صادرات، تاب‌آوری و نوآوری؛ سه محور کلیدی آینده صنعت برق کشور

صادرات، تاب‌آوری و نوآوری؛ سه محور کلیدی آینده صنعت برق کشور
به گفته معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر صنعت برق با تحولات جدیدی مواجه است ودیگر نمی‌توان به ترانسفورماتور‌های سنتی بسنده کرد. با افزایش بار، تنوع بار‌های غیرخطی و ورود انرژی‌های تجدیدپذیر، نیاز به محصولاتی با قابلیت پاسخ‌دهی به نوسانات، بار‌های هارمونیکی، و بهره‌مندی از سیستم‌های پایش هوشمند داریم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، محمد الله‌داد، معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر، ایران‌ترانسفو را یکی از ارکان اصلی و پرافتخار صنعت برق کشور توصیف کرد و گفت:امروز در شبکه برق کشور بیش از ۴۴۰ هزار دستگاه ترانسفورماتور بهره‌برداری شده داریم که با احتساب دیگر ظرفیت‌ها، این عدد به بیش از ۶۰۰ هزار دستگاه می‌رسد. خوشبختانه بیش از ۹۰ درصد این تجهیزات ساخت داخل و ۸۵ درصد آن، محصول ایران‌ترانسفو است.

صادرات، تاب‌آوری و نوآوری؛ سه محور کلیدی آینده ایران‌ترانسفو

الله‌داد با اشاره به نقش صادراتی ایران‌ترانسفو، گفت:پروژه موفق در ترکمنستان و رضایت طرف خارجی، نشان‌دهنده کیفیت بالا و ظرفیت صادراتی این مجموعه است.

او همچنین تأکید کرد که صنعت برق با تحولات جدیدی مواجه است و افزود:دیگر نمی‌توان به ترانسفورماتور‌های سنتی بسنده کرد. با افزایش بار، تنوع بار‌های غیرخطی و ورود انرژی‌های تجدیدپذیر، نیاز به محصولاتی با قابلیت پاسخ‌دهی به نوسانات، بار‌های هارمونیکی، و بهره‌مندی از سیستم‌های پایش هوشمند داریم.

هشدار درباره فرسودگی تجهیزات و لزوم ارتقای فناوری

معاون توانیر نسبت به فرسودگی ترانس‌های قدرت در برخی مناطق هشدار داد و گفت:خرابی این تجهیزات در کلانشهر‌ها خسارات مالی و اعتباری سنگینی به صنعت برق وارد کرده است. استفاده از تجهیزات مقاوم‌سازی‌شده و فناوری‌های نو باید در اولویت قرار گیرد.

الله‌داد با اشاره به توسعه شتاب‌زده انرژی‌های تجدیدپذیر گفت:اگر داخلی‌سازی تجهیزات این حوزه در اولویت قرار نگیرد، واردات گسترده در پیش خواهد بود. ایران‌ترانسفو باید با چابکی و کیفیت بالا در این حوزه نقش‌آفرینی کند.

وی از تلاش‌های کارکنان و مدیران این مجموعه در مسیر خودکفایی، کیفیت‌محوری و ارتقای فناوری قدردانی کرد و ایران‌ترانسفو را الگویی موفق از تاب‌آوری صنعتی و نوآوری داخلی دانست.

به گزارش آنا، گروه صنعتی ایران ترانسفور به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده انواع ترانسفورماتور در صنعت برق کشور، در راستای تکمیل زنجیره‌ی تأمین، "راهبرد حداکثری توسعه و تعمیق ساخت داخل" را دستور کار قرار داده است.

شایان ذکر است تاکنون حدود ۶۸ درصد از مواد، تجهیزات و متعلقات ترانسفورماتور بومی سازی شده است و یکی از دستور کار‌های این نمایشگاه هدف‌گذاری ۱۰ درصدی جهت ارتقای داخلی با تکیه بر ظرفیت‌های ملی است.

در حاشیه این رویداد و نمایشگاه بیش از ۲۰ تفاهم‌نامه همکاری در حوزه‌های مختلف توسعه و تعمیق ساخت داخل به امضا رسید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب