بهره گیری از نسل سوم آشکارسازهای تقلب با هدف تضمین امنیت نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴

به گزارش خبرنگار آنا، صبح امروز (دوشنبه، ۲۳ تیر ۱۴۰۴) نشست خبری نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ با حضور رضا محمدی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور و معاونان ایشان در محل سازمان سنجش آموزش کشور برگزار شد.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، ضمن گرامیداشت یاد شهدای جنگ ۱۲ روزه، در خصوص برگزاری نوبت دوم آزمون سراسری سال جاری، اظهار کرد: با توجه به تعویق آزمون از پنجم و ششم تیرماه، جلسات متعددی در سازمان سنجش و شورای سازمان برگزار شد و پس از هماهنگی با نهادهای ذیصلاح، تاریخ ۲۶ و ۲۷ تیرماه به عنوان زمان برگزاری نهایی تعیین شد.
وی درباره اقدامات و تمهیدات، گفت: فعالسازی شبکه ملی اجرا و حفاظت آزمون در سراسر کشور و شبکههای استانی، بستهبندی شخصیسازی شده آزمون برای هر فرد، توجه به نقش سازمان سنجش به عنوان مبدأ آموزش عالی و تضمین استمرار جریان آموزش و پژوهش در دانشگاهها از جمله اقدامات است.
محمدی با اشاره به شعار سازمان سنجش در نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴، گفت: ایستادهایم، پرتلاش، امیدوار برای برگزاری کنکور سالم و ورود دانشجویان توانمند به دانشگاهها.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به جزئیات برگزاری نوبت دوم کنکور سراسری اظهار کرد: صبح ۲۶ تیر گروههای ریاضی و علوم انسانی و عصر همان روز گروههای هنر و زبان) و صبح ۲۷ تیر گروه علوم تجربی در آزمون شرکت خواهد کرد.
محمدی با بیان اینکه بیش از ۵۷۰ هزار نفر برای دریافت کارت ورود به جلسه شرکت در آزمون اقدام کردهاند، گفت: امکان رفع نقص اطلاعات از ۲۵ تیرماه برای داوطلبانی که مغایرتی در اطلاعات ثبتنامی خود مشاهده میکنند، وجود خواهد داشت.
به گفته محمدی، برگزاری آزمون در ۴۱۱ شهرستان و بخش، ۵۶۲ حوزه اصلی و ۱۵۴۶ حوزه فرعی خواهد بود.
۶۴ درصد داوطلبان نوبت دوم کنکور بانوان هستند
وی تاکید کرد: ۶۴ درصد شرکتکنندگان در نوبت دوم را خانمها و ۳۶ درصد را آقایان تشکیل میدهند.
محمدی اضافه کرد: حدود ۱۰.۵ درصد از متقاضیان در استان تهران آزمون خواهند داد.
رئیس سازمان سنجش تاکید کرد که با تمهیدات اندیشیده شده و با همکاری همکاران، آزمونی با کیفیت و سالم برگزار خواهد شد تا دانشجویان توانمند وارد دانشگاهها شوند.
تجربی ها؛ ۴۸ درصد شرکت کنندگان نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴
وی ادامه داد: گروه علوم تجربی با ۴۸.۵ درصد، بیشترین تعداد داوطلبان را به خود اختصاص داده است. پس از آن، گروههای علوم انسانی، ریاضی، هنر و زبان قرار دارند.
به گفته محمدی، ۱۸۸۵ دستگاه خودرو برای انتقال تجهیزات آزمون در سراسر کشور به کار گرفته شدهاند که ۱۹۸ دستگاه در شهر تهران مستقر هستند.
وی با اشاره به تمهیدات حفاظتی و امنیتی گفت: آموزشهای تخصصی به مسئولان اجرایی و حفاظت آزمون توسط ارگانهای مختلف ارائه شده است. استفاده از گیتهای دستی در تمامی حوزههای برگزاری آزمون. بهرهگیری از نسل سوم آشکارسازهای سفید و کاوا برای شناسایی تقلب؛ ابتکاری هستند که در کشورهایی با جمعیت بالا نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
رئیس سازمان سنجش در ادامه بیان کرد: طراحی دفترچهها به گونهای است که امکان شناسایی محل افشای سوالات در صورت وقوع تخلف وجود داشته باشد.
تحلیل تمامی پاسخنامهها با استفاده از الگوهای تقلب و بررسی صورت جلسات حوزههای آزمون مورد نظارت سازمان سنجش است. اعتبارسنجی گزارشهای مردمی و نهادهای ذیصلاح برای شناسایی متخلفین هم از جمله موارد مقابله با تقلب در کنکور است.
این مقام مسئول با اشاره به اقدامات حمایتی، گفت: اعمال سهمیه ویژه برای جانبازان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه متناسب با قانون کشور است و در گزینش نهایی قرار دارد و اطلاعات جامعه آن به زودی اعلام میشود.
محمدی در پایان تاکید کرد: با اطمینان اعلام میکنیم که تمام پاسخنامههای متقاضیان بدون استثنا مورد تحلیل قرار میگیرند و با استفاده از الگوهای تقلب و گزارشهای دریافتی، متخلفین شناسایی خواهند شد.
انتهای پیام/