وزارت صمت بسته حمایتی جامع برای پایداری صنایع معدنی در شرایط جنگی تدوین کرد

وزارت صمت بسته حمایتی جامع برای پایداری صنایع معدنی در شرایط جنگی تدوین کرد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از تدوین و ابلاغ بسته حمایتی ویژه برای تامین انرژی، رفع موانع تولید و حمایت مالی از صنایع معدنی آسیب‌دیده در پی جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری آنا از وزارت صمت، وجیه الله جعفری روز چهارشنبه در این باره اظهار داشت: با توجه به جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی به ایران، به شکل فشرده، جلساتی با انجمن‌ها و صاحبان صنایع بخش خصوصی این حوزه در دفتر صنایع معدنی وزارت صمت برگزار شد، موضوعات و شرایط هر انجمن به شکل مجزا، بررسی و با دستور جلسه مشخص، در معاونت امور معادن و صنایع معدنی مطرح و تصمیم‌های مورد نیاز اتخاذ شد.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه این جلسات همچنان ادامه دارد، گفت: جلسات مجزا با تمامی انجمن‌ها از جمله انجمن صنایع و معادن سرب و روی کشور، انجمن صنعت نسوز کشور، انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در این معاونت برگزار شد، پیگیری، تامین و حفظ انرژی پایدار برق، حفظ ایمنی تامین سوخت صنایع معدنی، مباحث ارزی انجمن ها، پیگیری مشکلات ثبت سفارشات، تولید داخل و حمایت از محصولات داخلی از جمله مهمترین موضوعات مطرح شده در این جلسات بود.

جعفری گفت: در این جلسات همچنین مباحث پدافند غیرعامل (اقداماتی که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت‌های ضروری، ارتقای پایداری ملی و تسهیل میریت بحران در مقابل تهدید‌ها و اقدام‌های نظامی دشمن می‌شود.) برای صنایع نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد، تا در صورت بروز حادثه، صنایع معدنی در یک وحدت رویه، به فعالیت تولیدی خود ادامه دهند و دچار شوک نشوند.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه راهکار تمام این دغدغه‌ها در بسته حمایتی که از طریق کارگروه زیربنایی وزارت صمت تنظیم شده است، گفت: با پیگیری وزارت صمت نهایی و توسط دولت ابلاغ شده است.

وی بیان کرد: این بسته در دو محور تدوین شده؛ نخست، حمایت ویژه از واحد‌های آسیب‌دیده از جنگ از طریق تأمین ارز و منابع مالی برای بازسازی، و دوم، حمایت عام از صنایع کشور که شامل تسهیل در ثبت سفارش، ترخیص کالا، امور گمرکی و رفع موانع تولید می‌شود.

جعفری گفت: درست است که «طرح حمایت از تولید» به پیشنهاد سید محمد اتابک و مسئولیت وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح شد، اما نباید از نظر دور داشت که حضور، همراهی و عضویت وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی، دادگستری، نفت، نیرو، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سازمان برنامه و بودجه کشور و معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در به تصویب رسیدن این طرح، نقش تعیین کننده‌ای داشتند و در مرحله بعد، شامل اقدام و نظارت بر اجرای درست آن نیز نیازمند همراهی همه جانبه بین دستگاهی است.

وی با بیان اینکه این طرح بسیار جامع است و شامل حمایت از حوزه معدن و صنایع معدنی نیز می‌شود، گفت: بسته حمایت از کسب و کار‌ها در کارگروه زیربنایی و در ۵ بخش؛ مالی (مالیات و تامین اجتماعی)، تامین مالی (تسهیلات، دیون بانکی و ...)، ارز (تامین ارز و تعهدات ارز صادراتی)، زیرساخت (حمل و نقل و انرژی) و بازرگانی (امور گمرکی و ثبت سفارش) با تاکید بر پشتیبانی از استمرار تولید و رفع موانع احتمالی واحد‌های تولیدی و خدماتی با تمرکز بر سیاست‌های ارزآوری در شرایط ویژه، تامین نیاز‌های اساسی و حفظ معیشت خانوار تهیه و تدوین شده است.

جعفری با اشاره به گنجانده شدن درخواست انجمن‌ها در این بسته گفت: در بسته حمایتی به منظور پایداری تولید و زیرساخت‌های آن، تامین برق، سوخت، گاز و فراورد‌های نفتی واحد‌های با ملاحظات حفظ شبکه، در اولویت وزارتخانه‌های نیرو و نفت قرار داده شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب