در گفت‌وگو با آنا تاکید شد

وقتی طوفان در تنگه هرمز می‌وزد، نبض اقتصاد جهانی از کار می‌افتد!

وقتی طوفان در تنگه هرمز می‌وزد، نبض اقتصاد جهانی از کار می‌افتد!
کارشناس حوزه انرژی با اشاره به تاثیر سریع بسته شدن تنگه هرمز بر بازار‌های جهانی سرمایه و انرژی گفت: افزایش شدید هزینه‌های تولید در پی این اتفاق منجر به بحران اقتصادی عظیمی خواهد شد و قلب انرژی دنیا از تپش می‌افتدکه مانند یک طوفان در کسری از ثانیه تمام اقتصاد ایالات متحده و شرکای آن را بر باد خواهد داد. بازار نفت و سرمایه قابل کنترل نخواهد بود و فروپاشی عظیمی در اقتصاد‌های جهانی شکل خواهد گرفت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا؛ هر اقدام دول غربی علیه اقتصاد و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران با پاسخی در خورد مواجه خواهد شد، اما ترسناک‌ترین واکنش برای غربی‌ها از دیر باز اراده ایران برای بستن تنگه هرمز بوده است. این آبراه که دریای عمان را به خلیج فارس متصل میکند، هر روز محلی برای گذر هزاران کشتی غول پیکر است که بخش بزرگی از حامل انرژی جهان را با خود به مقاصد مختلف می‌برند.

تنگه هرمز به عنوان یکی از حیاتی‌ترین گلوگاه‌های انتقال نفت در جهان، نقش بسیار مهمی در اقتصاد جهانی و بازار‌های نفت و انرژی ایفا می‌کند. بسته‌شدن این تنگه می‌تواند تأثیرات گسترده و عمیقی داشته باشد به طوری که تنگه هرمز مسیر اصلی صادرات نفت از کشور‌های تولیدکننده نفت خاورمیانه مانند عربستان سعودی، ایران، امارات متحده عربی، کویت و عراق است. بسته‌شدن این تنگه می‌تواند صادرات نفت این کشور‌ها را به شدت مختل کند البته در صورت بسته‌شدن تنگه، کشور‌هایی که نفت خود را از این مسیر صادر می‌کنند، با مشکل مواجه شده و احتمالاً مجبور به کاهش تولید نفت خواهند شد، که این امر منجر به کاهش عرضه جهانی نفت می‌شود.کشور‌های مصرف‌کننده نفت، مانند ایالات متحده، برای مقابله با کاهش عرضه ناشی از بسته‌شدن تنگه هرمز، ممکن است به استفاده از ذخایر استراتژیک خود روی آورند. با این حال، این ذخایر محدود هستند و نمی‌توانند برای مدت طولانی جایگزین عرضه عادی شوند.افزایش قیمت نفت می‌تواند به افزایش هزینه‌های انرژی در سراسر جهان منجر شود. این افزایش هزینه‌ها می‌تواند تورم را تشدید کند، زیرا هزینه‌های تولید و حمل و نقل کالا‌ها و خدمات افزایش می‌یابد.این درحالی است که افزایش قیمت نفت و انرژی می‌تواند به کاهش رشد اقتصادی جهانی منجر شود. افزایش هزینه‌ها و کاهش تقاضا می‌تواند فعالیت‌های اقتصادی را کند کرده و به رکود اقتصادی دامن بزند.ناگفته نماند بسته‌شدن تنگه هرمز می‌تواند به بی‌ثباتی سیاسی و امنیتی در منطقه خاورمیانه دامن بزند. این وضعیت می‌تواند منجر به درگیری‌های نظامی و افزایش تنش‌ها بین کشور‌ها شود.

بسته‌شدن تنگه هرمز می‌تواند تأثیرات گسترده و جدی بر اقتصاد جهانی، بازار نفت و انرژی داشته باشد. این تأثیرات شامل کاهش عرضه نفت، افزایش قیمت‌ها، افزایش تورم، رکود اقتصادی، و بی‌ثباتی سیاسی و امنیتی است. کشور‌های مصرف‌کننده نفت و سازمان‌های بین‌المللی باید برای مقابله با این وضعیت برنامه‌ریزی کرده و تدابیر لازم را اتخاذ کنند.حجم بالای عبور نفت، ال ان جی و محصولات پتروشیمی از این محل آن را تبدیل به گلوگاهی کرده است که حتی یک لحظه اختلال در تردد از آن موجب آشفتگی اقتصادی بزرگی در جهان خواهد شد و از قضا کنترل این آبراه در دستان نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران است. اما بسته شدن تنگه هرمز دقیقا چه تاثیری بر اقتصاد جهانی و بازار نفت و انرژی خواهد داشت؟

در این رابطه میثم فتحی محب کارشناس حوزه انرژی به خبرنگارآنا گفت: اگر محصولات پتروشیمی و گاز مایع را در نظر نگیریم به طور کلی روزانه بیش از ۲۳ میلیون بشکه فقط نفت خام از تنگه هرمز عبور می‌کند؛ در واقع بیش از ۲۰ درصد نیاز جهان به نفت خام هر روز از این تنگه می‌گذرد. کنترل این شاهراه در اختیار جمهوری اسلامی ایران است.

هیچ کشوری از عواقب بسته شدن تنگه هررمز دور نخواهد ماند

وی تاکید کرد: باید توجه داشت که بیشتر نفت خامی که از خلیج فارس صادر می‌شود به سوی چین و کشور‌های جنوب شرق آسیا حرکت می‌کند و قطعا اگر ایران تصمیم به قطع این راه بگیرد، اولین متضرر این کشور‌ها خواهند بود، اما باید توجه داشت که زمانی که در مورد این حجم عظیم از عرضه و تقاضا صحبت می‌کنیم، هیچ کسی و کشوری از عواقب آن دور نخواهد ماند.

فتحی ضمن اشاره به بزرگی بحرانی که با بسته شدن تنگه هرمز پدید می‌آید، افزود: قطع ۲۰ درصد از عرضه نفت خام جهان منجر به بحران وحشتناکی خواهد شد که بلافاصله بر تمام بازار اثر خواهد گذاشت و تمامی کشور‌های متقاضی نفت را به چالش خواهد کشید.

این کارشناس انرژی تاکید کرد: این تصور که، چون نفت خلیج فارس را چین می‌خرد، پس از قطع آن آمریکا آسیبی نمیبیند کاملا اشتباه است؛ بسیاری از کشور‌های جهان به خصوص چین در اقتصاد آمریکا تاثیر گذار هستند و به محض تغییری در شرایط تولید آنها، اقتصاد ایالات متحده نیز دستخوش چالش‌ها می‌شود.

وی با اشاره به ضربه سختی که اقتصاد آمریکا از بحران در تنگه هرمز دریافت می‌کند گفت: اگر بسته شدن تنگه هرمز با هماهنگی کشور‌های همسایه جنوبی باشد، اثرات سیاسی این اتفاق نیز خنثی خواهد شد و تنها چیزی که باقی می‌ماند افزایش شدید قیمت نفت و بحران عظیم نفتی خواهد بود. همچنین که به نظر می‌رسد که ایران این توانایی را دارد که تنها کشتی‌هایی را که به سوی رژیم صهیونیستی و یا آمریکا حرکت می‌کنند را متوقف کند.

قلب انرژی دنیا از تپش می‌افتد

فتحی تاکید کرد: نفت، قلب انرژی دنیا است و تمام صنایع حتی صنایع کوچک به نفت وابسته هستند؛ در این شرایط تصور کنید که قیمت نفت ناگهان به ۱۰۰ دلار در هر بشکه برسد. در این شرایط بلافاصله تمام صنایع آمریکایی متاثر شده و بازار سرمایه ایالات متحده فرو خواهد ریخت.

وی افزود: افزایش شدید هزینه‌های تولید در پی این اتفاق به سرعت منجر به بحران اقتصادی عظیمی خواهد شد وقلب انرژی دنیا از تپش می‌افتد که مانند یک طوفان در کسری از ثانیه تمام اقتصاد ایالات متحده و شرکای آن را بر باد خواهد داد. شایان ذکر است که حتی تصمیم ایران به بسته شدن تنگه دیگر بازار نفت و سرمایه قابل کنترل نخواهد بود و فروپاشی عظیمی شکل خواهد گرفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب