در مصاحبه با مجری آمریکایی

پزشکیان: ایران آغازگر جنگی نبوده است/ جمهوری اسلامی ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست

پزشکیان: ایران آغازگر جنگی نبوده است  جمهوری اسلامی ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست
رئیس‌جمهور در مصاحبه تصویری با مجری معروف آمریکایی نزدیک به ترامپ با تأکید بر دارا بودن حقوق هسته‌ای کشورمان بر اساس ان.پی.تی، تجاوز آمریکا به تأسیسات هسته‌ای کشورمان را محکوم کرد و گفت: بنابر فتوای رهبر انقلاب، جمهوری اسلامی ایران به دنبال ساخت بمب اتم نبوده و نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری آنا، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان مصاحبه‌ای را به درخواست تاکر کارلسون مجری آمریکایی (نزدیک به ترامپ) انجام داده که در زیر می‌خوانید:

مسعود پزشکیان در ابتدای این مصاحبه در پاسخ به این سؤال که آیا ایران به دنبال سلاح هسته‌ای است؟ پاسخ داد: ما آغازگر جنگی نبودیم و نمی‌خواهیم جنگی ادامه پیدا کند. از روزی که مسئولیت را بر عهده گرفتم شعارم ایجاد وحدت در داخل و برقراری صلح و آرامش با همسایگان و جهان بوده است. واقعیت این است که نتانیاهو از سال ۱۹۹۲ این ذهنیت را القا کرده که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای است و هر رئیس جمهوری آمریکا که روی کار آمده، همین تصور را در ذهن او ایجاد کرده است. او تلاش کرده این دروغ را به رؤسای جمهور آمریکا القا کند که ایران در پی سلاح هسته‌ای است. نیستیم و نخواهیم بود. این دستور و فتوایی است از سوی مقام معظم رهبری که با همکاری کامل ما با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راستی‌آزمایی شده، اما متأسفانه با رفتار آنها، این روند مختل شد.

رئیس جمهوری اسلامی ایران در مورد مذاکره با آمریکا گفت:آقای کارلسون! ما بر سر میز مذاکره بودیم. در حال گفت‌و‌گو بودیم و رئیس‌جمهور آمریکا برای ایجاد صلح ما را دعوت کرده بود. در آن جلسه به ما گفتند تا زمانی که ما اجازه ندهیم، اسرائیل حمله نخواهد کرد. اما در جلسه ششم، در حالی‌که ما همچنان در حال مذاکره بودیم، عملاً روی میز مذاکره بمب انداختند و دیپلماسی را نابود کردند. با این حال، درباره نظارت، بدون تردید آماده‌ایم مجدداً وارد گفت‌و‌گو شده و راستی‌آزمایی کنیم. ما هرگز از راستی‌آزمایی فرار نکرده‌ایم و آمادگی داریم که باز هم بررسی انجام شود. ولی متأسفانه، در پی حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ما، بسیاری از تجهیزات و اماکن تخریب شده و دسترسی به آنها به سادگی ممکن نیست. باید صبر کنیم تا ببینیم آیا امکان دسترسی مجدد وجود دارد یا خیر.

پزشکیان در مورد جاسوسی بازرسان آژانس توضیح داد: در زمینه اعتماد به آژانس، به‌دلیل اقداماتی که اسرائیل با سوءاستفاده از اطلاعات بازرسی‌ها انجام داد، بدبینی‌هایی به وجود آمد. با این حال، ما همیشه آماده همکاری بودیم و اجازه دادیم آژانس از تمام مراکزی که تحت نظرش بودند، بازدید کند. بی‌اعتمادی زمانی تشدید شد که گزارش اخیر آژانس به اسرائیل بهانه داد تا بدون هیچ مجوزی به مراکز هسته‌ای ما حمله کند. متأسفانه، آژانس حتی این حمله به مراکزی که تحت نظارت خودش بود و ما طبق NPT آن را پذیرفته بودیم، محکوم نکرد. این مسئله از منظر حقوق بین‌الملل قابل‌قبول نیست و باعث بی‌اعتمادی بین مردم و قانون‌گذاران ما نسبت به آژانس شده است.

وی با اشاره به منطق گفت‌و‌گو ایران افزود: به‌نظر من ما می‌توانستیم خیلی راحت با گفت‌و‌گو مشکلات‌مان را حل کنیم. چارچوب گفت‌و‌گو‌ها می‌تواند بر اساس قوانین بین‌المللی و حقوق کشور‌ها باشد. ما هیچ خواسته‌ای جز احترام به قوانین بین‌المللی نداشته‌ایم و نداریم. این نتانیاهوست که منطقه را دچار آشوب کرده و تلاش کرده گفت‌وگوی ما را مختل کند. ما به‌دنبال صلح هستیم. باور من این است که در دنیای محدود امروز، انسان‌ها باید در صلح و آرامش کنار هم زندگی کنند. اما به ما حمله شد. ملت ما توان دفاع از خود را دارد. من معتقدم رئیس‌جمهور آمریکا می‌تواند منطقه را به‌سمت صلح و امنیت هدایت کند یا آن را وارد یک جنگ بی‌پایان کند.

پزشکیان: ایران آغازگر جنگی نبوده است/ جمهوری اسلامی ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست

پزشکیان ادامه داد: ما با مذاکره مشکلی نداریم. اما فجایعی که اسرائیل در منطقه و کشور ما رقم زده، از جمله ترور و به شهادت رساندن فرماندهان ما در خانه‌هایشان که جنایت جنگی محسوب می‌شود و شهادت دانشمندان‌مان همراه با خانواده و فرزندان‌شان، کشتار بی‌گناهان، و بمباران زنان باردار، وضعیت را بحرانی کرده است. برای اینکه یک نفر را بکشد، یک ساختمان‌ها را بر سر مردم آوار کرده! امیدواریم پس از عبور از این بحران، باز بتوان به میز مذاکره بازگشت. البته این نیازمند یک شرط است: اعتماد به روند گفت‌و‌گو. نباید در میانه گفت‌و‌گو، مجدداً به اسرائیل اجازه حمله داده شود و آتش جنگ آغاز گردد.

پزشکیان در مورد اقدام به ترور خود توسط اسراییل گفت: تلاش شد و اقدام هم صورت گرفت. اما باور ما این است که اگر خدا بخواهد، انسان زنده می‌ماند؛ و اگر نخواهد، ممکن است حتی در پیاده‌روی هم جان بدهد. ما آماده‌ایم تا پای جان از مردم، استقلال و آزادی سرزمین‌مان دفاع کنیم و از مرگ نمی‌هراسیم. اما در جهانی که در آن زندگی می‌کنیم، این‌که با خونریزی، قتل، غارت و امیال شیطانی منطقه را ناامن کنند، بسیار زشت و تأسف‌بار است.

وی تاکید کرد: این اقدام از سوی اسرائیل بود و نه آمریکا. ما در جلسه‌ای داخلی مشغول مرور برنامه‌ها بودیم که براساس اطلاعاتی که از جاسوس‌هایشان گرفته بودند منطقه‌ای که در آن حضور داشتیم را بمباران کردند. ولی وقتی خدا نخواهد، حادثه‌ای رخ نمی‌دهد. ما نیز هیچ‌گاه از مرگ و شهادت در راه استقلال و عزت کشورمان نهراسیده‌ایم. مردم و سرزمین ما در مواجهه با جنگ تحمیلی اسرائیل، به وحدت و انسجام بیشتری دست یافتند. ایران یک تمدن است و مردم ایران ممکن است در برخی مسائل اختلاف‌نظر‌هایی داشته باشند، اما هر ایرانی در هر نقطه‌ای از جهان، قدر تمامیت ارضی کشورش را می‌داند و از دفاع می‌کند و خواهد کرد. توصیه من به دولت آمریکا این است که خود را وارد جنگی نکند که با اهداف غیرانسانی نتانیاهو و نسل‌کشی‌هایش به راه افتاده؛ این جنگ بی‌پایانی خواهد بود که جز وحشت و ناامنی برای منطقه چیزی ندارد.

پزشکیان با اشاره به اینکه، در ۲۰۰ سال گذشته، حتی یک‌بار هم ایران به کشوری حمله نکرده است. درمورد شعار «مرگ بر آمریکا» گفت: این شعار به‌هیچ‌وجه به معنای مرگ بر مردم یا حتی مسئولان آمریکا نیست. این شعار یعنی «مرگ بر جنایت»، «مرگ بر قتل»، «مرگ بر حمایت از کشتار»، و «مرگ بر سیاست‌هایی که منطقه را ناامن می‌کنند». تا حالا ایرانی‌ای دیده‌اید که در آمریکا دست به ترور زده باشد؟ من که نشنیده‌ام. تا جایی که می‌دانیم، هیچ ایرانی‌ای به‌دنبال ترور و ناآرامی نبوده است. اما افرادی دیگر در منطقه بودند که رئیس‌جمهور آمریکا اذعان کرده خودِ آمریکا آنها را تربیت کرده؛ همان داعشی‌ها که باعث ناامنی و جنایت در منطقه و حتی در آمریکا شدند و نگاه منفی در دنیا نسبت به دین و باور‌های ما ایجاد کردند. شعار «مرگ بر...» ما، علیه جنایت و ناامنی است، نه انسان‌ها. هر کنشگری که از این مسیر حمایت کند، مورد لعن مردم ماست – نه افراد به‌عنوان انسان.

رئیس جمهورکشورمان در پاسخ به سوالی در مورد شایعه فتوای کشتن ترامپ گفت: تا جایی که من اطلاع دارم، آنها علیه هیچ فرد خاصی فتوا صادر نکرده‌اند. فتوایی که منتشر شده که البته ارتباطی به دولت یا رهبری ندارد فقط اعلام می‌کند که توهین به مذهب یا شخصیت‌های مذهبی، از نظر اعتقادی، محکوم و غیرقابل‌قبول است. این مسئله مشخصاً مربوط به رئیس‌جمهور آمریکا یا اشخاص دیگر نیست. دانشمندان دینی نظرات علمی خود را بیان کرده‌اند، اما این فتوا هرگز معنای قتل یا تهدید ندارد.

وی با اشاره به جنایات صهیونیست‌ها تاکید کرد: اتفاقاتی که در برابر چشم جهانیان توسط اسرائیل رقم خورده، کاملاً آشکار است. در غزه، نتانیاهو با خونسردی کودکان، زنان، مدارس و دانشگاه‌ها را بمباران می‌کند. راه آب، غذا و دارو را بسته است. این اقدامات مصداق نسل‌کشی است. چنین رفتاری برای مردم منطقه غیرقابل‌قبول است. تا جایی که من اطلاع دارم، ایران هرگز از اسرائیل سلاحی نگرفته و هرگز دنبال جنگ نبوده‌ایم. این جنگ‌ها به ما تحمیل شده‌اند. حتی جنگ با عراق را ما آغاز نکردیم. امروز هم اسرائیل به ما حمله کرده. ما قصد جنگ نداشتیم، ولی متأسفانه تلاش می‌کنند پای آمریکا را هم به این درگیری بکشانند.

پزشکیان با تبیین سیاست‌های دولت ایران گفت: از زمانی که به مسئولیت رسیدم، تلاش کردم ابتدا وحدت و انسجام را در کشور تقویت کنم و سپس روابطی سالم و مثبت با همسایگان برقرار سازم. در گفت‌وگویی که با مقام معظم رهبری داشتیم، ایشان باور داشتند که سرمایه‌گذاران آمریکایی می‌توانند به ایران بیایند و هیچ مانعی برای فعالیت آنها وجود ندارد. این باور رهبری عزیز انقلاب ماست. متأسفانه این اسرائیل است که اجازه آرامش به منطقه نمی‌دهد. به‌نظر من رئیس‌جمهور آمریکا آقای ترامپ می‌تواند یا شرایط را به‌سمت صلح و امنیت هدایت کند و اسرائیل را مهار کند؛ یا در دام نتانیاهو و جنگ بی‌پایانش بیفتد. این تصمیمی است که رئیس‌جمهور آمریکا باید بگیرد. ما برای هر نوع همکاری اقتصادی، صنعتی و تجاری با آمریکایی‌ها آمادگی داشته‌ایم و همچنان داریم؛ اما این تحریم‌ها هستند که مانع حضور آنها در کشور ما شده‌اند.

رئیس جمهور کشورمان افزود: آنچه برای ما اهمیت دارد، باور به خداوند و اعتقاداتمان است. ما توانایی دفاع از خود را داریم و اگر لازم باشد تا پای جان برای دفاع از کشور و تمامیت ارضی‌مان ایستادگی خواهیم کرد. ما به‌دنبال جنگ نیستیم. بار‌ها گفته‌ایم که دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم. ولی تصوری غلط در ذهن برخی سیاستمداران آمریکایی شکل گرفته است؛ تصوری که نتانیاهو با جنگ‌طلبی‌هایش همچنان تقویت می‌کند.

وی در پایان تأکید کرد: وقوع هرگونه جنگ در این منطقه، آتش و ناامنی را در سراسر خاورمیانه شعله‌ور خواهد کرد. اگر رئیس‌جمهور آمریکا خواهان چنین آینده‌ای است، می‌تواند مسیر را ادامه دهد. اما اگر خواهان صلح است و من نیز اعتقاد دارم باید به سمت صلح و ثبات حرکت کنیم نباید اجازه دهد اسرائیل منطقه را به آتش بکشد. رئیس‌جمهور آمریکا می‌تواند با مهار نتانیاهو، به جنگ و خونریزی پایان دهد. این تصمیم، به سیاست رئیس‌جمهور آمریکا بستگی دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب