رستورانی پنجستاره در دبی با سرآشپز رباتیک/ هوش مصنوعی طعمها را ترکیب میکند

رستوران «WOOHOO» که قرار است اواخر سپتامبر ۲۰۲۵ در مرکز دبی افتتاح شود، بر یک اصل ساده ساخته شده است: «شام خوردن در آینده». مدیران این مجموعه میگویند که آینده مهمانداری و غذا در اینجا شکل میگیرد.
«سرآشپز اعمان» یک مدل زبان بزرگ (LLM) است که مخصوص محیطهای آشپزی آموزش دیده و مسئول طراحی منو، تعیین فضای رستوران و هماهنگی خدمات در WOOHOO خواهد بود.
نام «اعمان» ترکیبی هوشمندانه از «AI» (هوش مصنوعی) و «man» (انسان) است. این هوش مصنوعی با اصول علم غذا، تکنیکهای آشپزی و هزاران دستور غذا و سنتهای آشپزی مختلف در سراسر جهان آموزش دیده است، طبق گفته احمد اویتون جاکیر، یکی از بنیانگذاران رستوران.
اما اگر نگران استفاده از هوش مصنوعی در غذا هستید، باید بدانید که سرآشپز اعمان خودش آشپزی نمیکند! بلکه با تحلیل طعم، بافت و فصل مواد مختلف، دستورهای غذایی جدید و منحصربهفردی خلق میکند که سپس توسط تیمی از سرآشپزان واقعی به رهبری ریف عثمان آزمایش و در صورت نیاز اصلاح میشوند.
اعمان در مصاحبهای با رویترز گفته است: «بازخوردهای آنها به من کمک میکند بهتر بفهمم چه چیزی فراتر از دادهها جواب میدهد.»
به گزارش nypost، رستوران قرار است غذاهای الهامگرفته از آشپزی آسیایی با تأثیرات بینالمللی ارائه کند و مفهوم آن ارائه غذاها و نوشیدنیهای کاملاً منحصربهفرد است. بله، سرآشپز دیجیتال حتی منوی نوشیدنیها را هم طراحی خواهد کرد.
احمد اویتون جاکیر که مدیرعامل شرکت هتلداری Gastronaut نیز هست، در گفتوگو با رویترز تأکید کرد: «آشپزی انسانی جایگزین نمیشود، بلکه اعتقاد داریم که اعمان خلاقیت و ایدهها را ارتقا خواهد داد.»
اعمان همچنین با هدف پایداری آموزش دیده است. سازندگانش میگویند این سرآشپز هوش مصنوعی دستورهایی ارائه میدهد که از مواد معمولاً دورریختنی مثل چربیها، برشهای اضافی و اجزایی که به کمی خلاقیت آشپزی نیاز دارند، دوباره استفاده، کاهش یا بازیافت میکند.
با این رویکرد، سازندگان این رستوران امیدوارند در آینده این فناوری را به سایر آشپزخانهها در سراسر جهان نیز واگذار کنند تا به بهبود کارایی و پایداری صنعت غذا کمک کنند.
انتهای پیام/