اقدامات وزیر اقتصاد برای استقرار نظام مالیاتی نوین و هوشمند

به گزارش خبرگزاری آنا، در دنیای امروز، با پیشرفت روزافزون فناوری و تحولات اقتصادی، نظامهای مالیاتی نیز نیازمند تحول و بهروزرسانی هستند. هوشمندسازی مالیاتی، به عنوان یک رویکرد نوین، با بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته، میتواند به بهبود کارایی، افزایش شفافیت و کاهش فرار مالیاتی کمک شایانی نماید.
چرا هوشمندسازی مالیاتی ضروری است؟
سیستمهای هوشمند مالیاتی با خودکارسازی فرآیندها، کاهش خطاهای انسانی و تسریع در رسیدگی به پروندهها، به طور قابل توجهی کارایی نظام مالیاتی را افزایش میدهند.با استفاده از سامانههای یکپارچه و گزارشدهی آنلاین، امکان رصد دقیق تراکنشهای مالی و شناسایی فعالیتهای مشکوک فراهم شده و از بروز فساد و فرار مالیاتی جلوگیری میشود.همچنین هوشمندسازی مالیاتی با کاهش نیاز به نیروی انسانی، صرفهجویی در مصرف کاغذ و کاهش هزینههای اداری، به کاهش هزینههای دولت و مودیان مالیاتی کمک میکند.با ارائه خدمات الکترونیکی و غیرحضوری، مودیان مالیاتی میتوانند به راحتی و در کمترین زمان ممکن، تکالیف مالیاتی خود را انجام داده و از خدمات نظام مالیاتی بهرهمند شوند. این در حالی است که با شناسایی فرارهای مالیاتی و جلوگیری از تخلفات، درآمدهای مالیاتی دولت افزایش یافته و امکان ارائه خدمات بهتر به شهروندان فراهم میشود.
در همین راستا رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور از تغییر وظایف و شرح فعالیت و عنوان معاونت حقوقی و فنی مالیاتی سازمان به معاونت هوشمندسازی مالیاتی در راستای تأکید رئیسجمهور بر ضرورت حکمرانی مبتنی بر داده در نظام مالیاتی خبر داد.
سید محمدهادی سبحانیان در این زمینه اظهار داشت: در راستای تاکید رئیسجمهور مبنی بر ضرورت حکمرانی مبتنی بر داده با استفاده از پایگاه اطلاعاتی ۱۶۹ مکرر و سایر پایگاههای دادهای، وظایف و شرح فعالیت و عنوان معاونت حقوقی و فنی مالیاتی سازمان به معاونت هوشمندسازی مالیاتی تغییر یافت.
سبحانیان با اشاره به برنامه وزیر امور اقتصادی و دارایی برای استقرار نظام مالیاتی نوین و هوشمند، تصریح کرد: این امر با هدف مالیات ستانی با حداقل اصطکاک و هزینه برای مردم و فعالان اقتصادی و در امتداد رویکرد تحول سازمان برای گذار به یک نظام مالیاتی هوشمند، داده مبنا و حامی تولید و سرمایهگذاری صورت میگیرد.
وی با تاکید بر پیشبرد هر چه بیشتر حسابرسی سیستمی، هوشمندسازی نظام مالیاتی و پالایش اطلاعات و تکمیل پایگاههای داده، افزود: حرکت به سمت هوشمندسازی نظام مالیاتی از نظام سنتی به سمت حسابرسی سیستمی، موجب تحقق عدالت مالیاتی فراگیر و ارتقای شفافیت اقتصادی، حذف سلیقهگرایی، کاهش بروکراسی و تقلیل هزینههای اداری خواهد شد.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور تصریحکرد: همچنین این امر سبب افزایش پیشبینیپذیری برای مؤدیان و کاهش ریسک برای همه فعالان اقتصادی بهویژه پیشگامان عرصه تولید خواهد شد.
لازم به ذکر است با هماهنگی انجام شده با سازمان امور اداری و استخدامی کشور، دفتر «توسعه خوداظهاری و تمکین داوطلبانه» ذیل این معاونت تاسیس خواهد شد.
انتهای پیام/