08:08 23 / 04 /1404

استاندارد جدید حافظه LPDDR۶ معرفی شد

استاندارد جدید حافظه LPDDR۶ معرفی شد
استاندارد تازه حافظه کم‌مصرف LPDDR۶ توسط انجمن فناوری JEDEC همزمان با انتشار سند رسمی این فناوری معرفی شد؛ قرار است ابتدا در دستگاه‌های موبایل و کاربرد‌های هوش مصنوعی مورد استفاده قرار گیرد و ورود آن به رایانه‌های رومیزی و ورک‌استیشن‌ها در مراحل بعدی اتفاق خواهد افتاد.

به گزارش خبرگزاری آنا؛ انجمن فناوری حالت جامد JEDEC با انتشار استاندارد JESD۲۰۹-۶، نسل جدید حافظه‌های کم‌مصرف با عنوان LPDDR۶ را معرفی کرد؛ این استاندارد، فناوری‌های تازه‌ای را برای بهینه‌سازی مصرف انرژی و عملکرد در دستگاه‌های موبایل، کاربرد‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و سایر محیط‌هایی که مدیریت توان از اهمیت بالایی برخوردار است، هدف قرار داده است.

بر اساس اطلاعات منتشرشده، معماری حافظه LPDDR۶ شامل دو زیرکانال است که هر کدام از ۱۲ خط داده و ۴ خط فرمان و آدرس استفاده می‌کند؛ ساختاری که امکان انجام پردازش‌های پهنای‌باند بالا را با حفظ کارایی در طراحی‌های کوچک و فشرده فراهم می‌سازد. قابلیت تغییر پویا بین طول عملیات BURST از ۳۲ به ۶۴ بایت و همچنین حالت بهره‌وری ایستا برای مدیریت هوشمند منابع بانک حافظه از دیگر ویژگی‌های این استاندارد اعلام شده است.

در بخش مصرف انرژی، LPDDR۶ با ولتاژ پایین‌تر نسبت به نسل پیشین به بازار می‌آید و فناوری مقیاس‌پذیری فرکانس و ولتاژ پویا برای مصرف کمتر در زمان فعالیت با سرعت پایین‌تر را ارائه می‌دهد. همچنین با قابلیت‌های کنترل هوشمند مصرف، وضعیت بهره‌وری پویا و مدیریت ریفرش، کاهش مصرف برق در لحظه را ممکن می‌سازد.

در زمینه امنیت و قابلیت اطمینان، استاندارد جدید با افزوده‌شدن قابلیت‌هایی مانند ردیابی فعال‌سازی ردیفی، ECC داخلی، تست‌های خودکار حافظه و یک حالت مخصوص برای تفکیک داده‌های حساس، نیاز‌های کاربرد‌های سنگین و محیط‌های موبایل را در زمینه حفظ یکپارچگی سیستم مد نظر قرار داده است.

اعضای شاخص صنعت مانند مایکرون، کوالکام، سامسونگ، SK Hynix و شرکت‌هایی نظیر Synopsys در توسعه و استانداردسازی این فناوری جدید مشارکت داشته‌اند. به گفته مدیران این حوزه، انتشار LPDDR۶ نتیجه چند سال کار تخصصی کمیته زیرمجموعه JEDEC است؛ بخشی که مسئول توسعه حافظه‌های کم‌مصرف محسوب می‌شود.

طبق روال رایج در صنعت، نسخه‌های اولیه این فناوری ابتدا در دستگاه‌های همراه و سامانه‌های توکار به کار گرفته می‌شود و انتظار می‌رود توسعه سخت‌افزاری برای رایانه‌های رومیزی و ایستگاه‌های کاری با فاصله زمانی بیشتری انجام شود.

کوالکام در بیانیه‌ای اعلام کرده است که قابلیت‌های LPDDR۶ علاوه بر حوزه موبایل، برای آینده صنعت رایانش، خودرو و حتی هوش مصنوعی اهمیت زیادی خواهد داشت و می‌تواند تحولات گسترده‌ای را در سال‌های پیش رو رقم بزند. انتظار می‌رود با ورود این استاندارد، چشم‌انداز جدیدی پیش روی تولیدکنندگان برای ارائه محصولات کارآمدتر از لحاظ انرژی و با امنیت و پایداری بیشتر ترسیم شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب