شعار راهبردی «مرگ بر آمریکا» ابزاری برای دگرگونی نظام بین‌الملل

شعار راهبردی «مرگ بر آمریکا» ابزاری برای دگرگونی نظام بین‌الملل
شعار راهبردی مرگ بر آمریکا برخلاف تصور برخی از افراد و جناح‌های مغرض سیاسی که آن را عنصری فرعی تلقی می‌کنند طی این سال‌ها به ابزاری مؤثر در دستان توانمند ملت ایران جهت دگرگونی بنیادین نظام ظالمانه بین‌المللی تبدیل شده است.

خبرگزاری آنا- علی رحمانی: برخی از شاهدان عینی و اطرافیان امام راحل (ره) روایت می‌کنند که روزی ایشان به همراه مرحوم حاج احمد خمینی مشغول قدم زدن بودند که در هنگام صحبت به‌یک‌باره حاج احمدآقا تعدادی از قدرت‌های آن روز جهان را برشمردند و امام (ره) در پایان فرمودند ما هم هستیم. این روایت کوتاه از نوع نگرش نخستین رهبر انقلاب اسلامی در خصوص نظم بین‌الملل حکایت می‌کند. از منظر نظریه‌پردازان علم روابط بین‌الملل اکثر تحولات مربوط به روابط بین کشور‌ها به‌غیراز تغییر پارادایم و نظام گفتمان حاکم بر روابط بین‌الملل امری سریع و غیرمنتظره است. با توجه به بطئی بودن فرایند تغییر پارادایم حاکم بر روابط بین‌الملل باید گفت: این پروسه زمان‌بر برای شروع نیاز به یک شتاب‌دهنده قوی دارد.

 از منظر ما و بسیاری از نظریه‌پردازان حوزه انقلاب‌های اجتماعی، انقلاب اسلامی ایران با طرح شعار‌های خاص خود به طرز شگفت‌انگیزی این شتاب‌دهنده را به پروسه تحولات بین‌المللی افزود. در ادامه با یک بررسی اجمالی به چرایی و چگونگی تحقق این واقعیت در قالب طرح شعار «مرگ بر آمریکا» خواهیم پرداخت.

جنگ و انقلاب نقطه شروع تحول در روابط بین‌الملل

باوجود تلاش مکتب دیپلماسی ویلسونی برای برقراری نوعی صلح پایدار در عرصه روابط بین کشور‌ها، سیر خشن تحولات جهانی با وقوع جنگ جهانی دوم و متعاقب آن جنگ سرد، شکننده بودن ایده خوش‌بینانه صلح ویلسونی را به‌راحتی به اثبات رساند و دست‌کم مؤید این نکته شد که باوجود تلاش‌های بی‌امان سیاسیون صلح‌طلب در راه حفظ وضع موجود، این جنگ‌ها و انقلاب‌های اجتماعی رخ‌داده در درون کشور‌های بزرگ هستند که می‌توانند تکلیف نظم حاکم بر روابط بین‌الملل را در آینده مشخص و حدود آن را ترسیم کنند.

با نزدیک شدن سیر تحولات نظام بین‌الملل به عصر پساجنگ سرد و از کار افتادن نظام دوقطبی منعطف، مردم جهان شاهد اهمیت یافتن جنبش‌های سیاسی-اجتماعی موجود در جهان اسلام به رهبری ایران اسلامی و امام راحل عظیم‌الشأن و مطرح‌شدن اسلام‌گرایی به‌عنوان یک آلترناتیو جدید در برابر سیستم سرمایه‌داری غرب بودند.

به همین دلیل، رهبر معظم انقلاب (دام‌ظله) به‌عنوان ادامه‌دهنده راه امام راحل طی دیدار با جمعی از بسیجیان در تاریخ ۱ فروردین ۱۳۸۵ ش، طی رهنمودی حکیمانه فرمودند: «امروز دشمن ملت ایران در درجهٔ اول، آمریکا و صهیونیست‌ها هستند؛ البته انگلیس هم آتش‌بیار معرکه است. در مقابل منافع ملت ایران، آنها قرار دارند؛ اما اسمش را می‌گذارند اجماع جهانی؛ اجماع جهانی وجود ندارد! اجماع جهانی، علیه استکبار آمریکاست، علیه دخالت‌ها و اشغال آمریکاست، علیه جنگ‌افروزی‌ها و فتنه‌انگیزی‌های آمریکا در سرتاسر دنیاست؛ این اجماع جهانی است. «مرگ بر آمریکا» این است که ملت ایران و شما جوانان در این راه، محکم بایستید و پیش بروید. خوشبختانه مسئولین کشور، همه با گام محکم به‌پیش می‌روند و در این راه استقامت می‌ورزند.»

واضح است که رهبر انقلاب در این تبیین روشنگرانه خود نه‌تنها غرب و آمریکا بلکه کلیت پارادایم حاکم بر نظام بین‌الملل فعلی را به‌عنوان رهبر یک ملت انقلابی به مبارزه می‌طلبند و از این طریق اثبات می‌کنند که انقلاب اسلامی به‌عنوان یک حادثه بزرگ سیاسی-الهیاتی در نظام بین‌الملل و نقطه آغازی برای تحول بنیادین در اصول پذیرفته‌شده روابط بین‌الملل قابل ارزیابی و فهم است.

شعار مرگ بر آمریکا ضامن صلح بین‌المللی

با عیان شدن چهره استعماری ایالات‌متحده آمریکا و اقمار آن در سال‌های پس از پایان جنگ جهانی دوم و بمباران به‌دوراز انسانیت دو شهر هیروشیما و ناگازاکی در ژاپن، افکار عمومی آگاه جهان به میزان پایبندی امپراتوری جدید یانکی-آنگلاساکسون به شعار‌های جذاب و پرزرق‌وبرق صلح‌طلبانه پی برد.

 بااین‌وجود، سال‌ها زمان لازم بود تا ملت بیداردل ایران با اتکاء بر انفاس قدسیه بنیان‌گذار انقلاب الهی-مردمی خویش بتواند مکتب جدیدی را باهدف برقراری صلح و امنیت جهانی به اذهان روشن‌اندیش عالم معرفی کند؛ مکتبی که شاید بتوان گفت اولین نمود آن در شعار همیشگی مرگ بر آمریکا خلاصه می‌گردد.

رهبر اندیشمند انقلاب طی بیاناتی در جمع زائرین و مجاورین حریم قدسی حضرت ثامن‌الائمه (علیه‌السلام) در تاریخ اول فروردین ۱۳۸۵ ش فرمودند: «امروز آمریکا تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی است؛ لذا شعار «مرگ بر آمریکا» دیگر امروز مخصوص ملت ما نیست. امروز در اکناف عالم شما می‌بینید که مجسمه رئیس‌جمهور آمریکا را آتش می‌زنند و شعار مرگ بر آمریکا می‌دهند.»

 بنابراین به‌عنوان کلام آخر در این جستار کوتاه باید گفت که بر اساس سیره و تفسیرات سیاسی رهبر انقلاب و امام راحل، شعار راهبردی مرگ بر آمریکا برخلاف تصور برخی از افراد و جناح‌های مغرض سیاسی که آن را عنصری فرعی تلقی می‌کنند طی این سال‌ها به ابزاری مؤثر در دستان توانمند ملت ایران جهت دگرگونی بنیادین نظام ظالمانه بین‌المللی تبدیل شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب