در گفت‌وگو با آنا تاکید شد

راهبرد ایران قوی در برابر بحران‌ها؛ نقش حیاتی دولت و مردم در تحقق اقتصاد مقاومتی

راهبرد ایران قوی در برابر بحران‌ها؛ نقش حیاتی دولت و مردم در تحقق اقتصاد مقاومتی
معاون اسبق وزارت صنعت، اظهار کرد: ساختن ایران قوی و مستقل هدف اصلی است که این امر با فعالیت‌های اقتصادی منسجم، حمایت دولت و مشارکت فعال مردم محقق می‌شود. اقتصاد مقاومتی، با تمرکز بر بهره‌وری و کارآمدی، می‌تواند نقش مهمی در دستیابی به این هدف ایفا کند.

امیررضا واعظی‌آشتیانی، در گفت‌و‌گو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری آنا به اهمیت اقتصاد مقاومتی و شکل گیری پدافند غیرعامل در مواجهه اقتصاد و تولید در زمان بحران، گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای بهره‌وری و کارآمدی در سطح مطلوب و بهینه است، نه صرفاً کاهش هزینه‌ها یا محدودیت‌های اقتصادی. تولید ارز زمانی ارزشمند است که همراه با بهره‌وری باشد و سرمایه‌گذاری در تولید باید هم‌راستا با بهره‌وری و تلاش باشد تا بتوان به رشد و توسعه اقتصادی دست یافت. در غیر این صورت، بهره‌وری پایین منابع، مشکلات تولید و ثروت‌آفرینی را تشدید می‌کند و استفاده بهینه از منابع صورت نمی‌گیرد.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی یعنی بهره‌وری و کارآمدی در سطح مطلوب و بهینه، نه صرفاً کاهش هزینه‌ها یا محدودیت‌های اقتصادی از این رو تولید ارز زمانی ارزشمند است که همراه با بهره‌وری باشد. سرمایه‌گذاری در تولید باید هم‌راستا با بهره‌وری و تلاش باشد تا بتوان به رشد و توسعه اقتصادی دست یافت. بدون توجه به اقتصاد مقاومتی، رسیدن به رشد مورد نظر دشوار است.

رئیس اسبق سازمان شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری بر اهمیت اقتصاد مقاومتی، گفت: برخی کارشناسان اقتصاد مقاومتی را با اقتصاد ریاضتی اشتباه گرفته‌اند. اقتصاد مقاومتی یعنی بهره‌وری و کارآمدی در حد مطلوب، و اگر مسئولین در گذشته و حال باور به این مفهوم داشته باشند، می‌توانند در زمان جنگ و بحران‌ها نیز آن را تمرین و عملیاتی کنند. بدون توجه به اقتصاد مقاومتی، رسیدن به رشد مورد نظر دشوار است. هرچند شاخص‌ها و مباحث مربوط به این موضوع مطرح شده، اما در عمل، در دوره‌های گذشته، دولت‌ها و مجلس شورای اسلامی نسبت به آن کم‌توجهی کرده‌اند و این موضوع به‌درستی پیگیری نشده است.

نقش دولت در حمایت و کمک مستقیم به تولید و بهره‌وری

به گفته واعظی‌آشتیانی، در این راستا، نقش دولت در حمایت و کمک مستقیم به تولید و بهره‌وری بسیار حیاتی است. تیم اقتصادی دولت باید منسجم و برنامه‌ریزی شده عمل کند، از جزیره‌عمل کردن پرهیز کند و در چارچوب سیاست‌های نظام حرکت نماید. همچنین، ارکان نظام باید ید واحد باشند تا از تولید و بهره‌وری حمایت کنند. یکی از نکات مغفول در اقتصاد کشور، موضوع بهره‌وری است که باید سیاست‌های مشخص و پارامتر‌های دقیق برای ارتقاء آن تدوین و اجرا شود. این موضوع برای سرمایه‌گذاران نیز اهمیت دارد؛ زیرا بهره‌وری پایین، سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهد و مانع رشد اقتصادی می‌شود.

معاون اسبق وزارت صنعت تاکید کرد: در سال گذشته، رئیس مجلس اعلام کرد که به دلیل پایین بودن بهره‌وری، صد‌ها میلیارد دلار از منابع کشور از دست رفته است. بنابراین، دولت باید آرامش و امنیت اقتصادی را برای مردم فراهم کند، نیاز‌های روزمره آنان را تأمین و اعتماد عمومی را تقویت نماید. در دوران پسا جنگ، همان‌طور که در زمان جنگ، باید در حوزه اقتصادی مبارزه و تلاش کرد، مسئولین باید به عنوان سربازان عرصه تولید و اقتصاد فعالیت کنند و از سرمایه‌گذاران، کارگران و کارشناسان حمایت کنند. فعالیت‌های اقتصادی باید در چارچوب حمایت مردمی باشد و سیاست‌گذاری‌های دولت در این مسیر مؤثر باشد.

بهره‌وری، حلقه مفقوده اقتصاد کشور است

ارکان نظام باید یک واحد باشند تا از تولید و بهره‌وری حمایت کنند. معاون اسبق وزارت صنعت با تاکید بر این موضوع ادامه داد:بهره‌وری، حلقه مفقوده اقتصاد کشور است که باید توجه ویژه به این موضوع شود که یکی از نکات مغفول در اقتصاد کشور، موضوع بهره‌وری است. از این رو باید سیاست‌های مشخص و پارامتر‌های دقیق برای ارتقاء بهره‌وری تدوین و اجرا شود. بهره‌وری پایین، سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهد و مانع رشد اقتصادی می‌شود.

به گفته آشتیانی؛ ایجاد آرامش و امنیت اقتصادی دو رکن اساسی در دوران بحران است. از این رودولت باید آرامش و امنیت اقتصادی را برای مردم فراهم کند، نیاز‌های روزمره آنان را تأمین و اعتماد عمومی را تقویت نماید. همچنین مسئولین باید به عنوان سربازان عرصه تولید و اقتصاد فعالیت کنند و از سرمایه‌گذاران، کارگران و کارشناسان حمایت کنند.

فعالیت‌های اقتصادی باید در چارچوب حمایت مردمی باشد

وی تاکید کرد: ناگفته نماند فعالیت‌های اقتصادی باید در چارچوب حمایت مردمی باشد و سیاست‌گذاری‌های دولت در این مسیر مؤثر باشد. اهمیت پدافند غیرعامل و آگاه‌سازی مردم در این حوزه مورد تأکید قرار گرفته است. با افزایش آگاهی عمومی، همکاری مردم در حوزه پدافند غیرعامل بیشتر می‌شود و این امر به تقویت بنیه اقتصادی کشور کمک می‌کند. در نتیجه، همکاری و حمایت مردمی، کل نظام و کشور را در مقابل تهدیدات مقاوم‌تر می‌سازد. در مجموع، هدف نهایی، ساختن ایران قوی و مستقل است که این امر با فعالیت‌های اقتصادی منسجم، حمایت دولت و مشارکت فعال مردم محقق می‌شود.

واعظی‌آشتیانی با تاکید بر اینکه پدافند غیرعامل و آگاه‌سازی مردم نیز از دیگر اصول مهم در حفظ اقتصاد و تولید در زمان ایجاد بحران است، گفت: همواره اهمیت پدافند غیرعامل و آگاه‌سازی مردم در این حوزه مورد تأکید قرار گرفته است. با افزایش آگاهی عمومی، همکاری مردم در حوزه پدافند غیرعامل بیشتر می‌شود و این امر به تقویت بنیه اقتصادی کشور کمک می‌کند. همکاری و حمایت مردمی، کل نظام و کشور را در مقابل تهدیدات مقاوم‌تر می‌سازد.

وی در پایان به هدف نهایی اشاره کرد و گفت: ساختن ایران قوی و مستقل هدف اصلی است که این امر با فعالیت‌های اقتصادی منسجم، حمایت دولت و مشارکت فعال مردم محقق می‌شود. اقتصاد مقاومتی، با تمرکز بر بهره‌وری و کارآمدی، می‌تواند نقش مهمی در دستیابی به این هدف ایفا کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب