در هدایت و مدیریت جریان هسته‌ای کشور نقش داشت.

وی تاکید کرد: ایشان به عنوان یک انسان آکادمیک، در دانشگاه‌های مختلف ریاست کرد به ویژه در دانشگاه آزاد اسلامی، همیشه در حوزه تولید دانش پیشرو بود. دانشگاه آزاد قبل و بعد از دکتر طهرانچی در حوزه تولید دانش تفاوت زیادی داشت. به همین علت بسیاری از فعالیت‌های دکتر طهرانچی برای همه قابل لمس نبود، اما ایشان جزء قله‌های دانش هسته‌ای کشور بود و بسیاری از شهدایی که در دهه ۹۰ و اخیراً به شهادت رسیدند، شاگردان دکتر طهرانچی بودند. شهید طهرانچی انسانی بسیار فرهیخته، وارسته، اخلاق‌مدار، مومن، متدین و ولایی بود و نسبت به انقلاب، نظام و ملت دلسوزانه رفتار می‌کرد.

یاد و راه شهدا زنده است

حجت الاسلام نصیری فرد تاکید کرد: افرادی مانند دکتر طهرانچی حیف بود که به مرگ طبیعی از دنیا بروند و حقیقتاً خداوند مزد زحمات ایشان را داد و مهمان سفره حضرت اباعبدالله‌الحسین شدند. ان‌شاءالله روحشان شاد و یاد و راهشان همیشه زنده و پررهرو باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب