در گفتگو با آنا مطرح شد

فیروزفر: سکوت دانشگاهیان جهان نسبت به ترور دانشمندان، مشروعیت آن‌ها را زیر سؤال می‌برد

فیروزفر: سکوت دانشگاهیان جهان نسبت به ترور دانشمندان، مشروعیت آن‌ها را زیر سؤال می‌برد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با اشاره به شهادت دکتر طهرانچی بیان کرد: رژیم غاصب صهیونیستی دانشمندی را به شهادت رساند که تنها جرمش دانستن و تلاش برای اعتلای علم بود. این آزمونی بزرگ برای نهاد‌های علمی و حقوق بشری است و اگر سکوت کنند، مشروعیت خود را زیر سؤال خواهند برد.

علیرضا فیروزفر، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، در گفت‌و‌گو با آنا با اشاره به ویژگی‌های برجسته شهید دکتر محمدمهدی طهرانچی گفت: دکتر طهرانچی شخصیتی همه‌جانبه و کم‌نظیر بود. ایشان یک نظریه‌پرداز متبلور و برجسته در حوزه علم و آموزش عالی بود، اما در میدان عمل همانند یک فرمانده قاطع و باانگیزه عمل می‌کرد. در عین حال، قلبی بسیار مهربان و رئوف داشت و در تصمیماتش همیشه دغدغه معیشت و رفاه همکاران و کارمندان را در نظر می‌گرفت. حتی در آخرین روز‌های حیات خود تلاش می‌کرد تصمیماتی اتخاذ کند که معیشت کارکنان دانشگاه آزاد بهبود یابد.

فیروزفر با اشاره به توانمندی‌های علمی شهید طهرانچی افزود: توانمندی‌های ایشان در حوزه‌های فنی و علمی بر کسی پوشیده نبود؛ از مباحث هسته‌ای گرفته تا فیزیک فتونیک، لیزر و مغناطیس. اما وجه برجسته ایشان این بود که می‌توانست این مباحث پیچیده علمی را با بیانی شیوا و حتی با استناد به آیات قرآن برای عموم مردم قابل فهم کند. این توانایی یک نعمت بزرگ بود و هست. ایشان با چنین توان علمی، در حال متحول کردن آموزش عالی کشور بود و دانشگاه آزاد اسلامی امروز، به‌هیچ‌وجه با دانشگاه آزاد ۸ یا ۱۰ سال پیش قابل مقایسه نیست. این تحول مرهون مدیریت و ایده‌های نوآورانه شهید طهرانچی بود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران همچنین به تجربه شخصی خود در جلسات بین‌المللی با دکتر طهرانچی اشاره کرد و گفت: در یکی از سفر‌هایی که به روسیه داشتیم و جلساتی با مسئولان چند دانشگاه بزرگ این کشور برگزار شد، من از نزدیک حیرت مسئولان روسی را در مقابل اندیشه‌های دکتر طهرانچی دیدم. در یکی از پنل‌ها، وقتی ایشان سخنرانی کردند، تفاوت سطح علمی و فکری ایشان با سایر سخنرانان کاملاً مشهود بود. بسیاری از حضار وقتی متوجه می‌شدند که ایشان رئیس بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان است، شگفت‌زده می‌شدند. این در حالی است که معمولاً مدیران اجرایی در حوزه نظریه‌پردازی کمتر چنین جایگاهی دارند، اما دکتر طهرانچی هم در عرصه عمل و هم در عرصه فکر، شخصیتی چندبعدی بود.

فیروزفر با تأکید بر لزوم واکنش جامعه دانشگاهی داخلی و بین‌المللی به ترور شهید طهرانچی تصریح کرد: انتظار از جامعه علمی جهان این است که این ترور را محکوم کند. رژیم غاصب صهیونیستی دانشمندی را به شهادت رساند که تنها جرمش دانستن و تلاش برای اعتلای علم بود. این آزمونی بزرگ برای نهاد‌های علمی و حقوق بشری است و اگر سکوت کنند، مشروعیت خود را زیر سؤال خواهند برد. ما باید روشنگری کنیم و به دنیا نشان دهیم که ایشان چه نقشی در تحول آموزش عالی کشور داشتند.

او در پایان خاطرنشان کرد: ابعاد وجودی دکتر طهرانچی فراتر از چند جمله یا چند سطر است؛ برای توصیف کامل شخصیت علمی و انسانی ایشان باید فصل‌ها و کتاب‌ها نوشته شود. ایشان نعمتی بزرگ برای جامعه علمی کشور بود و فقدانشان ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب