دانشگاه آزاد اسلامی در عراق با نام شهید طهرانچی شناخته می‌شود

دانشگاه آزاد اسلامی در عراق با نام شهید طهرانچی شناخته می‌شود
رایزن فرهنگی عراق در دیدار با سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی، با تأکید بر جایگاه ممتاز این دانشگاه، گفت: شهید دکتر طهرانچی شخصیت فراملی و تأثیرگذاری در مناسبات علمی ایران و عراق بود و ما خواهان تداوم این مسیر راهبردی هستیم.

به گزارش خبرگزاری آنا، ظهر امروز، یاسر عبدالزهرا الحجاج، رایزن فرهنگی عراق در جمهوری اسلامی ایران، با بیژن رنجبر، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی، دیدار و گفت‌وگو کرد.

در ابتدای این دیدار، رنجبر با گرامیداشت یاد و خاطره دانشمند شهید، دکتر محمدمهدی طهرانچی و بیان خاطراتی از ایشان، گفت: بنده قدردان زحمات و خدمات همه رؤسای پیشین دانشگاه آزاد اسلامی هستم و لازم به ذکر است که دکتر طهرانچی در مدت ۷ سال ریاست دانشگاه در جهت ارتقای کیفیت آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری اقدامات جدی انجام دادند. ایشان به پژوهشگاه دانشگاه آزاد اسلامی تکلیف کرده بودند که سرمایه‌گذاری مالی و انسانی در سطح جایزه نوبل داشته باشد.

ارتقای جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی در رتبه‌بندی جهانی RUR

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به جایگاه این دانشگاه در نظام رتبه‌بندی جهانی RUR افزود: RUR یک نظام بین‌المللی برای ارزیابی عملکرد دانشگاه‌ها در چهار حوزه آموزش، پژوهش، تنوع بین‌المللی و پایداری مالی است و دانشگاه آزاد اسلامی توانسته در میان بیش از ۱۲۰۰ دانشگاه برتر جهان از جمله هاروارد، استنفورد، MIT و...، رتبه ۹۳ را کسب کند.

تأکید شهید طهرانچی بر مرجعیت علمی دانشگاه

رنجبر با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در دوره شهید طهرانچی به توفیقات قابل توجهی دست یافت، یادآور شد: ایشان تأکید زیادی بر مرجعیت علمی دانشگاه داشتند و می‌گفتند که دانشگاه باید به سمتی حرکت کند که طی سه سال آینده، مقالات پژوهشگران ویژه و برتر دانشگاه در مجلات معتبر بین‌المللی نظیر Nature و Science منتشر شود.

ادامه مسیر تحول با سند تعالی

وی با تأکید بر ادامه برنامه‌های شهید طهرانچی در قالب سند تحول و تعالی دانشگاه، گفت: این سند، چراغ راه ماست و یکی از محورهای آن، توسعه همکاری‌های بین‌المللی با کشورهای دوست و همسایه است. در این راستا، تعاملات علمی در زمینه علوم اقتدارآفرین و نوظهور مانند هوش مصنوعی، کوانتوم و علوم زیستی مورد توجه است. ما در صدد تقویت و تجهیز آزمایشگاه‌های پیشرو هستیم و تمایل داریم این همکاری میان دانشگاه آزاد اسلامی و عراق شکل بگیرد تا نتایج مطلوبی حاصل شود.

ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی در پذیرش دانشجویان عراقی

رنجبر با تأکید بر آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی برای همکاری‌های علمی و پژوهشی با عراق گفت: دانشگاه آزاد اسلامی دارای ۴۰ واحد جامع است و آمادگی پذیرش دانشجویان غیرایرانی، به‌ویژه خواهران و برادران عراقی در این واحدها را دارد.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در سطحی فعالیت می‌کند که از برخی از دانشگاه‌های برجسته پیشی گرفته است.

حمایت رئیس هیأت مؤسس از روابط خارجی دانشگاه

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: استاد محترم آقای ولایتی، رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه، شخصیت برجسته‌ و بی‌نظیری در حوزه سیاست خارجی هستند و همواره بر تحکیم و گسترش روابط دانشگاه آزاد اسلامی با جمهوری عراق و سایر کشورهای دوست و همسایه تأکید دارند.

رنجبر در پایان اظهار داشت: بحمدالله ارتباط بسیار خوبی با وزارت علوم و وزارت بهداشت وجود دارد و آینده روشنی پیش روی دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد.

در ادامه این دیدار، یاسر عبدالزهرا الحجاج ضمن تسلیت شهادت دانشمند شهید، دکتر محمدمهدی طهرانچی، و گرامیداشت یاد و خاطره ایشان، انتصاب رنجبر به سرپرستی دانشگاه آزاد اسلامی را تبریک گفت.

وی افزود: فقدان شهید طهرانچی بسیار سنگین است و من و دولت عراق شریک این غم بزرگ هستیم. ایشان یک شخصیت فراملی بودند و همواره تأکید داشتند که عراق از ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی بهره‌مند شود. به‌عنوان یک فرزند شهید، درک می‌کنم که ضایعه از دست دادن چنین شخصیتی چقدر دردناک است.

نگاه راهبردی دولت عراق به دانشگاه آزاد اسلامی

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در عراق با نام شهید طهرانچی شناخته می‌شود، اظهار داشت: امید داریم با حضور رنجبر، راه و اهداف شهید طهرانچی ادامه یابد. همچنین دانشگاه آزاد اسلامی از منظر دولت عراق، دانشگاهی حاکمیتی محسوب می‌شود؛ چراکه رئیس هیأت مؤسس آن توسط مقام معظم رهبری منصوب می‌شود.

عبدالزهرا با اشاره به سیاست‌های اتخاذشده در دوران ریاست شهید طهرانچی گفت: فعالیت‌هایی که از سال ۲۰۲۰ آغاز شده بود، به اقدامات راهبردی در حوزه آموزش، پژوهش و فناوری تبدیل شد. معتقدیم حداقل سطح همکاری، جذب دانشجویان است؛ زیرا دانشگاه ظرفیت بالایی برای تعامل در تمامی حوزه‌ها دارد.

رفع مشکلات دانشجویان عراقی و افتتاح شعبه بغداد

رایزن فرهنگی عراق افزود: در دوران شیوع کرونا، تعداد زیادی از دانشجویان عراقی جذب دانشگاه آزاد اسلامی شدند که مشکلات اقامتی و فنی برای آنان ایجاد شده بود؛ خوشبختانه این مشکلات اکنون مدیریت و برطرف شده است.

وی تأکید کرد: انتظار داریم با حضور رنجبر در مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی، روابط به سمت استراتژیک‌شدن پیش رود. دولت عراق نگاه مثبتی به دانشگاه آزاد اسلامی دارد و وزارت علوم جمهوری اسلامی ایران نیز تعامل سازنده‌ای با وزارت علوم عراق برقرار کرده است.

وی از فراهم‌شدن مقدمات دیدار مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی با وزیر علوم عراق خبر داد و گفت: این دیدار به‌دلیل جنگ ۱۲ روزه به تعویق افتاد، اما می‌توان آن را پس از ایام اربعین، با حضور رنجبر یا معاون بین‌الملل دانشگاه برگزار کرد.

در پایان، عبدالزهرا اظهار داشت: ما در عراق با دو دانشگاه «جامعه المصطفی العالمیه» و دانشگاه آزاد اسلامی همکاری داریم و انتظار داریم سطح این همکاری‌ها گسترش یابد. بنده خود را عضوی از دانشگاه آزاد اسلامی می‌دانم و مطمئن هستم با حضور رنجبر، راه شهید طهرانچی ادامه خواهد یافت.

در ادامه این نشست، سیدرحمان مرتضوی، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد عراق، با قدردانی از همراهی‌های یاسر عبدالزهرا و وزیر آموزش عالی عراق، گفت: این همکاری‌ها در حل مشکلات دانشجویان عراقی و ایجاد مقدمات افتتاح شعبه عراق دانشگاه آزاد اسلامی نقش مهمی داشته‌اند و به‌زودی شاهد راه‌اندازی این واحد بین‌المللی خواهیم بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب