ناگفتههای آخرین شب از زبان برادر شهید طهرانچی: گوگل اسکولار او را ۴۰ روز قبل از شهادت پاک کرده بودند

احسان طهرانچی در گفتگو با خبرنگار آنا با اشاره به آخرین دیدار خود در منزل برادرش گفت: سهشنبه شب بود که همسر ایشان تماس گرفتند و گفتند که چهارشنبه بچهها دور هم جمع میشوند، شما هم بیایید. من هم چهارشنبه به آن جمع اضافه شدم. شهید طهرانچی مثل همیشه با آغوش باز و برخوردی گرم از ما استقبال کردند. ایشان به جوانترهای فامیل میگفتند شما مثل فرزندان خودم هستید.
وی افزود: برخی فکر میکنند یک مدیر یا استاد دانشگاه در خانه هم رسمی است، اما ایشان در محیط خانواده بسیار صمیمی بود. آن شب، دو سه نکته در صحبتهای دکتر بود که ذهن مرا درگیر کرد. یکی اینکه جملهای گفتند با این مضمون که «هفت سالِ دانشگاه آزاد تمام شد» این جمله من را لرزاند. حس شب آخری و روز آخری را از روحیه ایشان دریافت میکردم.
برادر شهید ادامه داد: موضوع دیگر، حساسیت فوقالعاده ایشان روی هزینهها و امانتداری بود. ما تعریف میکردیم که فلان جا هزینهای برای ما شده، اما ایشان به شدت روی هزینههایی که از بیتالمال و پول مردم بود، حساس بودند. همچنین در آن جمع، مطلقاً اجازه نمیدادند کسی درباره دیگری صحبت یا غیبت کند و به شدت با این موضوع برخورد میکردند.
دو وجه یک شخصیت؛ بزرگ خانواده و سختگیرانهترین مدیر
احسان طهرانچی در پاسخ به سؤالی درباره توصیف برادرش در یک جمله گفت: این سؤال سختی است. در خانواده، ایشان بهترین و بزرگِ خانواده بود؛ نه به لحاظ سنی، بلکه از نظر منش، اخلاقیات، توجه به صله رحم و گرد هم آوردن خانواده. ایشان مرجعی برای همه بودند.
وی در ادامه به وجهه حرفهای شهید اشاره کرد و گفت: اما در محیط کار، دکتر سختگیرانهترین فردی بود که میشناختم. ایشان یک مدیر خستگیناپذیر و به معنای واقعی کلمه، یک مدیر علمی بود. خاطرم هست برای انتقال یکی از بستگان که همسایهمان بود، به ایشان مراجعه کردم. دکتر قاطعانه گفتند: «قانون». ایشان حتی برای نزدیکان خود نیز از قانون عدول نمیکردند.
ترور علم و یک پیشبینی؛ «این نامردها غلطی میخواهند بکنند»
مهمترین و تکاندهندهترین بخش این مصاحبه، به تلاش دشمن برای حذف هویت علمی شهید پیش از ترور فیزیکی بازمیگردد. احسان طهرانچی در این باره بیان کرد: اینها یک حرکت صهیونیستی و جهانی است که به قرون وسطی بازگشتهاند؛ زمانی که گالیله را به خاطر علمش محاکمه کردند. اینها عالمان علمی ما را شهید کردند.
وی افزود: یک خاطرهای از یکی از شاگردان دکتر دارم. حدود ۴۰ روز قبل از شهادت، به دکتر گفتم که پروفایل گوگل اسکولار شما پاک شده است. ایشان در جواب، با همان ادبیات خاص خودشان گفتند: «نامردها... اینها غلطی میخواهند بکنند.» این نشان میدهد که آنها ابتدا به سراغ ترور شخصیتی و حذف سوابق علمی افراد میروند و بعد آنها را فیزیکاً حذف میکنند. این موضوع باید در جامعه دانشگاهی ما و در سطح جهانی مورد توجه قرار گیرد که این یک جنگ با علم است.
یک راه که ادامه دارد؛ «خونشان آبیاریکننده پیشرفت علمی است»
برادر شهید در پایان با تأکید بر زنده بودن راه و یاد شهدا گفت: آنها فکر میکنند با حذف فیزیکی، همه چیز تمام میشود. اما طبق دین و اعتقادات ما، شهدا زندهاند و تازه خونشان آبیاریکننده جریان دانشگاهی و پیشرفت علمی کشور است. دکتر خودش یک پیشرو و لوکوموتیو پیشبرنده در مجموعههای علمی و سیاستگذاری کشور بود. انشاءالله مثل ایشان خواهند آمد و این راه را ادامه خواهند داد. ما یقین داریم که این مسیر متوقف نخواهد شد.
انتهای پیام/