عضو هیأت علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد مطرح کرد

چرا دکتر طهرانچی ترور شد؟/ تأثیر شهادت دانشمندان بر اقتصاد کشور

چرا دکتر طهرانچی ترور شد؟  تأثیر شهادت دانشمندان بر اقتصاد کشور
استاد دانشگاه با اشاره به شیوه مدیریت و نگرش شهید دکتر محمدمهدی طهرانچی، رویکرد این شهید والامقام در موضوع پیوند علم و اقتصاد و اجتماع را عامل کینه دشمن نسبت به ایشان و شهادتش دانست.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا؛ در پی شهادت دکتر محمد مهدی طهرانچی، یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌های علمی و مدیریتی کشور، جامعه دانشگاهی و علمی ایران داغدار فقدان این استاد بزرگوار شده است. در این راستا، خبرنگار آنا با  آرمان نجات دهکردی، عضو هیأت علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق، که از نزدیک با شهید دکتر طهرانچی آشنایی داشت، به گفت‌و‌گو نشست. دهکردی در این گفت‌و‌گو از ویژگی‌های علمی و مدیریتی شهید طهرانچی و تأثیرات عمیق ایشان در پیشبرد نظام آموزش عالی کشور سخن گفت.

وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای عزیز کشور، به‌ویژه شهدای جنگ اخیر، اعم از سرداران نظامی، دانشمندان علمی و دیگر عزیزان از دست رفته، اظهار داشت: یاد و خاطره شهدای جنگ اخیر کشورمان را که نه تنها سرداران نظامی بلکه دانشمندان و مردم عزیز کشور را شامل می‌شود، گرامی  می‌داریم. باید تأکید کنم که این جنگ در حقیقت جنگ یک رژیم فاقد هویت علیه کشور و ملت با هویت ایران است که با ترور و تزویر سعی در پیروزی بر تمدنی تاریخی دارد، اما نهایت دستاورد آن چیزی جز نابودی برای وجود منحوسش نخواهد بود.

این استاد دانشگاه در ادامه گفت: من آرمان نجات دهکردی، عضو هیأت علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق هستم و افتخار آشنایی من با شهید دکتر محمد مهدی طهرانچی به سال‌های ۹۵ و ۹۶ برمی‌گردد و از آن زمان تا روز‌های پایانی زندگی ایشان، افتخار داشتم که در محضرشان به‌عنوان همکار و شاگرد حضور داشته باشم.

دهکردی در ادامه به ویژگی‌های علمی و مدیریتی شهید دکتر طهرانچی پرداخت و اظهار کرد: شهید دکتر محمد مهدی طهرانچی، شخصیتی منحصر‌به‌فرد و برجسته در نظام آموزش عالی کشور بودند. ایشان نه تنها در عرصه علمی یکی از سرآمدترین اساتید به شمار می‌رفتند، بلکه در حوزه مدیریت آموزش عالی کشور نیز به‌عنوان یک استراتژیست و برنامه‌ریز برجسته شناخته می‌شدند و به باور من، دکتر طهرانچی بنیان‌گذار آموزش عالی نوین در کشور بود.

دهکردی در ادامه افزود: ایشان همواره معتقد بودند که تقویت بنیان اقتصادی و اجتماعی کشور بدون توجه به جایگاه دانشگاه و علم، امکان‌پذیر نخواهد بود. دانشگاه را به‌عنوان کانون پیشرفت کشور می‌دانستند و بر این باور بودند که برای موفقیت در تمامی عرصه‌ها، باید تحولی اساسی در آموزش عالی ایجاد شود و در حقیقت همین رویکرد و تفکر شهید بزرگوار بود که ترسی را در دل دشمن پدید آورده بود تا وی را این گونه مظلومه به شهادت برساند.

این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی سپس به تغییرات گسترده‌ای که شهید دکتر طهرانچی در دانشگاه آزاد اسلامی به وجود آورد، اشاره کرده و گفت: شهید دکتر طهرانچی نقش بی‌بدیلی در تحول و پیشرفت دانشگاه آزاد اسلامی ایفا کردند. از جمله مهم‌ترین اقدامات ایشان می‌توان به تأسیس نهادهایی، چون سرا‌های نوآوری، مراکز رشد و دانشکده‌های تخصصی در جوار صنعت اشاره کرد. این اقدامات نه تنها در سطح دانشگاه آزاد بلکه در سطح کل آموزش عالی کشور تأثیرات شگرفی گذاشت و مسیر نوینی برای دانشگاه‌های کشور و همچنین هم افزایی دانشگاه و صنعت ترسیم کرد.

تأثیر شهادت دانشمندان بر اقتصاد کشور

دهکردی در خصوص تأثیر تحریم‌ها و شهادت دانشمندان علمی بر اقتصاد کشور خاطرنشان کرد: دشمنان ملت ایران فقط دشمنان نظام جمهوری اسلامی نیستند، بلکه دشمنان سرزمین و مردم این مرز و بوم هستند. این دشمنی زمانی به اوج خود رسید که فردی، چون دکتر طهرانچی را در کنار خانواده‌اش به شهادت رساندند. اما باید گفت که علی‌رغم تمامی این تهدیدات و تحریم‌ها، ملت ایران هیچ‌گاه از مسیر رشد و پیشرفت بازنایستاده است.

وی ادامه داد: در طول سال‌های انقلاب و جنگ تحمیلی و همچنین در دوران تحریم‌های اقتصادی و علمی، دشمنان نتوانستند جلوی حرکت علمی، اجتماعی و اقتصادی کشور را بگیرند. در حالی که تحریم‌ها و ترور دانشمندان ما اثرات منفی خود را گذاشته‌اند، اما همان‌طور که در گذشته شاهد بودیم، همچنان جوانان و نسل‌های جدید که تحت تربیت این شهدای بزرگوار قرار گرفته‌اند، به‌طور جدی به ادامه راه علمی و پژوهشی کشور متعهد هستند.

 امید به پیشرفت علمی کشور

دهکردی در پایان گفت:  شهادت دانشمندان علمی کشور هرچند که غم‌انگیز است، اما به نسل جوان کشور امید و انگیزه می‌دهد که راه آنها را ادامه دهند و شهادت شهیدان بزرگوار، چون دکتر طهرانچی، هرچند که داغ بزرگی است، اما به‌طور قطع باعث توقف حرکت علمی و اقتصادی کشور نخواهد شد. امروز ما شاهد نسل جوان و دانشمندانی هستیم که با انگیزه و روحیه‌ای راسخ راه این بزرگواران را ادامه خواهند داد. امیدوارم که همان‌طور که در دوران دفاع مقدس سرداران و شهدای بزرگی، چون باکری‌ها و زین‌الدین‌ها ظهور کردند، امروز نیز شاهد ظهور نسل‌های جدیدی خواهیم بود که پرچم علم و پیشرفت اقتصاد کشور را بالا نگه دارند

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب