چرخ صنایع در دوره جنگ هم میچرخد؛ مقاومسازی تولید با انسجام ملی و رهنمودهای رهبری

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا؛ یکی از مهمترین دستاوردها در دوران جنگ تحمیلی ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی فعال نگه داشتن تمام روندها و رویکردهای زندگی عمومی در کشور بود. پس از جنگ شایعات بسیاری در خصوص آسیب به صنایع کشور وارد شد که در نهایت مشخص شد که رژیم صهیونیستی جز در موارد جزئی نتوانسته است آسیب چندانی به صنایع کشور وارد نماید.
صنایع کشور به عنوان موتور محرکه اقتصاد، نقش حیاتی در توسعه و پیشرفت کشور ایفا میکنند. با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی کنونی، مقاومسازی صنایع، تنوعبخشی به منابع تامین مواد اولیه، افزایش تولید داخلی و ایجاد ذخایر استراتژیک از اهمیت ویژهای برخوردار است.
اقتصاد مقاومتی یک رویکرد استراتژیک برای تقویت بنیانهای اقتصادی کشور و افزایش تابآوری آن در برابر شوکها و تهدیدات خارجی است و در پی آن، با مقاومسازی اقتصاد، فرایندها در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی انجام میشود که شامل اقدامات و اصلاحات ساختاری در اقتصاد برای افزایش توانایی آن در تحمل و بازیابی از بحرانهاست.
حالا چرا باید ایران به سمت مقاوم سازی و اقتصاد مقاومتی پیش برود؟! وقتی تولید داخلی قوی باشد، کشور دیگر نیازی ندارد که برای تامین نیازهای خودش به کشورهای دیگه وابسته باشد. این یعنی استقلال اقتصادی بیشتر و آسیبپذیری کمتر در برابر تحریمها و فشارهای خارجی افزایش مییابد.از سوی دیگر مورد نیازمان رو خود تولید کنیم، دیگر لازم نیست ارز زیادی رو صرف واردات کنیم. این کار باعث حفظ منابع ارزی کشور میشود و از خروج سرمایه جلوگیری میکند.
رهبر انقلاب همواره بر اقتصاد مقاومتی تاکید دارند. اقتصاد مقاومتی معنایش این است که ما یک اقتصادی داشته باشیم که هم روند رو به رشد اقتصادی در کشور محفوظ بماند؛ هم آسیب پذیریاش کاهش پیدا کند؛ یعنی وضع اقتصادی کشور و نظام اقتصادی جوری باشد که در مقابل ترفندهای دشمنان که همیشگی و به شکلهای مختلف خواهد بود، کمتر آسیب ببیند و اختلال پیدا کند. ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
ما باید بتوانیم قدرت نظام اسلامی را در زمینهی حل مشکلات اقتصادی به همهی دنیا نشان دهیم؛ الگو را بر سر دست بگیریم تا ملتها بتوانند ببینند که یک ملت در سایهی اسلام و با تعالیم اسلام چگونه میتواند پیشرفت کند. ۱۳۹۰/۰۱/۰۱
چرخ صنایع متوقف نخواهد شد
در این رابطه وضعیت فعالیت میزان تاثیر این نبرد بر صنایع را از عباس جبالبارزی نایب رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران پرسیدیم. جبالبارزی در این خصوص به خبرنگار آنا، گفت: جنگی که رژیم صهیونیستی به راه انداخت، نتوانست تاثیری چندانی بر صنایع بگذارد و ۱۲ روز اصلا زمانی برای آن که تاثیری در آمار و روند تولید داشته باشد نیست به طوری که چرخ صنایع با انسجام ملی و همراهی دولت در دوره جنگ هم میچرخد وهرگزمتوقف نخواهد شد.
وی در ادامه ضمن اشاره به موارد دیگری که مانع افزایش تولید صنایع بودهاند و ارتباطی با موضوع جنگ نداشتهاند تصریح کرد: صنایع کشور در این مقطع حساس تعطیل نشدهاند و تلاش برای حفظ روند تولید ادامه داشته است. تمهیدات لازم برای افزایش تاب آوری صنایع و تامین لوازم فعالیت آنها اندیشیده شده است. از این رو با توجه به شرایط اقتصادی و شرایط کنونی کشور، مقاومسازی صنایع و ایجاد ذخایر استراتژیک و از همه مهمتر موضوع تاب آوری بخش تولید در کشور با رهنمودهای رهبری، همدلی و همراهی مردم و تولید کنندگان با دولت از اهمیت ویژهای برخوردار است.
جنگ تاثیری در روند تولید ایجاد نکرد
جبالبارزی با اشاره به اینکه تغییرات قابل توجهی در آمار تولید صنعتی طی دو هفته کوتاه جنگ قابل مشاهده نیست، گفت: ممکن است برخی واحدها به دلیل شرایط خاص نظیر تعطیلی موقت یا مرخصی پرسنل، کاهش فعالیت داشته باشند، اما این مدت زمان کوتاه به تنهایی تاثیری ملموس در تولید ایجاد نمیکند.
وی همچنین به مشکلاتی مانند قطع برق و محدودیت تامین سرمایه در گردش اشاره کرد که بر فعالیت صنایع اثرگذار بوده است. به گفته او، قطعی برق و کاهش توان کارکرد شهرکهای صنعتی، کاهش ظرفیت تولید را به دنبال داشته و مشکلات تامین نقدینگی و تسهیلات بانکی، شرایط بنگاههای تولیدی را دشوار کرده است.
جبالبارزی ادامه داد: بحث تابآوری بنگاهها در شرایط بحران مورد توجه قرار گرفته و در اتاقهای بازرگانی و سایر نهادهای مرتبط جلسات کارشناسی برگزار شده تا با تعریف راهکارهای حمایتی، آسیبهای اقتصادی حداقلی شود.
وی افزود: پیشنهاد شده است در دوره بحران، بخش خصوصی نیروی کار خود را حفظ کند و دولت نیز با تعویق پرداخت حق بیمه، مالیات و تسهیلات بانکی به بنگاهها کمک کند تا بتوانند شرایط بحرانی را پشت سر بگذارند.
صنایع در دوران بحران نیازمند پشتیبانی ویژه هستند
نایبرئیس کمیسیون صنعت تاکید کرد که برخی صنایع، به ویژه صنایع غذایی و پشتیبان، در این دوران نیازمند پشتیبانی ویژه هستند تا بتوانند پاسخگوی افزایش تقاضا ناشی از محدودیتهای وارداتی باشند، اما برای استمرار تولید سه شیفت نیازمند تامین برق پایدار و سرمایه در گردش مناسب هستند.
جبالبارزی گفت: اگرچه بسته حمایتی مشخصی تاکنون رونمایی نشده، اما انتظار میرود دولت و بخش خصوصی در همکاری کامل بتوانند راهکارهای مناسبی برای عبور از این شرایط ارائه دهند.
وی همچنین بر اهمیت شناسایی دقیق بنگاههایی که خسارت دیدهاند تاکید کرد و افزود: باید جبران خسارتها به صورت کامل انجام شود و برای بازسازی صنایع آسیبدیده کمکهای بلاعوض و تسهیلات مناسب در نظر گرفته شود.
جبالبارزی تاکید کرد که بحران ایجاد شده با همدلی دولت و تولیدکنندگان و صاحبان صنایع به خوبی پشت سر گذاشته شود و صنعت کشور با توان مضاعف به مسیر توسعه بازگردد
انتهای پیام/