در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا مطرح شد

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت: راه دکتر طهرانچی با قدرت ادامه می‌یابد

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت: راه دکتر طهرانچی با قدرت ادامه می‌یابد
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت، گفت: شهادت دکتر طهرانچی و سایر عزیزان خللی در روند پیشرفت علمی کشور ایجاد نخواهد کرد اگرچه نیرو‌های ارزشمندی بودند، اما بدون شک جایگزین خواهند شد.

مجید رجبی، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت، در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا، با اشاره به نقش جامعه دانشگاهی و اساتید در روشنگری و مقابله با جنگ روانی ناشی از حملات رژیم صهیونیستی به نظام جمهوری اسلامی ایران و ترور و شهادت فرماندهان و دانشمندان هسته‌ای و برخی از شهروندان کشور، اظهار کرد: خیلی مسلم است که جامعه دانشگاهی، هم مانند بقیه ملت ایران، به‌صورت کاملاً یکپارچه و متحد در کنار نیرو‌های مسلح است.

به گفته وی، وقتی بحث خطر برای تمامیت ارضی کشور و وطن ایران مطرح می‌شود، با وجود تمام تکثر آراء و اختلاف نظر‌هایی که در داخل وجود دارد، کاملاً کنار گذاشته می‌شود و همه یکپارچه در کنار نیرو‌های مسلح هستیم. همان‌طور که در زمان مذاکرات پشتیبان نیرو‌های مذاکره‌کننده بودیم، جامعه دانشگاهی نیز همواره پیشرو بوده و همیشه در نوک هرم استقلال و خودکفایی کشور قرار داشته است و طبیعتاً همین مسیر را بیش از پیش و با انگیزه بیشتری ادامه خواهد داد.

انتظارات از جامعه علمی بین‌المللی برای محکومیت حملات

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت در پاسخ به این پرسش که انتظاراتتان از مجامع علمی و دانشگاهی جهان درباره محکومیت این حمله‌ها و حمایت از مردم ایران چیست؟، بیان کرد: تصویری که امروز در دنیا وجود دارد این است که رسانه‌ها تحت تأثیر قدرت‌های بزرگ هستند، اما واقعیت این است که ایران تمام پروتکل‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را پذیرفته است و هیچ‌گاه در عمل به دنبال داشتن بمب اتمی نبوده است. در نقطه مقابل، ما با رژیمی طرف هستیم که سال‌هاست در جنگ با تمام ملت‌های منطقه قرار دارد؛ این یک تهدید جدی است و همواره از تکنیک ترور به عنوان بخشی از استراتژی‌های خود استفاده کرده است.

رجبی با بیان اینکه انتظار می‌رود جامعه علمی بین‌المللی و همه جوامع آزادی‌خواه بین‌المللی به این موضوع توجه کنند عنوان کرد: اگر امروز قرار باشد ایرانی که تمام پروتکل‌ها را همیشه پذیرفته و یک کشور صلح‌جو بوده، از طرف یک کشور متخاصم تحت حمله قرار بگیرد در این شرایط تا از مواضع خود در راستای خودکفایی علمی کوتاه بیاید، این سناریو می‌تواند برای بقیه هم تکرار شود؛ جامعه علمی باید متوجه باشد که همین الان ترور‌هایی که اتفاق افتاد، در هفته گذشته تعداد زیادی از آن متوجه افراد علمی کشور ما بوده که حتی نظامی هم نبودند که این خود یک عمل قبیح محسوب می‌شود و حتی زمانی که دانشمندان ما ترور می‌شوند، این خطر برای بسیاری از دانشمندان و جامعه علمی دنیا هم می‌تواند تکرار شود؛ لذا انتظار می‌رود که جوامع آزادی‌خواه، علی‌الخصوص جوامع علمی، اعلام موضع کنند و این رویکرد متخاصم را به سر جای خودش بنشانند.

رشد علمی ایران؛ توقف ناپذیر در برابر تهدیدات

وی در پاسخ به این سوال که جامعه علمی ایران چگونه می‌تواند با این تهدیدات مقابله کند تا جوانان نخبه از مسیر پیشرفت علمی باز نایستند؟، گفت: مطمئن باشید که در ۴۰_ ۵۰ سال گذشته و حتی در بلند مدت یعنی ۷۰_۸۰ سال گذشته، جامعه دانشگاهی ایران روند رو به رشدی پله به پله و قدم به قدم را طی کرده و هیچ وقت این مسیر متوقف نشده است. حتی زمانی که به صورت مستقیم درگیر جنگ بودیم، پایه‌ریزی نظام آموزش عالی خودمان را انجام دادیم، در دهه ۷۰ ارتقا دادیم و در دهه ۸۰ به سمت شکوفایی بردیم و در دهه ۹۰ و همین الان این روند متوقف شدنی نیست. شتابی که پشت این حرکت هست آنقدر زیاد است که با هیچ تلنگری متوقف نمی‌شود و اتفاقاً بعضی وقت‌ها این‌گونه حوادث انگیزه استمرار جامعه در این مسیر را بیشتر می‌کند.

به گفته رجبی، حتی قسمتی از جامعه ایرانی که در خارج از کشور مشغول به کار و فعالیت آکادمیک و علمی هستند، انگیزه‌شان برای همکاری در فضای دانشگاهی بیشتر می‌شود. من خودم تجربه کردم که مواقعی بوده به خاطر کمبود‌های سخت‌افزاری، عقب افتادیم، اما متوقف نشدیم و در مدت کوتاهی جبران کردیم.

این استاد دانشگاه درباره درباره جایگاه علمی و مدیریتی دکتر طهرانچی در پیشبرد علمی و هسته‌ای دانشگاهی کشور، گفت: فقدان هر فردی، چه اشخاصی که در جایگاه اندیشه‌ورزی و فناوری هستند و چه افراد معمولی، حتما آسیب است، اما ساختار دانشگاه ایران به گونه‌ای است که هیچ شخصی بدون جایگزین نیست.

وی ادامه داد: اشخاصی مثل دکتر طهرانچی و بسیاری دیگر، اگرچه ارزشمند و تاثیرگذار هستند، اما ساختار به گونه‌ای است که با فقدان یک فرد علمی یا حتی یک فرمانده نظامی، کار لنگ نمی‌ماند. آنچه اکنون در آموزش عالی تجربه می‌کنم این است که همه چیز کاملاً سیستماتیک و پیشرونده در حال انجام است و وابستگی به شخص وجود ندارد. اگر قبلاً فردی را ترور می‌کردند، شاید یک حوزه رشدش متوقف می‌شد یا تخریب می‌شد، اما الان اصلاً این موضوعیت ندارد و این راهبرد از طرف رژیم اسرائیل اشتباه است؛ چرا که کاملا شوکه کننده است که چرا اسرائیل این کار را انجام می‌داد.

رجبی در پایان، گفت: با بسیاری از ایرانی‌های خارج از کشور در حال همکاری‌های علمی هستیم و بیشتر صورت جلسه‌ها را با آنها پیش می‌بریم؛ بنابراین شهادت آقای دکتر طهرانچی و سایر عزیزان خللی در روند پیشرفت علمی کشور نخواهد گذاشت. اگرچه نیرو‌های ارزشمندی بودند، اما بدون شک جایگزین خواهند شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب