تأکید بر نقش علم در مقابله با تهدیدات دشمن/ لزوم امیدبخشی از تریبونهای نماز جمعه

به گزارش آنا، حسین سیمایی در نشست با اعضای شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور که با محوریت «اقدامات جامعه علمی کشور پس از تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور» به صورت مجازی و با حضور بیش از ۲۰۰ نفر از ائمه جمعه سراسر کشور برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه آموزش عالی پس از تجاوز رژیم صهیونیستی، با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه «با علم میتوان جلوی تهدید دشمن را گرفت»، تأکید کرد: گرچه با رفتن برخی دانشمندان مسیر دانش متوقف نمیشود، اما نباید دچار خودشیفتگی یا خودباختگی شویم.
وی با استناد به فرمایش حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) که فرمودند: «مَنْ حَذَّرَکَ کَمَنْ بَشَّرَکَ» (آنکه تو را هشدار میدهد، مانند کسی است که بشارت میدهد)، بر ضرورت شناخت نقاط ضعف و هشدار دادن متقابل میان افراد تأکید کرد و گفت: دشمن اشراف اطلاعاتی وسیعی دارد و در حوزه پدافند عامل و غیرعامل نیز ضعفهایی وجود داشته است. در پدافند غیرعامل هر دستگاهی تنها از خودش با برنامهریزیهای آنی دفاع کرد.
سیمایی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کشف پهپادهای فراوان و دستگیری تعداد زیادی متهم به جاسوسی در خارج از تهران، نشاندهنده عمق نفوذ و تهدیدات دشمن است.
وی برنامه حمله اخیر رژیم صهیونیستی را نتیجه دشمنی چهلساله آن رژیم با ملت ایران دانست و خاطرنشان کرد: باید دانشگاه را از خودمان بدانیم و اعتماد متقابل میان دانشگاهیان و روحانیت تقویت شود؛ همانگونه که در گذشته تعامل مثبت علما با اقشار مختلف مردم برقرار بود.
وی با تاکید بر انسجام و همدلی ایجاد شده بین نظام و مردم که برکت این جنگ تحمیلی بود، گفت: باید قدر این همدلی را دانست و آن را حفظ کرد. ایشان افزود: بایدقبول کنیم که برای ایجاد همبستگی ملی و اداره کشور به شکل مطلوب، توجه به تمامی سلایق در چارچوب میهن الزامی است.
وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود با هشدار نسبت به افراط و تفریط در حوزه پژوهش گفت: تحقیقات کاربردی بدون پشتوانه تحقیقات بنیادی، امکانپذیر نیست. در علوم تجربی اگر میخواهید در صنعت موشکی و هستهای هم نتیجه بگیرید باید در ریاضی و فیزیک تحقیقات بنیادی کرده باشید.
وی با بیان اینکه علم کاربردی متکی بر دانش است، افزود: در حال حاضر سهم ایران از تولید دانش جهانی کمتر از ۲ درصد است، در حالی که از ۹۸ درصد دیگر بهره میگیریم. بنابراین، باید هم تحقیقات بنیادی و هم کاربردی را جدی بگیریم، مقاله بنویسیم و در کنار آن به اختراع و نوآوری نیز بپردازیم.
وزیر علوم ضمن تأکید بر لزوم امیدبخشی از تریبونهای نماز جمعه گفت: باید با مردم همدردی کرده و آنان را نسبت به آینده امیدوار کنیم. این امید، همان همدلی و همبستگی ملی است که کشور به آن نیاز دارد.
وی در پایان ضمن طلب عافیت و عاقبت به خیری برای ملت شریف ایران، برای سلامتی، اقتدار و عزت رهبر معظم انقلاب نیز دعا کرد.
در ادامه، وحید شالچی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، به مجموعه اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگی در طی حملات وحشیانه رژیم صهیونی اشاره کرد و گفت: شنیدن صدای دانشجو توسط ائمه جمعه و روحانیت برای ما بسیار ارزشمند است. ایشان افزود: جهت ایجاد تصویر مناسب از روحانیت در ذهن دانشجو باید ارتباط چهره به چهره بین روحانیت و دانشجویان ایجاد شود.
گفتنی است این نشست در ادامه سلسله نشستهای «قراری نو: سلسله قرارهای اندیشهورزانه "الگوی اعتلاء ایمانی-انقلابی شهر» با اصحاب خِرد از سوی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور برگزار شد.
انتهای پیام/