جهاد کشاورزی تهران: نبرد با کم‌آبی با طرح‌های نوین و پیگیری مطالبات کشاورزان

جهاد کشاورزی تهران: نبرد با کم‌آبی با طرح‌های نوین و پیگیری مطالبات کشاورزان
سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با اجرای طرح‌های نوین آبیاری، احیا و مرمت قنوات و آموزش کشاورزان، گام‌های مهمی در راستای مقابله با تنش‌های آبی و افزایش بهره‌وری آب در بخش کشاورزی برداشته است.

به گزارش خبرگزاری آنا، رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت رعایت هشدار‌های فنی برای عبور از شرایط اقلیمی موجود، اقدامات این سازمان برای مقابله با تنش‌های آبی را تشریح کرد. تأمین آب کشاورزی از عوامل مهم در کشاورزی است و منابع آبی استان تهران اغلب به آب شرب و مصارف شهری و صنعتی اختصاص دارد و سهم بخش کشاورزی کمتر از ۴۵ درصد است. کمبود آب کشاورزی حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب است.

برای کاهش اثرات کمبود آب و صرفه‌جویی، سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با انجام اقدامات مؤثر، صرفه‌جویی در مصرف آب، افزایش راندمان و بهره‌وری آب را در برنامه قرار داده و تاکنون بیش از ۸۴ هزار و ۷۳۳ هکتار سامانه‌های نوین آبیاری (بالای ۸۵ درصد اراضی قابل اجرای سیستم‌های آبیاری تحت فشار و بالای ۵۵ درصد کل اراضی کشاورزی استان) تحت پوشش قرار گرفته است.

علاوه بر توسعه بیش از ۵ هزار هکتار گلخانه که افزایش راندمان آبی را به همراه داشته، بیش از ۱۷۶ رشته قنات به طول ۲۸۶ کیلومتر احیا و مرمت شده و طرح‌های انتقال آب به بیش از ۲ هزار کیلومتر رسیده است. آموزش روش‌های صرفه‌جویی در آب به کشاورزان و جایگزینی ارقام میان‌رس و زودرس ذرت علوفه‌ای با ارقام دیررس، باعث صرفه‌جویی حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب در سال شده است.

میانگین بهره‌وری آب در استان تهران بالای ۲.۸ کیلوگرم بر مترمکعب در کل تولیدات کشاورزی و ۲.۱۵ کیلوگرم در تولیدات زراعی و باغی است، در حالی که میانگین کشوری حدود ۱.۵ کیلوگرم بر مترمکعب است. از سال ۱۴۰۰ تاکنون بیش از ۱۰۰۰ پروژه آب و خاک در استان تهران اجرا شده که راندمان کاربرد آب کشاورزی را به بالای ۶۲ درصد رسانده است.

کمبود منابع آب، تخصیص کمتر از ۴۵ درصد آب استان به کشاورزی، احداث سد‌ها و تخصیص آب به شرب و قطع حقابه‌ها، تغییر نوع مصرف آب چاه‌ها به صنعت و خدمات، افت سطح آب‌های زیرزمینی، تغییر منبع تأمین آب کانال محمدیه به پساب تصفیه‌خانه به دلیل مشکلات کیفی و کمبود اعتبار، از چالش‌های آب و خاک استان است. مشکلاتی مانند مجوز ایستگاه‌های پمپاژ مجدد، حقابه کشاورزان غرب استان از سد امیرکبیر، کمبود آب در کانال fc ۵، حقابه کشاورزی سد ماملو، تکمیل خط دوم انتقال پساب به ورامین و پیشوا، مسائل کانال محمدیه و اصلاح پروانه‌های چاه‌ها در دست بررسی و پیگیری است.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب